Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol sinir ezilmesiyle ehliyet ve araba alabilir miyim?

Furkan-069

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba bir sorum olacak bilgisi olan cevap verirse sevinirim.Benim %45 engeli raporum sağ kol sinir ezilmesi kaynaklı raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var yeni ehliyet almak için il sağlık müd. gittiğimde otomatik kullanım için kod yazmak istediler durumum otomatik vites araç kullanmaya elverişli şimdi sorum otomatik vites kullanır şekilde ehliyet aldığımda araç alımımda bir sıkıntı olurmu..? raporda özel tertibatlı araç kullana bilir yazdığı için tekrardan heyete girmem gerekir mi..?

Ben varım sag el sinir ezilmesi. Yüzde 40 raporum var surekli özelge de aldım tertipat takılacak vitesi sola alacaklar özel gemi gönderebilirim sana

Bayiye gidiyorsun onlar vergi dairesine soruyor aparatlı olur dedikleri zaman sizi aparatçıya yönlendiriyorlar. Aparatçı vitesi, silecekleri soldan kullanabilmeniz için kol takıyorlar, birde topuz takıyorlar direksiyona. Ondan sonra ÖTV siz olarak alabiliyorsunuz.

aynı rahatsızlık bende de mevcut vites tertibatı yaptırmak isteyeceklerdir fakat siz yaptırmamakta ısrarcı olun. Ehliyetim de otomatik vites ve Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kısıtı mevcut. Benden hem silecek kolunu sol tarafa hemde vitesi sol tarafa alacaklarını söylediler olmayan bir tertibat için benden ekstra ücret alacaklardı fırsat vermeyip 250 tl ile tek tertibatla işi çözdüm

ulutaso1

Aslında işi çözmediniz. Bilmiyorum eğer gerçekten silecek kolunu kullanamıyorsanız elbette kendiniz için çözmüş olabilirsiniz.

Ama bizim(benim) için silecek kolunun sola veya özel duruma alınması aracı kullanamamamı, ek ücretle tertibat yaptırmamı, bürokrasi ile uğraşmamı, ve özel tertibat olduğu için aracı başka kimsenin kullanamamasını sağlıyor. Yani aslında sorunu çözmüyorum yeni sorunlar yaratıyorum.

Ben sadece sıklıkla vites değiştiremiyorum, elimi ileri sağ sol ve iç hareketler ile manuel vites hareketlerini yapamıyorum, benim sorunum bu. Bu sorunu Trafik anladı, Vergi Dairesi ÖTV birimi anladı, hastane anladı, Trafik Sağlık Kurulu anladı ama MTV birimi anlamadı ve bana hala tertibat yaptırın diyor.

Sözün özü, eğer silecek ile ilgili sıkıntınız yok ise ve sırf bu işi çözmek için tertibat yaptıysanız bence bize hiç yardımcı olmadınız ve ayıp ettiniz. Benim gibi herkes böyle şikayetçi olsa, zaten bu mevzuatlar böyle garip olmaz...

StratoS

Benden silecek kolu tertibatı ve otomatik vites tertibatı yapacaklarını söylediler. Benim dile getirmek istediğim otomatik vites tertibatının gerek olmadığını ve bayinin ısrarla otomatik vites tertibatı yaptırmadan mtv muafiyeti alamayacağımı dile getirmesinden kaynaklı. Otomatik vites zaten mevzuatta tertibat olarak geçiyor. Silecek kolunun sol tarafa uyarlanmış şekilde olması da sağ kol hareket kısıtlılığından kaynaklı. Ben ayıp etmek istemedim kusura bakmayın lütfen. Sadece yaşadığım tertibat sorununu paylaşmak istedim.

Üst Alt