Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol engellilik ile 35.03 kodu olmadan vergi dairesi ÖTV'den muaf olmazsın diyor!?

Cangun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
merhaba

ben izmirde il sağlık kuruluna girdim bana sadece 78,102 kodlu rapor verdiler

fakat vergi dairesi 35,03 kod olmadan olmaz diyor yazdırmak için gittim il sağlık kurulu önce manisaya gidecen orası işlerse üçüncü hastane ist.la gidecen diyo benim sağ kolumda yüzde 90 kısıtlılık var ayrıca 2001 senesinde alıdğım özürlü sağlık raporunda yüzde 45 eggelli raporum var

yeniden sağlık kuruluna girecem burada ne yazdırmam gerekli otomatik vitesmi yoksa özel tertibat mı raporumda tanı olarak opere sağ hemerus kondiler kırık dirsek hareketleri ileri derecede kısıtlı dirsek 90 derece ankiloz halinde yazmaktadır

35.03 kodu için ne yapabilirim

Bu 35.03 kodunu hangi gerekçe ile istiyorlar? Mevcut kodlarınız ÖTV istisnası ile araç almaya yeterlidir.

gerekçe sunmuyo müdür yardımcısı burnundan kıl aldırmıyor olmaz deyip kestirip atıyo
35,03 zaten donanım değl

hüseyin bey bu konuda ne yapmam gerekir ne önerirsiniz bana

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ile görüşüp önce durumu anlatın, daha sonra ayrıntılı bir dilekçe vererek vergi dairesinin haksız olarak istisna uygulamadığını belirtin. Muhakkak yazılı bir cevap gelecektir. O cevaba göre mahkeme yoluna gitmeniz gerekebilir.

Cangun

Şuradaki tartışma minvalinde 35.03 şartı aranmadan otomatik vitesli araca onay vermeleri gerek.

ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ'nin "1.3. Engellilik Derecesi %90’ın Altında Olanların Taşıt Alımlarında İstisna"ları düzenleyen maddesinde "manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir."ifadesi açık olarak yer almaktadır.
Bu minvalde rapor ve sürücü belgemle birlikte ötv istisnalı araç alımımın onaylanmasını arz ederim

Bülent bey

bu konu ile ilgili olarak benim 2001 yılında almış olduğum sağ kol hareket kısıtlılığı % 45 engelli raporum var bu raporda sadece vergi indirimi ibaresi vardı 2002 yılında 15 senemi doldurp emekli oldum engelli kimlik kartımı aldım bana verilen bazı haklardan faydalanıyorum

şimdi ötv istisnasından yararalanıp özel tertibatlı araç almak için müracar ettim bana tekrar rapor çıkarmak için işlem başlattılar bugün doktor ile görüştüö ötv indirimi +özel tertibatlı araç kullanabilir yazdı fakat engel oranı yeni cetvele göre % 8 olarak yazdı 12,03,2018 taraihinde heyete randevu verdi şimdi size sormak istediğim

- bu oran düşmesi benim emekliliğime yada kullandıkğım sosyal haklara engel olurmu. verirse pazartesi kurula girmicem özel tertyibatlı araç almaktan vazgeçecem

düşünsenize 1988 yılında işçi bulma sevk etti % 45 rapor verdi. 2001 yılında maliye sevk etti % 45 raporu ankara vergi indirimi için % 40 ile onayladı şimdi 2018 senesinde aynı hastalık hiçbir değişim yhok rapor zaten sürekli ama oran % 8 deniyor akıl mantık almıyo

Cangun

Eyvah! Emeklilik için büyük bir risk doğmuş oldu. Rapor sürecini tamamlamamanızı öneririm. İşlem yarım kalırsa belki sisteme giriş yapılmaz.

kazanılmış hak geri alınırmı ben 2002 senesinde emekli oldum o zamanki emekli şartlarında sağ kol engeli yüzde 45 idi

Bülent bey ben eski yasaya göre emekli oldum eski yasaya göre 2001 yılında rapor çıktı o yılın oranı var bunu vergi direside onayladı 2002 yılında vergi indirim yazısı gelince 2002 yılında emekli oldum şimdi ötv için başvuırduğumda %8 verdi benim sorum şuan emekliyim bu enekliliğime bir zarar verirmi

Cangun

SGK maaşı iptal ederse dava açıp söylediğiniz argümanlar üzerinden savunu yapmanız gerek. Bu da 2-3 senelik dava süreci demek.

böyle bir şey söz konusu olabilirmi benim eski tarihli 201 yılı engelli raporum geçerli değilmidir
şuan çok tedirgin oldum kazanılmış hak geri alınabilirmi

Bülent bey ben 2001 yılında defterdarlık kanalı ile müracat ettim hastane bana % 45 rapor verdi bunuda ankara onayladı bana % 40 olarak raporu onayladı o zaman sadece vergi indirimi için müracat etmiştim 2002 yılında da 15 senemi doldurup emekli oldum
sağ kol özürlü olduğum için bugün ötv ve özer tertibat için sadece bu iki şey için heyete müracat ettim doktor oran düştü % 8 dedi
bu benim emekliliğimin iptal olmasına sebep olurmu ben bu hakkı 2002 senesinde eski yasa ile elde ettim

Bülent bey gerçekten şok oldum bi anda alt üst oldum yarın gidip hastaneden raporu geri almaya çalışacam heyet ptesi günü gitmicem
SGK iptal ederse bu gün itibarı ile mi yapar yoksa geçmişe dönükmü

Bülent bey ilginiz için teşekkür ederim

bugün sssk hastanesine gittim ötv ve özel tertibatlı araç alımından vazgeçtim işlemlerimin iptalini istiyorum dedim

hastane müdürü havale etti gerçi buna gerek yok kurula girmezseniz zaten iptal olur dedi ben yinede havale kayıt edip

sağlık kuruluna gittim onlarda rapor daha haırlanmadığı için kurul kağıdının arkasına kendii isteğim ile heyete girmekten vbazgeçiyorum yazdırıp imzalattırdılar böylece rapor işleme girmemiş oldu ama 200 tl rapor ücretini doktorlara muayene olduğum için gveri ödemedi olsun emekliliğim daha önemli cetvellerin düşmesi bizim 2001 de % 45 engelimizi şimdi % 8 indirmiş eski raporum geçerli sadece ötv yok napalım araç alamayacaz ehliyet raporuda 78 olarak almıştım herşeyde bi hayır var yardımlarıız işçin tşk ederim

Üst Alt