Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol dirsek altı ampute. Hastane 2005 yılında aldığım H sınıfı ehliyeti iptal etti

albatros35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
5 Ağustos 2010 Güncel: Ehliyetimi geri aldım! Tüm detayşar aşağıdaki 9 numaralı mesajda

bizim sağ kol dirsek altı ampute ve h sınıfı ''soldan özel tertibatlı/otamatik vites'' ibareli bir ehliyete sahiptik ve sürücü kursu yardımı ile almıştık
buraya kadar bir sorun yoktu fakat bugün hevesimiz kursağımızda kaldı. otomatik vites bir arac alıp tertibat yaptırmak istedik. bizden sağlık raporu istediler. bizde izmir aataürk eğitm ve araştırma hastanesine başvurduk. sonuç ne oldu ? ehliyetimizi hastahane iptal etti ve emniyet müdürlüğüne iptal işlemi için yazı yazdı.
Bu andan sonra ne yapacağımızı bilemiyoruz ehliyetimiz varken onu da elimizden alıyorlar. il sağlık müdürlüğüne basvurduk ama ne sonuc cıkacak bilmiyoruz.Doktaor benm kişisel görüşüme göre kullanmaman gerekiyor dedi ve ehiyetini iptal ettireceğim dedi.şimdi ne yapacağız?lütfen yardım edin mahkemeye başvursak çözüm olur mu lütfen cevap yazarmısınız

oturan boğa kardeşim yardım edermisin 2005 yılında alınan bir ehiyet kazanılmış hak olmuyormu?hsatahane karar değiştirp iptal edebilirmi? mahkeme yolu açık mı? üst kurula itiraz edeceğiz ama onlar birbirinn kararını zor bozuyor?

HAY!!! Ulan bir kolun dirsek altından ampute olması halinde araç kullanamayacağı nerede yazıyor! Dünyanın dört bir yanında iki kolu iki bacağı olmayan insanlar tır kullanıyor be, hatta uçak kullanıyor ulan! Hay senin doktor gibi... Kendi insiyatifindeymiş!

Hem, "yetki bende" diyorsun madem, o ehliyeti almak için başvurduğum doktorda yetki yok muydu! Sen kimsin de o doktorum yetkisine tecavüz ediyorsun!

Bu konuda güzel bi dosya hazırlayacağım ilk fırsatta. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götürelim bu işi mağdur arkadaşlar...

Yani ehliyetin varsa bir daha hastaneye rapor için başvurmamak lazım. Neme lazım o da gidiverir yani!

Kayseri Devlet Hastanesi sağlık Kurulu Başkanı Mehmet Sümer in ettiği laf hala kulağımda; "Çok uğraşma, elindeki ehliyettende olursun"

Kullandığım aracın tertibatını söyleyip yeni aldığım (muafiyetten faydalanmadan) aracın tertibatı için rapor almaya gittiğimde, aracı nasıl bir tertibatla rahat kullanabildiğimi izah ederken bu cevabı aldım... Yaşam özgürlüğüme direkt saldırı niteliğindeki bu sözü yıllar geçse unutmam... Pervasız, saygısız insani değerlerden yoksun bilim insanları yüzünden ülkede birçok kolay mesele çözülemiyor...

Bence bu yaşadığınız doğrudan özürlüye karşı garez olayı.Böyle bir şey yapan doktorun diplomasını elinden almak lazım.Özürlüyü daha rahat yaşatmaları gerekirken zorluk üstüne zorluk çıkarıyorlar.Alacaksın o şerefsizi keseceksin kolunu yapacaksın onu da ampute gelecek sonra aklı başına.Bu arada ben de sizinle aynı durumdayım,ehliyet almak için edindiğiniz raporu tertibat için de kullanabilirdiniz.Ben bu şekilde hallettim.Hatta rapor emniyetteki ehliyet dosyamdaydı oradan çıkartıp noterde aslı gibidir ibareli suretlerini çıkarttım ve tertibatı o şekilde yaptırdım.

arkadaşlar malesef bugün ehliyetimi geri aldılar.oysa biz tadilat için gitmiştik sürücü olamaz raporu verdiler.
dilekçemde bunu istemedim ehiyetim var zaten dediğim an ehiyete bakayım deyip aldılar ve fotokopi çekip emniyete iptali için yazı yazdılar.

Arkadaşlar sakın tadilat için rapor almayın eski raporlarınızı kullanılın.
üst kurula itiraz ettik şimdi yeniden heyet toplanıp karar verecekmiş ama edindiğimiz intiba malesef olumsuz ve ömür boyu iptal edeceklerini söylüyorlar. mahkeme yolu acık ama o da önce yürütmeyi durdurma veriyor. sonra da doktor lehine karar veriyor..

sağ veya sol kol amputeler için doktorlar ikiye bölünmüş durumda bazıları evet bazıları hayır diyor.
ben bütün umutlar bittikten sonra cumhurbaşkanlığına ve başbakanlığa dilekçe yazacağım. o aşamada sizden de imza kampanyasına yardım isteyeceğim var olan ehiyeti hiçbir suç işlenmediği halde geri almak. hak gaspıdır. Ve doktorların buna yetkisi var allah kahretsin.

Bu arada ehiyet için sağlık şartları yönetmeliği madde 8 in 2.fıkrasında ''doktor kanaatı diyor''yani yaşamımız doktorun iki dudağının arasında.Bunu kıralım arkadaşlar.

Bu konuyu sağlık bakanlığının gündemine taşımamız şart. Ama bence mağdur olan biri bu mağduriyet için dava açıp, AHİM'e kadar da sürdürmeli mücadelesini...

Yazıklar olsun böyle kararı verenler, demek insafları yok. Eğer ısrarcıysanız bence de cumhurbaşkanına kadar iletin durumunuzu. Ağlamayan bebeğe mama vermiyorlar bu ülkede. Benim başıma da benzer birşey gelmişti de sonradan tekrar olumlu rapor aldım. Şu an araba alacak durumda değilim ama inanın koşullarım uygun olsa işlemleri yapmaktan korkarım yine birşeyler olup da ehliyetten de oluruz diye. Koyuoyrum ehliyeti cebimde taşıyorum, sorana da ehliyetim var diyorum. Allah sizin de yardımcınız olsun. Trafikte bir sürü maganda zorba ruh hastası insan varken sırf engelli diye ehliyet vermemek trafik güvenliğini düşünmekten öte engellilere atgözlüğüyle bakma huyundan kaynaklanıyor.

arkadaşların dikkatine;

yukarıda bhsedilen olay ve süreçleri ile ilgili bilgi vermek istiyorum. Belki bizim basımıza gelenler baskalarına yol gösterir.

Arkadaslar ben sağ kol ampute yim dirsekten itibaren yok yani. Ama yönetmelikler çerçevesinde(sürücü adaylarında aranacak sağlık şartları madde 8)ehliyet aldım.
Burada dikkat edilmesi gereken husus. Yönetmeliğin ehiyet için doktorun kanaat etmesi gerekiyor .Yani verebilir de vermeyebilir de. Ama pozitif ayırımcılık ilkesi var onu ve yönetmelikleri bilirseniz ve söylerseniz zorluk çıkarmalarına rağmen veriyorlar. Her hastahane olmuyor bu hastahanelerin listesi de bakanlıkça yayınlandı oradan rapor almak durumundasınız. BU liste sitemizde var (Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi). oradan da edinebilirsiniz.

Ben araçta tadilat yaptırmak için tekrar rapor almak için gittiğimde işgüzar bi doktor ehiyetimi iptal ettirdi. Sizin gibilerin arac kullanması sakıncalı dedi. Trafiğe yazı yazdılar. Bu arada gerek trafik şube de gerekse il sağlık müdürlüğünde çok yakın ilgi gördüm ve yardımcı oldular. Eğer ehliyetiniz varsa sakın birdaha ehliyetinizi iptal ettirmememeye bakın. doktorların böyle bir hakkı malesef varmış.
eğer böyle bir şey basınıza gelirse: önce trafik şubeden yardım isteyin çünkü yazı oraya geliyor. Sonra bulunduğunuz ilin il sağlık müdürlüğünden yardım isteyin. Trafik size iki farklı rapor var ve ehliyet iptal edildi yazısı ile il sağlık kuruluna sevk edecek. Orada üst kurul isteyeceksiniz. üst kurulda üç tane uzman ortopedi doktoru hakkınızda karar veriyor. ve eski raporları bozuyor.
sonuç iyi cıkarsa artık bir daha hiçbir doktaor sizle uğraşamaz yok kötü olursa o zaman ankara numune hastahenesine sevk isteyeceksiniz bu sefer durumunuz oradaki uzmanlarca değerlendirilip karara bağlanacak. iyi çıkarsa ne güzel fakat diyelim ki sonuç oradanda olumsuz cıktı. yönetmelik karar kesindir demesine rağmen. henüz herşey bitmiş değil.
Bu sefer bir avukatla beraber idare mahkemesinde dava acıp yürütmeyi durdurma kararı aldırıyorsunuz ki bütün hakimler şimdiye kadar bizim lehimize karar vermişler. sonunda ehliyetinizi size geri veriyorlar.

Bütün sağ ve sol kol ile bacak ampute arkadaşlar rahatlıkla ehliyet alabilir ve eğer ehliyetini bir doktor geri aldırdıysa o kararı bozdurabiliyorlar ben bugün üst kuruldan ehliyetimi geri aldım ve gerekirse dava acacağımı söyledim

Ülkemiz geçen gün AB mutesabatı uyarınca engelliler için pozitif ayırımcılık konusunda imza attı. Hiç birşeyden korkmayın arkadaşlar ve mücadele edin sonunda oluyor ama unutmayın HAK VERİLMEZ ALINIR. BİZ DE HAKLARIMIZI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ.

Eğersitede yardım isteyen arkadaşlar olursa bu konuda seve seve yardım ederim. Doktor bulamam ama bürokrasi yi iyi biliyorum

selamlar

aynı sorunla bende karsılastım ama siz halletmissiniz biz kayseride olduğumuz için Mehmet sümer var bilen bilir vermiyor emniyet sağlık kuruluna yazacak orada tekrar devlet hastanesine yazıyor ve yine mehmet sümer cıkıyor e adam zaten vermiyor saçmalık ben korkudan gidemiyorum itiraza çünkü itirazda yine olumsuzsa ömür boyu iptal diyor ama bence bu doktor insiyatifi kalkmalı ya alır ya alamaz olmalı.. yardımmmm

Ferhat, bence siz de arkadaşımızın yaptığını yapın ve dava açın karara. Hatta albatros'un dava bilgilerini alıp, emsal olarak beyan edin.
Geri durmak hem size zarar hem de sizin gibi mağdur olanlara. Hücum!.. :)

benim sag ellim engelli diye araç kullanabilr raporu alamadım devlete gitim araştırmaya gittim vermediler :((( siz nasıl aldınız.

Üst Alt