Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol engelimden dolayı ehliyet vermiyorlar! Ne yapabilirim?

pelinsen

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim sağ kol brachial plexus var ve dirsek altında hiç hareket yok. Bursada devlet hastanesine başvurdum ve muayene sırasında doktor hiç kavrama olmadığı için ehliyet veremem dedi. Iki bacağında olmasaydı verirdim.. otomobilde neredeyse herşey sağ tarafta mesela yağışlı havada aniden camina çamur sıçradı diyelim neyapacaksin direksiyonu bırakamazsın diye konuştu. Itiraz edebilirsin ama nerde karşıma gelsen vermem dedi. Hiç böyle birşey beklemiyordum. odadan cok üzgün çıktım NASIL alamıyorum ki özel tertibatli araçlar var hiç mi bna uygun yapamıyorlar.... ne yapabilirim lütfen yardım edin

yav arkadaş bu ehliyet yenileme olayı benimde çok canımı sıkıyor benim de epilepsi ye benzer hastalığım var nöröolji prf oda zor dedi eski ehiyet kanunun da veriyorlarmış ama yeni ehliyet kanunun da veremiyorlarmış artık özel hastane kapılarını zorluyacaz ... :( :( :

pelinsen

Pelin hanım bence o hastaneden rapor almayın doktor ön yargılı alenen beyanda etmiş.
Benim de sağ kol dirsek altı ampute sileceği sağ taraftan sola aldırdık aparat ile kullanıyorum ve hiç bir sorun da yaşamadım ayrıca artık yeni araçlarda yağmur sensör'ü var otomatik silecek devreye giriyor.
Nto: Ben hala eski ehliyetim ile araç kullanıyorum yıl sonuna doğru bende mecbur yenilemek zorundayım.

Ehliyeti onlarmı veriyor, doktor sadece engel durumunu yazar sağlık kurulu verir yada vermez.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@pelinsen
Bu durum doktorun inisiyatifine bırakılmış görünüyor. Dirsek altından itibaren hiç hareket olmadığına göre sağ üst ekstremiteyi yok hükmünde görsek bile doktor isterse verebilir.
Sürücü adayları ve sürücülerde aranacak sağlık şartları ile muayenelerine dair yönetmelikte ilgili madde aşağıdaki gibidir:

[FONT='inherit']b) Üst [/FONT][FONT='inherit']ekstremitenin[/FONT][FONT='inherit'] dışında [/FONT][FONT='inherit']ekstremite[/FONT][FONT='inherit'] noksanlığının (doğuştan veya sonradan) olması halinde ortopedi ve [/FONT][FONT='inherit']travmatoloji[/FONT][FONT='inherit'] ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. [SIZE=4]Üst [/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT='inherit']ekstremitenin[/FONT][FONT='inherit'] tek taraflı noksanlığında da ortopedi ve [/FONT][FONT='inherit']travmatoloji[/FONT][FONT='inherit'] ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının kanaatiyle, birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgesi sınıfları ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz.
[/FONT]
[/SIZE]
Doktorun "yağmurlu havada camına çamur sıçradı ne yapacaksın" şeklindeki yaklaşımı hem önyargı, hem de kasıt yoksa cahilliktir. Çünkü direksiyondan sol eli kaldırmadan kullanılan kumanda kolları kodu bunun için vardır. Sağ taraftaki kumanda kol ve düğmeleri sol eli kaldırmadan kullanılacak şekilde direksiyon üzerine alınır.
Evet özel hastane raporları da geçerlidir ve inisiyatif kullanması zaten yönetmeliğe dayanarak da mümkündür.

sağ dirsek altı ampute olan ehliyet alabiliyorsa sana alamssın demeleri çok enteresan doktorun silecek mevzusu tam bir skandal sol tarafa aparatla mühendisler alıyor bunu zaten heyete girdinmi ehliyetine kod olarak yazarlar .bence pes etme

Teşekkür ederim. Birde ben sana araba kullanamazsın demiyorum sadece ehliyet vermiyorum dedi özel tertibatlı araç diye birşey duymamış sanki

Üniversite hastanesine ve özel hastanelere de başvuru yapı cam teşekkür ederim:/
aspan zaten çok gerekli oluyor. şehirler arası olmasa da en azindan şehir ıçinde kullanilmasina izin vermeleri gerek.. Farkli secenekler sunulmali..

pelinsen
özel hastanelerin bu raporu vermeye yetkileri olmayabilir. Aile hekimliğine gidiyosunuz ben engelli ehliyeti almak için sağlık raporu almak istiyorum diyosun durumunu anlat o seni ortapedi bölüme sevk edecek orada muayne olduktan sonra özel tertibatlı araç kullanması uygundur ibaresini verirler se ki vermeleri lazım oradan da kurula giriyorsun kurulda sana uygun kodlamaları veriyorlar ehliyetin var ise bu kodları ehliyetine işliyorlar yok ise sürücü kursuna gidiyorsun .. kolay gelsin

Özel hastaneler insiyatif kullanabiliyorlar mı

tabiki...
ben ilk ehliyet alırken sağlık raporunu özel hastaneden aldım...
hatta yenilemek için bundan 2 sene önce bir hastane ile görütüm 150 TL ye verdiklerini söyledi ama param olmadığı için alamadım raporu ...

ben sana araba kullanamazsın demiyorum sadece ehliyet vermiyorum dedi

sonrada sağlıkcılara şiddet uyguanıyor diyorlar dövünce dövdü oluyor bu doktorları ....

Ufukalp

abicim ben ilk ehliyet sağlık raporumu özel hastaneden aldım şimdide alırım ama param yok ayrı mesele...

GÜNEY_666
Ben de özelden alınmaz demedim zaten, mümkündür. Para konusuna gelince devlet de ücretli, ehliyet muayenesi sosyal güvence kapsamında değil, ha özelde daha pahalıdır o ayrı.
Ama özele gidecekler yönetmeliği iyi okusunlar. Benim işitme kaybım var mesela, yönetmelikte odyografi testinin üniversite ya da sağlık bakanlığına bağlı hastanelerden birinde görevli bir odyometrist tarafından yapılması gerektiği maddesini görünce devlet hastanesine gittim.

Üst Alt