Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol ve Sağ Ayak kısalığı ile araç alımı için rapor alabilir miyim?

35efe35

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;
% 40 üstü engelli raporumla;
Sağ Dirsek kısıtlığı (Dirsek kısıtlığı; Kolum tam olarak açılmıyor yaklaşık 120 derecede kalıyor yani 180 derece düz bir şekilde kolumu uzatamıyorum) ve Sağ bacağım Sol bacağıma göre 2,9 cm kısa ( Femur kemiği kırıklarımdan dolayı ve her iki bacağımda da platinler mevcut)

Bu durumda arkadaşlar,
1) B ve A2 sınıfı ehliyetimi değiştirip H sınıfı ehliyet alabilir miyim?
2) Ehliyetimi değiştirmelimiyim?
3) Üstte belirttiğim engellerimden dolayı size göre ÖTV indiriminden yararlanabileceğim rapor alabilir miyim?

Bu konuda ve benzeri şeyleri yaşamış tecrübe etmiş arkadaşların yorumlarını, yol göstermelerini ve tecrübelerini cevap manasında paylaşmanızı rica ediyorum. 3 soruma da ayrı ayrı cevaplar alabilirsem sevinirim....

Merhaba, benim sag kolum da brakial pleksus yani hareket kisitligi var vites kllu sola aktarilan bir apart ile aracimi aldim sizde arti olarak sag ayaginizda engellilik durumu var imis size yuksek ihtimal sag ayak icinde gaz pedali sola aktarilan bir aparat isteyebilirler. Ehliyetinizi alirsiniz, devlet hastanesinden ozel tertibatli arac kullanir ibareli raporda alirsaniz (alirsiniz) OTV indirimli arac alabilirsiniz.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...s-aracta-otv-indiriminden-faydalanabilir.html
Sağ kolun için yukarıdaki sayfadan yararlanabilirsin. Tertibatsız otomatik vites araç alabilirsin. Bu şekilde araç alan onlarca kişi oldu.
Sağ bacağındaki kısalık büyük ihtimalle normal sürüşe engel oluşturmayacak düzeydedir. Sadece sağ bacağındaki kısalık nedeniyle indirimli araç alman zor gözüküyor.

Sağ ayak düşük sekeli ötv den yararlanamıyormu oturan boğa ?

Konuya dair ilgi ve cevaplarınızdan ötürü teşekkür ediyorum arkadaşlar...

Engelli ehliyeti başvurusu ve rapor

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar ACİL yorumlarınızı beklemekteyim. Buna bağlı olarak yarın İL SAĞLIK KURULUNA başvuruda bulunacağım!!!

[/FONT]
[/IMG]

Arkadaşlar merhaba;

Bugün; Engelli Ehliyeti başvurusu yaptım ve Aile Hekiminden Devlet Hastanesine sevk aldım. Devlet Hastanesinde muayenelerimi oldum.
Benim engel oranım %41
Engelli ehliyeti alabilmek için ortapedik engelimin yeterli gelmesi gerekiyor yani.

Üstte bugün muayenelerde bana yazılmış olan rapor yer almakta. Ortapedi doktoru sağ dirsekte 65 Derece kısıtlılık tanısı ve Sağ bacakta 3 cm kısalık tanısı koydu.

Size göre üstteki raporla İl Sağlık Müdürlüğünde heyetten ENGELLİ EHLİYETİ alabilirmiyim Tanılara göre...

Doktor herhangi bir kod yazmadı ve çok ta umut olmaya getirdi açıkçası...

Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..

35efe35

Uzman hekim il sağlık komisyonuna sevk etmemiş mi? Sevk olmazsa il sağlık komisyonuna kendi başınıza başvuramazsınız

1. Gurup sürücü olur ibaresini işaretlemiş durumda, komisyona sevki işaretlemedi Uzman Hekim...
Bu durumda?

35efe35

Sevk yoksa, araç sürmek için özel bir değerlendirmeye de gerek görülmemiş demektir. Sıradan B sınıfı ehliyet olur denmiş.

Arkadaşlar merhaba;

Bir süre önce %41 Engelli raporu alarak engelli kimlik kartı çıkarttırdım kendime ve bu raporun üzerinde işaretli olan kısımlar:
Vergi İndirimi
Engelli Kimlik Kartı
Engelli İstihdamı

Daha sonra da kendime engelli ehliyeti alabilmek için rapor çıkarttım ve engelli ehliyeti aldım.
Ehliyetimdeki Kodlar32.01-47-78-102

Şimdi ÖTV indirimli araç alabilmek için ne yapmam gerekiyor?
(Elimde olan raporda ÖTV kısmı işaretli değil)

Konu hakkındaki yardımlarınızı ve önerilerinizi beklemekteyim. [/

Arkadaşlar merhaba

%41 Engelli Raporum

Engelli Ehliyet Raporum ise

şeklinde,

Ben ÖTV inidiriminden yararlanabilmek için yeniden mi rapor çıkarmalıyım? Çıkacak olan raporda özellikle belirtilmesi gereken ibareler yer almalı mıdır?

35efe35

"özel donanımlı araç kullanır" ibareli, oran bulunan ve sakatlığı açıkça belirten engelli sağlık kurulu raporu almalısın.

OturanBoğa

Abi açıklaman için çok teşekkür ederim....

Birde arkadaşlar şunu anlamıyorum, ben bu raporlarımla alakalı fikir almak için soru soruyorum forumda ancak daha önceki konu başlığı altına atıyorlar yeni soru yada yeni danışacağım konuları, bu yüzden de sormuş olduğum soru hakkında insanlar okumadığı için cevap alamıyorum. Çünkü sorum ile konu başlığı birbirinden farklılık arz ediyor!!!
(Bu konu hakkında ilgili kişiler yardımcı olurlar inşallah)

Üst Alt