Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ koldan %37 raporumla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

@Eb0694, Aldığın rapor engelli raporudur senin talebin ile oran verilmemesi gibi bir durum olmaz. Herkese hastalığı ile ilgili oran verilir sana da verilmiş yani anormal bir durum yok ortada.

Aldığın bu raporda isteğe göre tertibatlı araç kullanma durumun da değerlendirilir.

Bu raporu engelli haklarından faydalanmak için istediğin kurumda kullanabilirsin.

@Eb0694,

Engelli hakkı diye bir şey mi var ki ?
EGO falan bedava bir de araç kullananlara Engelli Park Kart ıvar o kadar benim bildiğim işe yarayan başka bir şey yok

@Polmiks,

Hocam erken emeklilik var. Engelli kartı çıkarınca ücretsiz ulaşım vs. Uçak tren indirimli vergi indirimi var. İnternet Telekom indirimi var. Emlak vergisi muafiyeti var. Var yani böyle haklarımız varsa kullanmak lazım.

Rapor %90 altındaysa oran yüzde 40 ı geçiyorsa kağıdın önüne tertibatlı araç gereksinimi diye bir cümle ekliyorlar.O zaman %90 olmamasına rağmen araç alımı indiriminiz oluyor.Bende araç için başvurdum ama kurtarmadı.Detay bilgim olsa belki alabilirdim.

Bakalım ben başvuru yaptım bekliyorum. Umarım sorun olmaz oranımda %54 2019 öncesi %37 vermişlerdi ama ben normal engelli raporuna başvurmuştum. Şimdi ehliyet sürecinde bu tertibat raporu için girdiğim kurul raporunda oranda yazıyor. Bende engelli kartına İnternet indirime su indirimine başvurayım diyorum.

Arkadaşlar merhaba
Birşey soracağım benim hali hazırda eşimin üzerine olan otomatik bir araç var. Ehliyet yenileme sürecine kadar kullanıyordum. Genelde D ye sol elimle alıp aracı kullanıyorum. Ben bu ehliyet yenileme sürecinde 47, 10.02, 78 kodlarını aldıktan sonra bu araca özel olarak gittim risk almamak adına direksiyon topuzu aldım. Özel tertibatlı raporu sonucumda yeni geldi ama araç alana kadar mevcut eşimin aracını kullansam polis çevirmesinde bir problem yaşar mıyım?

@Eb0694,

Tertibatı yaptıracaksın sonra TSE ye gidip onaylatacaksın sonra Noterden ruhsata işleteceksin.

Bunları yapmazsan tertibat takılsa bile polis aracı bağlar + yetersiz ehliyetten işlem yapar.

Yok tertibatlı aracı alana kadar eşimin aracını kullansam diyorum. Sonuçta o araç ötv ödenerek alındı.

@Eb0694,

hiç fark etmez muayeneye somaz ve ruhsata işlettirmezsen polis çevirdiğinde aracı bağlar + yetersiz ehliyetten işlem yapar ÖTV ile ilişkili değil.
Benim de aracım ÖTV ödenerek alındı fakat dediğim gibi Engelli ruhsatı almazsanız bağlarlar o aracı çevirmede

@Eb0694,

neden göstersinler ? Engelli tertibatı yaptırıp kullanacağın aracı TSE ye sokup Ruhsata işletmek zorundasın. Yakalanmazsan bir şey olmaz ama kaza yaparsan %100 sen kusurlu olursun. ÖTV ile ilişkisi yok bunun ben Tucson aldım ÖTV ödedim, bende bu işlemleri yaptım.

Üst Alt