Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolda kısıtlılıkla ehliyet, kodlar ve ÖTV muafiyetli araç alımında bilgi talebi!?

Osmancevher

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba Ben Ötv muafiyetli araç almak istiyorum Engelim Sağ kol dirseğimde doğuştan kemik kaynaşmasından dolayı Hareket kısıtlılığım mevcut. Yeni Ehliyet Almak için önce aile hekimine sonra ortopedi ve İlk sağlık müdürlüğnün sonucunda aldığım Ehliyet alma raporunda "78(B) Sınıfı sürücü belgesi, otomatik vitesli araç sürebilir. 10.02 ve 102 kodlu rapor verdiler bununla ehliyetimi daha değiştirmedim Hastaneden Alacağım Engelli Özür oranı beklediğim için. Hastaneden Engelli Özür oranı için Aldığım Heyet Raporunda şu ibareler yer alıyor:"Sağ kol esktreminde Hareket kısıtlılığı mevcuttur Otomatik vitesli Araç kullanabilir Özür ORANI: %15

Şimdi Değerli Arkadaşlar kafamda çok sorular var maliye'yede sordum araba firmalarınada sordum ama Net bişey söylemiyorlar. Ötv muafiyetli araç almak istiyorum Ehliyetimde olan kodlar ve anlamları "Otomatik vitesli araç kullanabilir, Ticari Araç kullanamaz.10.02 , 102 ve 78"
Hastaneden Aldığım heyet Raporu Engel oranı %15 ve "Sağ kol ektreminde hareket kısıtlılığı mevcut otomatik vitesli araç kullanabilir." ibaresi yer almaktadır.

Şimdi İl sağlık müdürlüğün verdiği belgeyi daha Trafiğe vermedim Çünkü hastaneden özür oranını beklediğim için Engelli bireylerin alacağı ehliyet B sınıfı mı yoksa Engelliler için B-Engelli sınıfı mı? yoksa farketmiyor mu. Araç alımında ehliyetin arkadasındaki sadece kodlamalara mı dikkat ediyorlar?

ve Araç alımım için Özel tertibat kodu olmadığı için Ötv muafiyetli araç alabilecek miyim yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Benzer sorun bende de var, tavsiyem araç almadan önce alacağınız aracın bayisine gidip rapor ve ehliyetinizin fotokopisini verdiğinizde vergi dairesinde soruşturuyorlar. İstanbul Doğuş Oto Maslak şubesi bunu yapıyor. Bilginiz olsun..

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Osmancevher

çok doğru kodlar var raporda. Bu raporlarla (ve ehliyetle tabii) otomatik vitesli aracı ötv muafiyeti ile satın alabilirsiniz. Araç alım işlemlerine başlamadan önce vergi dairesine gidip raporların araç alımı için uygun olduğunu teyit ettirin (ya da araç alacağınız bayinin elemanları sorsun)

Üst Alt