Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol dirsek altı ampute. Ehliyetim var ama özel donanım ibaresi..?

karayagiz

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
sağ üst ekstremite dirsek altı konjetinal yokluğum mevcut. H sınıfı ehliyetim var. ehliyetimde "otomatik vites özel tertibatlı" yazısı yazıyor..
izmir atatürk eğitim araştırma hastanesine özel tertibatlı araç için başvuru yaptım. bana raporda önce özürlü kimliği alabilir sonucunu verdiler. ben rapora itiraz ettim, ben bunun için başvurmadım dedim. 2. kez beni heyete soktular bu seferki tam bir fiyasko. ikinci raporumun sonucu sürücü belgesi alamaz oldu. yüzde 56 rapordaki yüzdem.
başhekim yardımcısına çıktım bana git il sağlık müdürlüğüne şikayet et dedi. çok moralim bozuldu. ehliyetimden de olabilir miyim? ne yapmam gerek?

karayagız ah sorma bu doktorlara allah insanın işini düşürmesin dostum senin gibi aynı olayları yaşadım.sana bir tasviye elinde saglam kanıt olmasını istiyosan ilk önce ege üniverstesi özürlüler bölümüne git oradan h sınıfı ehliyet alabilir raporu al.ama raporu sürekli al.ondan sonra git birdaha baş vur ardından git izmir atatürk eğitim araştırma hastanesine verdiler verdiler vermediler ege üniverstesinden aldın raporu sok gözlerine.unutmaki tıp alanında enbüyük yer üniverstedir.

EK 1) Ortopedi muayeneye ilişkin esaslar
Madde 8: [...]
(2) Extremite noksanlığında;
[...]
b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.

yukarıda belirtilen esaslara istinaden,kanaat tanımlaması var.yani benim bundan anladığım, ort.uzmanı ister verir,.ister vermez..vermez kararına itiraz,sanıyorum bu sebeble tekrarında red edilir.
budurumda yapılacak iş,farklı bir hastanede,gerekiyorsa birden fazla hastanede,şansımızı denemek gibi geliyor bana...içlerinde verilebilir kaanatı çıkacak olan uzman ,olacaktır...

benim algılayamadığım şu ben ehliyet için başvurmadım hastaneye,ki zaten h sınıfı ehliyetim var. bana sürücü belgesi alamaz diyor. verdikleri bu raporun elimdeki h sınıfı ehliyetime bir zararı olur mu? hiç il sağlık müdürlüğüne itiraz etmeden, başka bir hastaneye (ege üniversitesine) özel tertibatlı araç almak için heyete başvuru yapabilir miyim.
sonuçta bana özel tertibatlı araç alamazsın raporu vermediler.

engelli insanlara bu türkiyede ne kadar zorluk varsa çıkartıyorlar, insanı herşeyden soğutuyorlar. avrupa standartları diyolar, gerçekten onlar insana daha kıymet veriyorlarmış, özelliklede engellilere.

Büyük ihtimalle hastane raporun örneğini emniyet müdürlüğüne de göndermiştir ve müdürlük ehliyeti iptal ettirir.
İtiraz edip uygun rapor almaktan başka bir yol yok maalesef. Bi de bol bol küfretmek tabii!

ben hastaneye dilekçemi verirken sürücü belgesi için başvuru yapmadımki,bana nasıl olurda sürücü belgesi alamaz diyor.deliricem ya.hastanenin yanlışını ben ehliyetimi kaybederekmi ödüycem.ben raporu hiç bir yerde işletmedim,nasıl olur bu kadar basitmi elimdeki ehliyetin iptali?6 ay sonra bu rapor geçerliliğini yitiriyormu?

İşgüzarlık işte...

Gerçi silahla yaralanmanın emniyete bildirilmesi gibi sürücü olma özelliklerini yitirenlerin de emniyete bildirilmesi onların görevi ama, usulüne uygun olarak sürücü belgesi verilen birinin sürücü belgesini iptal ettirmek için bu kadar anlamsız iş yapmak da bence düpedüz edepsizlik!

Ne diyebilirim bilmiyorum. Dilerim emniyete göndermemişlerdir... Göndermişlerse, tek yol il sağlık müdürlüğü nezdinde itiraz etmek.
Ve eğer o süreç de olumsuz sonuçlanırsa, 6 ay sonra yeniden başka bir hastaneye giderek rapor çıkartabilir ve sürücü kursuna yazılarak sürücü olabilirsiniz...

şimdi trafikten bir memurla görüştüm.sen özel olarak müraacat etmişsin hastaneye,emniyet hastaneyle yazışarak seni göndermemişki hastaneye dedi.öle olsaydı tabiki raporunun sonucunu emniyet isterdi ve hastanede göndermek zorundaydı dedi.onun için senin raporun sonucunu emniyete göndermezler dedi.mesajımı okuyanlar bana ALLAH rızası için cewap yazsınlar.

kardeş o polis memuru yanlış söylemiş şimdiki kanunlar gereği hastane yolluyor ve hatta olumsuz olan raporu sanada vermiyorlar aynı durum benimde başıma geldi ehliyeti iptal ettiler ve biraz bekle emniyete rapor giderse ararlar seni tekrar itiraz ediyosun il sağlığa ehliyet dosyan hangi ildeyse oranın raporu olacak ve baska hastanedende rapor götürsen almıyorlar illa emniyet il sağlığın itirazı olean yazıyla getir diyor ve oda tekrar aynı ildeki devlet hastanesine yolluyor tekrar olumsuz olursa ankara numuneye yolluyor aynı şey benimde başıma geldi hemde tıpa tıp aynısı bu kanunu hep birlikte bi basvuru yapıp bu isi akıllı bi yol bulunmalı ne demek doktorun insiyatifi yaa insiyatife bırakılan kanun olurmu desinki su kadar olan alsın su parmağı olan almasın açıkca belirtilsin bununla ilgili bi çalışma yapılsa iyi olur sayın OTURANBOĞA kardeş. olmazmı?

tamam öledir muhakkak ama bunlar olumsuz olan raporun 2 nüshasını bana verdiler ama.bende içim rahatlaması için bugün olumsuz rapor veren hastaneyi aradım.ne raporumu onlıne olarak göstermişler,nede emniyete yollamışlar.istediğin hastaneye yeniden başvurabilirsin dediler.bende ege üniversitesine başvurdum.inşallah alırım özel tertibatlı araç raporunu.

abi ben bugün sabah ege üniversitesine başvurdum.bana ne için istediğimi sordular,bende verilen kağıtta bulunan özel tertibatlı araç kısmını ve ÖTV muafiyeti kısmını işaretledim.sürücü belgesi alamaz raporunu karıştırmadım artık.o rapor öle kaldı.6 ay sonra geçerliliğini yitirir.emniyetede göndermemişler nasıl olsa.

Mmm, dilerim yine işine yaramayan bir rapor vermezler. Keşke şu dilekçeyi verseydin; işin garantiye alınmış olurdu...

arkadaşlar size sölüyorum sağ eli olmayıp ötv den yararlanıp araç alan kimse yokmu.warsa lütfen yazsınlar buraya.

oturan boğa bişey daha sorucam.eğer burdan sonuç tertibatlı araç alamaz,ötv den yararlanamaz çıkarsa ben napıcam.baska hastanemi deniycem.

abicim bizim kaderimiz bu herhalde.peki ben 1600 cc üstü araba alsam yinede bu raporu almak zorundamıyım.veya öyvden yararlanmadan 1600 cc alsam.

birşey kafama takıldı.dün ege üniversitesine başvurdum.beni kurul başkanı sadece fizik tedavi doktoruna yolladı.diğerlerine gitmicemmi dedim,varmı bi rahatsızlığın dedi hayır dedim.yani poliklinik poliklinik dolaşmadım.çarşamba günü gel raporunu yazalım dedi.o raporu kurula sunup heyete gircekmişim.

Kurula gireceğini sanmıyorum. Bence gerekli imzalar atılmış olarak gelecek önüne...

sağ eli olmayıp ötv den yararlananlar(olumlu heyet raporu alanlar) buraya yazsın.

arkadaşlar sağ elinden sakatlığı olup özel tertibatlı araç alabilir raporu alabilen arkadaşlar varsa lütfen buraya yazsınlar

ben ege üniversitesine başvuru yaptım . heyete giricem bunun için. inşallah raporum olumlu olur.

bülent abi ben ötv den yararlananarak araç alamammı?alan arkadaşlarım var.

bülent abi salı günü heyete girdim.çıkışta bana bakan fizik tedavi uzmanını bekledim.bayan beni hatırlıyo ALLAHTAN,noldu benim raporum dedim.o da herşey güzel,sana olumlu rapor vericez dedi.çok mutluyum.20 gün sonra alıcaz raporu.

umarım istediğiniz gibi çıkar sonuç...ama bizi bilgilendirin...

Mesajınıza yeni denk geldim. Ben sağ kolum olmasına rağmen kullanamıyorum. Dirsekten aşağısını kullanamıyorum. Heveslenip ehliyete başvurmuştum. Önce ehliyet alabilir raporu aldım ve kursa gidip sınıfı ehliyet aldım. Sonra ehliyetimde ve raporumda başka hiçbir ibare olmadığı için tekrar devlet hastanesine başvurdum. Bu sefer bana da ehliyet alamaz raporu çıktı.
Ben tabii şok oldum. İtiraz ettim, sağlık müdürlüğüne hastaneye falan. Bu sefer başka bir ildeki eğitim araştırma hastanesine sevk edildim. Ben gitmedim. Bir süre sonra tekrar aynı hastaneye başvurdum ve bu sefer H sınıfı ehliyet alabilir, özel donanımlı araç kullanabilir raporu aldım.

Aldım da işime yaradı mı? Maalesef araba alacak imkanı bulamadım şimdiye kadar. Zaten tek maaşla da zor. Ama olsun yine de -sanırım- işime yarayabilecek bir raporu almış oldum. Tabii araç alacak olsam tekrar başıma neler gelirdi bilemiyorum.

bülent beye ben sunu sormak istiyorum. h sınıfı ehliyetim war,ehliyetimde özel donanımlı otomatik vites yazıo.raporumuda özel tertibatlı araç kullanabilir olarak aldım.ben şimdi normal ötv den yararlanmadan otomatik vites araç alabilirmiym?

Raporunuzda, daha doğrusu emniyet müdürlüğündeki sürücü belgesi dosyanızda "özel donanım" ibaresi varsa, üzerinde özel donanımı bulunmayan hiç bir aracı kullanamazsınız.

mesajıma cevap verecek yokmu....

benim sağ elimde protez bulunmakta.h sınıfı ehliyetimde otomatik vites özel tertibatlı ibaresi bulunmakta.sağlık raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor.ben otomatik vitesli araç alırken ötv den muaf sayılıcağım mı?lütfen bilgisi olan veya benim durumumda olan ALLAH rızası için cewaplasın...

Arkadasim detayları tam olarak bilemiyorum ama sağ elinde engeli olanlar aracın vites topuzunu yükselmet suretiyle ÖTV MTV muafiyetli araç alabiliyorlar emin olmak istiyorsan raporunu ya vergi dairesine yada sıfır araç satan bayilere göster sana bir açıklama yaparlar sanırım

Üst Alt