Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol dirsek altı ampute olan kişilere bakım aylığı veriliyor mu?

tuba27

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar bir yakınımın sağ kolu dirsek altı ampute bakım aylığına müracaat etse alabilir mi acaba

Şartları taşıyorsa alır.

Pa_Pi
Evet şartlar taşıyor olumlu sağlık raporu verirler acaba onu sormak istedim

tuba27

Evde yaşayan kişilerin gelir testine bakıyorlar. Buna dikkat etsin. Gelir fazla çıkarsa bağlanmaz.

tuba27

Şartlar uyuyor 1850tl evde bakım maaşı hayırlı olsun. Sağ kol dirsek altı demek birinin yardimi olmadan giyinemez demek yine birinin yardımı olmadan yemek yapamaz demek yine birinin yardımı olmadan bebeğinin altını degistiremez demek buna evde bakım maaşı baglamayan memur ve doktorun aklından ve mesleginden şüphe ederim.

Pa_Pi
Vermezler boşa ümit vermeyin o durumda arkadaşlar var vermiyorlar bir arkadaşın diz üstübacak ampute onada vermediler yatalağa yakın olsun istiyorlar yada her iki el veya bacakda ampute istiyorlar yada bir kol bir bacak vs

Vermezler

Selam arkadaşlar bir yakınımın sağ kolu dirsek altı ampute bakım aylığına müracaat etse alabilir mi acaba
[FONT=sans-serif]Vermezler o durumda arkadaşlar var vermiyorlar bir arkadaşın diz üstü bacak ampute onada vermediler yatalağa yakın olsun istiyorlar yada her iki el veya bacakda ampute istiyorlar yada bir kol bir bacak vs[/FONT]

Tek kol dirsek altı ampute ebm vermezler boşuna emek harcamayın raporda da tam bağımlı yazması lazım onu da yazmazlar

tuba27
vereceklerini sanmıyorum.bu durumda olan bi engelliye asla TAM BAĞIMLI rapor vermezler.bahsettiğiniz arkadaşa gelir şartı tutarsa 2022 verilebilir amma ebmyi heç sanmıyorum.diyekkı bi şekılde hastaneden tam bagımlı rapor aldı.bu kezde başvuru sonucu eve heyet gelıo sorular soruo iş çok zor kısaca.çünkü bu arkadaş wc ,banyo işini tırnaklarını kesme işi gibi işlerini tek başına yapabilecek durumda o yüzden ebm olmaz

Ben hiç sosyal yardım almadım. 2022 maaşı ya da evde bakım maaşı veya vakıf maaşı nasıl alınır şartlarını bilmem. Ama bir kişinin kolu Ampute olmuş buna devlet neden evde bakım maaşı bağlamaz aklım almiyor. Bu kişi tek kolu ile biber, soğan, sarımsak soyamaz ve kesemez. Yani birinin yardımı olmadan yemek bile yapamaz. Bu evde bakım maaşını kimler alıyor?

Üst Alt