Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol probleminde otomatik vitesli araç ve tertibat..?

morti

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
herkese selamlar ben foruma yeni üye oldum benim öğrenmek istediğim sağ kolumda ve vücüdumun üst ysrisinda damrdan gelen bir genişleme var.fakat ben sağ kolumu kullanabiliyorum fakat otomatik vites olursa daha rahat oluyor.
soru 1) ancak tertibat yaptırmadan sadece otomatik vitesli araç alamazmiyim ?
soru 2) diyelimki tertibat yaptirmaktayim bu tertibatlar nasil oluyo resim felan veya bilgi verebilirmisinz?
soru 3)sizcede sağ kolunda rahatsiz birinin sadece otomatik vites alması daha mantikli deilmi bence yeni çikan yasada sol bacağindan rahatsiz kişilerin otomatik vitesli araşlara hiçbir tertibat yaptirmamalari bizim içinde geçerli olmalı bununla ilgili herhangi bir mahkeme açılmışmı?
sanırım çok soru sordum özür dilerim .:)

selam arkadaşım aramıza hoşgeldin.Bende sağ üst ekstrimde (kol) rahatsızlığım var.Bana verilen rapor ve ehliyette "H sınıfı sürücü belgesi olur- otomatik vitesli araç kullanır" ibaresi mevcut.
1- Tertibat yaptırmadan araç alırsın ancak ÖTV yi unutman lazım.Tertibat olmadan ötv muafiyeti olmuyor.
2-Bizim gibi sağ koldan engelli arkadaşlar sadece vites kolunun yükseltmesi ile ötv muafiyeti oluyor.Onun dışında direksiyona topuz, sağ tarafta bulunan silecek vb. kolların sola alınması, kontak girişinin sola alınması gibi şeyler geçerli değildir.
3-Dediğin gibi aynı şeyi bende söylüyorum. Onlar vites değiştirmek için debriyaja basamadıkları için otomatik vitesli araçlar ötv muafiyetinde ama biz vites değiştiremiyoruz.Yani direkt konu vites aslında debriyaj değil.Olay bu iken vites için debriyaja basamayacak arkadaşlarımıza otomatik vites olması yetiyor.Peki bu bizde niye yok?
Şuan herhangi bir mahkeme olayını duymadım.Bir ara mahkeme açmak için imza ve dilekçe toplanıldı. Ancak mahkemeyi açacak kişinin para yatırması lazım.O olay gelince iş yattı.Neyse artık Adana'daki gibi arkadaşımızın biri çıkacak uğraşacak ondan sonra da biz hazıra konacağız:confused: NE YAZIK Kİ:(:(:(

kardeş ilgin için teşekkür ederim peki ben tertibat yaparsam nasil bir tertibat resim felan varmi? ve bu tertibati otomatik vitese taktirabilirmiyim şimdiden teşekkürler.

kardeş dediğim gibi otomatik vitesi yükseltmek çözüm. Tabi bu alacağın rapora bağlı.Raporda " H sınıfı sürücü belgesi alır, vites kolu yükseltilmiş otomatik vitesli araç kullanabilir." ibaresi yazılması gerekmektedir. Ancak böyle ibareli bir rapor alabilir misin veya doktor böyle bir rapor verir mi bilemem?Ancak Ötv muafiyetli araba almak için benimde bu şekilde rapor almam gerek.Şuan elimdeki raporumda "H sınıfı sürücü belgesi alır, otomatik vitesli araç kullanabilir" ibareli raporum var ancak Ötv muafiyetinden faydalanamıyorum.Resim bende mevcut değil ancak oturanboğa!da ve formda olacaktı.

(Şuan elimdeki raporumda "H sınıfı sürücü belgesi alır, otomatik vitesli araç kullanabilir" ibareli raporum var ancak Ötv muafiyetinden faydalanamıyorum)
wissory

neden faydalamadınki, maliye ne gibi gerekçeler öne sürüyor
biraz öncede bir arkadaşımız her iki kalçaya protez takıldığı için rapor almış ve raporunda otomatik vitesli araç kullanabilir yazdığı halde maliye bunu kabul etmemiş , gerekçe olarakda senin iki kalçanda sorun var, otomatik vitesli arabalar sadece sol tararta rahatsızlığı olanlar içindir denmiş,
doktor uygun gördükten sonra ve usulune kanununa göre rapor aldıktan sonra bu maliye bu raporu kabul etmiyorum diyebilirmi arkadaşlar
mantıklımı bu

sadece otomatik vitesli araç kullanabilir şeklinde rapor ötv muafiyeti için yeterli değil özel tertibatlı araç kullanabilir şeklinde raporda yazması lazım

sağ kol tertibat

slm bi ara sayin oturanboğa 2009 tarihli genelgede sğ kolu kısa olanların vites topuzunu uzatarak ötv muafiyetinnde bulunabilineceğini gösteren bir genelge yayınlamıştınız ama şimdi link silinmiş lütfen bi daha yayinlayabilirmisiniz.

Üst Alt