İyi akşamlar. oturanboğa( Bülent Bey) lütfen yardımcı olun.
benim engelim sağ ön kol geçirilmiş wolkmen iskemik kontraktör sekeli. Yani elimi ve kolumu kısıtlı kullanıyorum. Hastaneden almış oldugum raporumun oranı %40 ve ötv indirimi/ h sınıfı ehliyet yazıyor.
ehliyet için almış olduğum kodlar da; 78,47,10.02,ve 40.11 kodları. Bayi raporumu mail atmış onlar da tertibatlı olur demiş.
Biz de satış işlemlerine basladık. Ben sadece direksiyona topuz tertibatı yapılacak zannediyordum. Tertibatçıya gittim bana vitesi, sinyal kolunu herşeyi sola alıcaz dedi. Ben de dedim ki sağ kol engelliler otomatik vites tertibattan sayılıyor dedim hayır olmaz dediler. Başka türlü tse den gecmez dediler. Sadece topuz için proje cizilmiyor dediler.
Benim ne yapmam lazım. Sonucta raporumda da ehliyette de özel tertibatlı arac kullanır ibaresi yok . Sadece ehliyet kodunda direksiyona topuz ve otomatik vites ibaresi var. Yani sağ kolum hiç yokmuş gibi tertibat takıcaz diyor tertibatçı.
Sadece otomatik vites tertibattan sayılmıyor mu? ve ya illa vites, sinyal kolu sola alınıp proje mi çizilmesi gerek. lütfen yardımcı olun.