Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol ve sağ el sakatlığım var. H sınıfı ehliyet raporu alabilir miyim?

ipkins

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
22
Arkadaşlar forma yeni üye oldum. Benim bir sorum olacaktı. % 40 özürlü raporum var raporumda şöyle "Sağ el (2) ve (5) parmaklar aganezi sağ kol atrofi ve kısalık mevcut" bu raporumla tekrardan müracaat etsem H sınıfı ehliyet ve özel donanımlı araç için rapor alabilirmiyim. Formu inceledim fakat benim durumum gibi bir yazıya rastlayamadım. Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

merhaba arkadaşım,
benim de sağ kolda atrofi- brekial pleksus lezyonu - incelik ve kısalık mevcut.Bana verilen raporda "H sınıfı sürücü belgesi alır - otomatik vitesli araç kullanabilir" ibaresi yazıyor. Ehliyetimi aldım ancak elimdeki raporla ÖTV muafiyeti söz konusu değil.Şimdi sen rapor almak için gittiğinde "H sınıfı sürücü belgesi alır - Vites kolu yükseltilmiş otomatik vitesli araç kullanabilir" ibareli rapor alabilirsen hem ehliyet alırsın hem de ötv indiriminden faydalanırsın.Bence bu raporu da alırsın...

cevabın için çok teşekkür ediyorum. ilk müracaatımda böyle bir rapor alamasam tekrar müracaat etme şansım oluyormu?..

Elbette tekrar rapor alma hakkın var. Diyelim ki ilk raporunda "H sınıfı - Otomatik vitesli araç kullanabilir" ibareli aldın diyelim. Bu raporla ehliyet alırsın. Ancak araba almak için (Ötv indirimli) illaha ki özel donanım ( gaz, fren veya vites kolu ile alakalı) ibaresi olmadan alamazsın. O zaman tekrar rapor çıkarttırmak zorunda kalırsın! ( BENİM GİBİ :D)

Benimde sağ ayak ve koldan sakatlığım var ben geçen yıl rapor aldım raporda h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi var.ben ehliyetimide arabamıda aldım bi sorun çıkmadı.

Bugün raporumu aldım arkadaşlar. " H Sınıfı Ehliyet Alabilir ve Özel Donanımlı Araç kullanabilir" yazıyor raporumda. Donanım belirtilmediği için sıkıntı ollurmu. benim özürüm sağ elde. Bu rapora istinaden ÖTV indirimli araç almamın önünde bir engel kalmışmıdır.

Hayırlı olsun. Evet, bu raporla vergi istisnalı araç alabilirsiniz.

Raporunuzu bana bulent@engelliler.biz adresime gönderebilir misiniz lütfen. Özel alanları kapatıp, emsal olması açısndan sitede paylaşmak isterim...

bülent beyy ben daha hiç bir hastanede bir insan evladına rastalamadım bize yardımcı olmaları gerekirken yalan dünyayı burnumzdan getiriyorlar bişey bilmeden bilmişlik taslayıp onlara yanıldığını söylediğimzdede azarlıyorlar .

evet bülent bey arkadaşlar haklılar.ben hakkım olan raporu alırken bile doktoru uyarmak zorunda kalmıstım.suç duyurusunda bulunacağım dedim ve hakkım olan raporumu aldım. eğer konuşmasaydım yine %55 verecektiler.

bülent bey en kısa zamanda tarayıp göndereceğim mail ile size.

sag_kol_ehliyet_raporu3.jpg

Üst Alt