Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ koldaki miyopati nedeniyle % 40 ve üzeri rapor alabilir miyim?

atakanatbatman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
yukarıdakı tum soruları ve cevapları okudum da aradıgım sorunun cevabını bulamdım

benım sağ kolumda kas hastalığı olan miyopatı dedıklerı hastalık var. askerden ıkı sene once çuruk aldım ve su an unv okuyorum. okudugum bolum sağlık bolumu ve çok zorlanıyorum. bu yuzden omss ye gırmeyı dusunuyorum.
acaba sağ kolumdan dolayı % 40 rapor alabılır mıyım
alamayacak durumda ısem rapor almycm kı okudugum bolum için bitirince sıkıntı olmasın

bıraz bılgı verırsenız sevınırım şimdden çok tş ederm...

Bulunduğunuz ilin yetkili hastanelerinden birine başvurarak rapor alabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235

Tek Üst Ekstremite Bozukluğu Özür Oranları:

Dominant Ekstremite (Sağ kol için):

1-hafif: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım, günlük aktivitelerinde ve tutmada kullanabiliyor,fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor:% 10
2-hafif Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok:%25
3-Ağır Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor:% 40
4-Ağır: Kişietkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor:% 60

Üst Alt