Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol omuz, sol bacak dizaltı amputeliyim, ÖTV'siz araç ve ehliyet alabilir miyim?

bendevrim

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
5
Arkadaşlar Merhaba bir kez daha;
evvelcede sormuş olmama rağmen,
yeni çıkan kanunun ayrıntılarından habersiz olarak ve değişikliklerden sonra alabilirliğim açısından danışmak isterim sizlere;

Sağ Kol Omuza yakın seviyeden,
Sol Bacak Dizaltından amputeliyim,
ÖTV indirimi ve Ehliyet alabilirmiyim?

alabilirsem otomatik vites kafi gelirmi?
yoksa tertibat şartmıdır?

bendevrim

sağ diz altı ampute olduğu için gaz tertibatının sol tarafa alınması yada başka bir aparat şart fakat sağ kol amputede nasıl bir tertibat lazım o konuda bi bilgim yok mevcut özel tertibatlı araç kullanır raporunuz ve "h" sınıfı ehliyetiniz varmı? şayet varsa onunla ötv indirimli araç alırsınız eğer yoksa tam teşekküllü bir hastaneden özel tertibatlı araç kullanır heyet raporu almanız lazım, ehliyet içinse önce aile hekimine müracaat etmeniz lazım aile hekimi sizi ilgili uzman doktora yönlendirir (muhtemelen ortopedi uzmanına) gideceğiniz uzman doktor özel de olabilir devlet hastaneleride olabilir daha sonra uzman doktor sizi il sağlık kurulu bünyesinde ehliyet vermek için oluşturulmuş heyet e sevk eder heyet ehliyet alabilmeniz için gerekli kodları yazarak rapor düzenler o raporla yeni ehliyet alabilirsiniz mevcut "b" sınıfı ehliyetiniz varsa "b" sınıfı engelli ehliyeti alabilirsiniz yada "h" sınıfı ehliyetiniz varsa yeni "b" sınıfı engelli ehliyeti ile değiştirebilirsiniz.

sağ diz altı değil sol diz altı amputeliyim, bildiğim kadarıyla da sol dizaltında aparat aranmıyor, ehliyetim yok, ilk defa alacağım alabilirsem...

bendevrim

Kardeşim, bu ülkede sana ehliyet verecek doktor bulamazsın! Hele donanımsız sürüş için ehliyet verecek doktor tövbe bulamazsın.

OturanBoğa kardeşim;
tek yumrukla yere serdin beni bu söyleminle...
doktorlaramı sövsem, sistememi sövsem, bahtımamı sövsem bilemedim...

Benimle aynı pozisyonda olan ve rapor alan arkadaş varmı aranızda?

Arkadaşlar Merhaba bir kez daha;
evvelcede sormuştum bir kaç kez,
sağolsun cevap veren arkadaşlar oldu lakin neticeye ulaşamadım,
başvurumda olmadı süreç içerisinde,
yeni çıkan kanunun ayrıntılarından az çok haberim olsada çok net bilgim yok
son değişikliklerden sonra alabilirliğim açısından danışmak isterim sizlere;

-Sağ Kol Omuza yakın seviyeden,
-Sol Bacak Dizaltından amputeliyim,

ÖTV indirimi ve Ehliyet alabilirmiyim?

alabilirsem otomatik vites kafi gelirmi?
yoksa tertibat şartmıdır?

benimle aynı pozisyonda olan ve rapor alan arkadaş varmı aranızda?

bendevrim

Mevzuat olarak buna mani bir durum yok (sürücü yönetmeliği | Kod Tablosu). Ama insan evladı heyet bulman lazım, ki bu ülkede kolay değil!

Otomatik vitesli araç için onay çıkmaz, ama özel donanım için mutlaka şansını dene derim.

teşekkürler @OturanBoğa
senden başkada cevap veren, yorum yapan olmuyor bu başlığa,
denemekte fayda var dediğin gibi,
emsal olsa önümde daha bir kolay olacak işler,
foruma kayıtlı bunca insan var mutlak birileri yaşamıştır bu süreci (benim aynı bedensel durumda) diye düşünüyorum aslında,
yorum yapsalar, aktarsalar süreci/raporu çok daha güzel olacak...

Bu tür bir durumda olup cengaverlik eden kimse yok mu arkadaşlar?

Sağ kol dirsek altı ampute biri olarak otomatik vites aracımı sağ ayağımla kullanıyorum, sol ayak hep boşta...
Mantıken ehliyet verilmesi gerekir bence

Hem kol hem bacak eksikliği ile ehliyet alan var mı?

Arkadaşlar;
Hem kol, hem bacak eksikliği/amputasyonu bulunup ehliyet alan/alabilen varmı?

Güncel bir deneyimi olan var mı arkadaşlar?

Ehliyet başvurusu için doktor raporu??

Arkadaşlar;
Sağ dirsek üstü+Sol diz altı ampüteliyim,
ehliyet ve ÖTV muafiyeti için girişimde bulunmak istedim,
sağlık müdürlüğünde bu raporlara bakan arkadaşla görüştüm,
engellerimin ehliyet alabilmeme engel olmadığını, prosedürün değiştiğini, aile hekimine gitmeden direk bir hastaneye gidebileceğimi ve o hastanedeki ilgili branştaki doktorun "Sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu (Ek-8)" i doldurarak ilgili sağlık durumu kısmına sürücü olabilir/kurula sevk ibaresini doldurmasının ehliyet için yeterli olacağı bilgisini iletti.
ÖTV muafiyetinin ise engellilik ve ehliyet sahipliğinden kaynaklanan bir nevi yan ödeme/tazminat gibi görülmesini düşünmemi istedi.
sonuç olarak bahsedilen EK-8 i aldığımızda tüm işlem çözülecekmiş gibi bir mantık doğuyor hem ehliyet hem ÖTV için, doğrumu düşünüyorum, doğru bilgimi verilmiş sağlık müdüğrlüğünce sormak isterim süreci yaşayan yada konu hakkında bilgisi olan varsa.

ben normal ehliyeti engelli ehliyetine cewirdm bildlgim kadarıyla önce aile hekine gidiyosun o uzman dr sewk ediyo ordan da heyete giriyosun en son il saglık komisyonu onay weriyo

gwn77 bende sizin dediğiniz şekilde işliyor olarak biliyordum süreci, lakin son kerte olarak gözüken il sağlık komisyonunda bu işlerle ilgilenen arkadaşın dedikleri yukarıda belirttiğim gibiymiş artık, aile hekimi ve heyet kalkmış ortadan, tek başına ortopedi uzmanı bahsi geçen Ek-8 i doldurduğunda ve onayladığında (bazı hallerde il sağlık komisyonuna dahi gerek kalmıyormuş) işlemin biteceğini, bu belgeyi sağlık müdürlüğüne getirmemizin yeteceği bilgisi verildi 3 gün önce tarafıma.

SaĞ kol için vites topuzu yükseltmek yeTerli olsa gerek. Sol elle kavramak için yükseltilirse problem olmaz diye düşünüyorum. Direk otomatık vites vermezler. özel tertibat vitese uygulanırsa olabilr.

VİTES YÜKSELTEM APARATLARI VAR İNTERNETTE. ARAŞTIR ÇIKTI AL. DR İKNA ETMEK GEREKLİ

Siz direk otomatik vites mi olsun istediniz. Olmaz diyen doktorlar neye olmaz dedi. özel tertibatsız mı olmaz dediler. Yoksa hiç mi alamazsın dediler.

Üst Alt