Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol dirsek altı ampute halinde H ehliyet alabilir miyim?

ergünhimmet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar

Doğuştan sağ kolum dirsek altında ampute (5cm dirsek var) H sınıfı ehliyet almak istiyorum. İzlemem gereken yol nedir?

Ayrıca bursa devlet hastanelerinde (özel hast. vb raporu kabul edilmiyor) doktorlar ile görüştüm. H ehliyet alamazsın diye görüş bildirdiler. Daha önce benzer sekilde ampute olan arkadaşlar var mı?

Tesekkurler

Ayrıca direksiyon kavrama topuzu özel tertibata girer mi?

H sınıfı Ehliyet almak için Devlet Hastanelerine yada devletin belirlediği Üniversite Hastanelerinden sağlık kurulu raporu alabilirsiniz.Size tavsiyem;Bir sürücü Kursuna yazılıp,tüm işlemlerinizi kurs üzerinden yürütünüz.

Ergün merhaba
Evet kardeşim sana onu kim demişse halt etmiş
Sen sağ kol ampıte şeklinde H ehliyet alabilirsin benim bu şekilde ehliyet alan ve çayır caıyır araba kullanan bir kaç tanıdığım var.
ya delirecem bir yerde olur bir yerde olmaz
çok saçma bu veriler bir yerde toplansın veriliyorsa herkese verilsin verilmiyorsa kimseye verilmesin ya ne kakadan iş bu böyle.
Neysem yaw kardeşim sen hem ehliyet alırsın hemde ÖTV muhabifyetli araba
Mücadeleini bırakma eğer almazsan iletişim kuralım ben sana muğladan ikisinide aldırım sevgiler
TayTIS

Tayfun bey

Yine aynı cevap ile karşılaştım.Gittiğim 3 farklı devlet hastanesinde h ehliyet alamazsın diyorlar.Fakat söyle bir durum var Bunlar doktor görüşü yani heyete girmedim.Eger girer ve olumsuz rapor çıkar ise durum daha karışık hal alır gibi geliyor bana...

Sizce ne yapayım heyete gireyim mi?

H sürücü belgesini veren sürücü kursuyla git bir görüş onlarında fikirlerini al ona göre yol çiz hastaneye göre yol çizme

Sürücü kursuna göre özel hastane bile rapor verir fakat hepsi devlet hastanelerine yönlendiriyor.Trafikten döner ve tekrar rapor almak zorunda kalırsın diyolar.

Kısacası onlardan fayda yok.Bir çoğu zaten önce raporunu al diyor.

Ergünhimmet;

Öncelikle şunu söyleyeyim Heyete girsen dahi yine kararı verecek olan gittiğin sağlık kuruluşunun Ortapedi Doktoru olacaktır.
Sağ kol ampute 5 cm dirsek var demişsin. Engel sağ yada sol kolda olunca görüşler değişebiliyor. Bende sağ kol engelliyim bulunduğum İl Devlet Hastanesinde girdiğim Sağlık Kurulu Heyeti (Ortapedi Doktoruna Heyet Gereği Görünmüştüm Poliklinikte) beni hiç görmediler bile karar veremediler. Bana Düzenenlen Raporda şu yazıyordu;
Biz 4 - 5 geri zekalı bi araya geldik ama senin durumunu çözemedik, seni Tıp Fakültesine sevk ediyoruz git ordan al. Ben H sınıfı ehliyet, ÖTV muhafiyetinden yararlanabilir ve Özel Tertibatlı Araç Kullanabilir Raporumu Tıp Fakültesinden aldım. Bulunduğun yerde Tıp Fakültesi var ise birde onlarla görüş derim.

Bazı arkadaşlar gidip Sürücü Kursuyla görüşmeni tavsiye etmişler ama bu bi işe yaramaz sonuçta o Raporu sana Sürücü Kursu değil Sağlık Kuruluşu verecek. Özel Hastaneden alırım diye sakın düşünme Trafik Tescile gittiğinde o raporu kabul etmiyorlar.

Artık baska çare kalmadı gibi duruyor.Tıp fakultesine gidicem oradan da bir şey çıkmazsa devlete tekrar bas vurucam olumsuz çıkan rapora itiraz edicez vsvs hadi hayırlısı bakalım.:) inş kısa zamanda alırımda devlette bi doktor var onun suratına atarım bak sen ne diyordun diye adam neredeyse senden bi sey olmaz diyecekti ağzına lafı tıktım.

----------

Tesekkurler BAY_CİN

benle aynı durum ben hasekiden alamadım şişli etfal hastanesinden 2 günde (otomatik vites arac kullanmak şartıyla)H sınıfı ehliyetimi aldım

Ergünhimmet;

İnşallah hayırlısıyla alırsın raporunu gelişmeleri buraya yazarsan diğer arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz hemde son durumdan haberdar oluruz.

Ben bu Devlette bişeyi anlamakta güçlük çekiyorum;
1 - Sağlam olursun hiç bir özrün engelin olmaz SAĞLAMSIN derler.
2 - Özürlü olursun sen ÖZÜRLÜSÜN derler.
Allah Tüm Engelli Vatandaşımıza Yardım Etsin . .

slm arkadaşlar bende sağ kol dirsek altı ampute niğde devlet hastanesine gittim. buradaki zeka küpü doktorlar işin içinden çıkamadılar kayseri erciyes ünüversitesi tıp fakültesine sevk ettiler pazartesi günü de oraya gidecez h sınıfı ehiyet alabilmek için inşallah olumsuz bi durum çıkmaz

ya ergünhimmet hiç kasmana sıkıntı etmene gerek yok kardeş.bende sen gibi devlet hastanelerinde zorluk yasadım.bazı sürücü kurslarının anlaşmalı özel hastaneleri war.oradan hallederler sakın dewlete gitme.tıp fakültelerinden gözü kapalı alırsın olumlu rapor hiç üzülme.ben ege üniwersitesi tıp fakültesindende tertibatlı araç kullanır raporu aldım.ALLAHINizniyle arabamıda alıcam..moralini bozma hertürlü alırsın....

ERGÜNHİMMET:fakültelerinden gözü kapalı alırsın olumlu rapor hiç üzülme. demişsin

valla arkadaşım bende yarın kayseriye gidecem rapor için bu söylediklerin içimi ferahlattı, inşallah sorunsuz alırım bende raporumu teşekkürler.

alırsın tabiki hiç sıkıntı yok.relaks olun kardeşlerim...

----------

siz arabayı ne marka alacagınızı düşünün.ben herşeyi hallettim ama arabada kararsızım.honda civic mi?golf mü?yardım edin.otomatik olucak arabam.

kardeşim honda civic karizma bi araba ama golf de aşağı kalır bi araç değil ama 2005 model üstü alacaksan ben olsam honda alırdım ama tabi karar senin hayırlısı olsun şimdiden güle güle kullan darısı bizim başımıza

İnş arkadaşlar bende randevu tarihimi bekliyorum. Burak honda derim ama golf te çok tiki beee... :))))

İnşallah problemsiz sıkıntısız halledersin Ergün . .

Ya bu arada bırak Honday'ı Golf'ü sana şu yakışır bak ;)

chevrolet_camaro_concept_2006_02_s.jpg

Üst Alt