Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol engelim var (ampute). Ehliyet alabilir miyim?

Kontes30.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Benim sağ kolum ampute onun dışında herhangi bir sorunum yok. Ehliyet alabilir miyim? Alırsam nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Aldığım ehliyet ötv indirimi içinde geçerli mi?

Arkadaşların raporlarına baktım tek kol için denilen aparatlar Türkiye'de var mı?

Bu sorularıma cevap verirseniz çok mutlu olurum

@hozgul

Ama şuan zaten araçlar otomatik, yağmur sileceğim ve farlar otomatik bunun dışında ne için gerekiyor aparat?

[FONT=sans-serif]Mesela benimde sağ kolum ampute ve otomat iki olan araçlar var ondan alacağım tek yapacağım şey direksiyonu kullanmak. [/FONT]

[FONT=sans-serif]Ötvden yararlanmak istemezsem otomatik vites yeterli mi[/FONT]

Kontes30.

Oncelikle merhaba, daha oncesinde mevcutta bir ehliyetiniz var mi ?

Eger yoksa size kod veriyorlar ve kodlarda otomatik vites oluyor

Kontes30.

Önceki tecrübelere forumlarda göz attım. Far, sinyal ve silecek düzenlemesinin yanı sıra vites kolunun yükseltilmesi ile el freninde tadilat önerileri okudum.

Evet Ehliyet de alabilirsin ötv indirimli araçta alabilirsin. Bende sağ kol omuzdan itibaren ampute. Ben ehliyet ve ötv indirimli araç aldım. 4 yıldır trafikte araç kullanıyorum. Yapman gerekenler.

1 - Hasteneden ehliyet için sağlık kurulu raporu al Raporda şu ibare kesin yazsın "otomatik vites araç ve özel tertibatlı araç kullanabilir" bu ibare çok önemli.Ortapedi doktoruna muayene esnasında özellikle rica et.

2-Bu rapor ile kursa git h sınıfı ehliyetini al.Bu aşamada dikkat etmen gereken şey kurs bittikten sonra ehliyet için trafik müdürlüğüne gideceksin bu son aşamada memur dan ehliyet üzerine "otomatik vitesli araç kullanabilir" yazdırman çok önemli. Memurdan böyle bir ibare yazmasını özelkikle iste.Çünkü bu şekilde bütün otomatik vitesli araçları kullanabileceksin (Kendi şahsına aldığın özel tertibatlı otomatik vitesli aracın ve bütün otomatik vitesli araçları kullanabileceksin).Eğer "özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi yazarsa sadece kendi aldığın özel tertibatlı otomatik vites aracı kullanabilirsin başka bir otomatik araç kullanamazsın .Kontrol yediğinde polis problem çıkarabilir.

3-Bayiden aldığın araçın vites kolunu saniyede sol tarafa aldıracaksın.Bunun için makine mühendisi proje çizecek,sanayi ustası bu projeye göre vitesi sola alacak aparatı aracına monte edecek .(Benim bu işlemlerimi bayi halletmişti ben hiç bir şeye karışmadım sadece bu işlemler için parsını verdim :) parasız iş olmuyor :). ))

4-Sonuç olarak vergi dairesinin talep ettiği herşeyi hazırlamış oldun(sağlık kurulu raporu,h sınıfı ehliyet, makine mühendisin çizdiği aparat)

Şunu da belirtmek isterim her il vergi dairesi yasayı farklı yorumluyor.Ben bu işlemlere girmeden önce vergi dairesinden görüş istedim.Bana da "evet alabilirsin" diye geri dönüş yaptılar.

Bu arada yasa değişti galiba.Yeni yasayla otomatik vites aracı hiçbir aparat taktırmadan , ötv indirimli alabiliyorsun.Ama bundan emin değilim forumda bir araştır istersen.Benim çevremde biri bu şekilde araç aldı.Ayrıntılarını bilmiyorum.

Not:Alacağın araçta anahtarsız çalıştırma özellği olsun.Çünkü normal kontaklı araçlarda direksiyon kitlenmesi oluyor.Bunu da aynı anda kontağı ve direksiyonu çevirerek çözüyorsun . Bunu da Bizim yapmamız mümkün değil.

Kolaylıklar diliyorum

Son düzenleme:
wellcometoend bilgilendirme için teşekkürler. Ama bazı bilgiler eski kalmış.

Kontes30.

Ne tür araçları hangi şartlarda kullanabileceğiniz ehliyet raporunuzla belirlenecek. ÖTV indirimi için otomatik yeterli bulunan da var sitede, bir özel donanım şart koşulan da.

ehliyet için: uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> sürücü kursu -> emniyet. Ehliyetinize araç kullanırken nelere ihtiyaç duyacağınız kısıtlama kodları ile işlenecek. Sınırlar bu kodlarla çizilecek.

araç için: yetkili hastanelerden birisinden oran, sağ kolda kısıtlılık olduğunu söyleyen tanı ve "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibareli bir engelli sağlık kurulu raporu almalısınız.

Merhaba arkadaşlar . Bende sağ kolumdan amputeyim. Ben burda yeniyim yeni üye oldum . Sizlere birkaç sorum olacak
1- tek kollu olanlara artık ehliyet verilmeyecek diye bir duyum aldım doğru mu?
2- ehliyet almak istesem tek kolla ehliyet alan var mi yada tek kolla araç süren?
3- diyelim ki ehliyet aldım , araç kiralama firmalarından otomatik araç kiralayabilir miyim ?
Cevaplar İçin şimdiden teşekkür ediyorum 🙏

Poncik
ehliyet de alırsın ötv li araç da alırsın. ama araç kiralama olmaz. yasal olarak kendine ait tertibatlı araç kullanman gerekiyor

Benimde sağ kolda doğuştan sakatlık var çok az kullanabiliyorum.sağlık raporumu dr dan aldım dr bana yaptığı muayene sonucu otomatik vites araç kullanabileceğimiz bir sorun olmayacağını söyledi ve b sınıfı otomatik vites araç kullanabilir raporu verdi.ben ne muafiyet nede ötv indirimi istiyorum sadece ehliyet almak istiyorum ki araç kullanabiliyorum da.derdim ise şu direksiyon sınavında komisyon üyeleri problem çıkartırım.bana yardımcı olursanız sevinirim.

Üst Alt