Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ koldan %63 raporla otomatik vitesli araç alınabilir mi?

johnbridger

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,babam için devlet hastanesi sağlık kurulundan süresiz %63 engelli raporu (ÖTV indirimi,2022 vb.) aldık.İş hayatından dolayı sağ kolunda güç kaybı oluştu.Manuel vitesli olan aracını kullanmakta güçlük çekiyor.bu sorunu ortopedi doktoruna belirttik fakat yardımcı olamayacağını söyledi ve rapora ''özel tertibat gerekmemektedir'' diye belirtti.sonrasında il sağlık müdürlüğüne itiraz için başvurduk.il sağlık müdürlüğü bu sefer ortopedi polikliniğine ilcapçı doktora yönlendirdi.doktor muayenesinde sağ kol liflerinde kopmalar olduğunu ve güç kaybı belirtti rapora yazdı.Heyet gününü bekledik ve raporla heyete çıktığında doktor MR sonucu olmadan ben bunu anlayamam demiş ve tekrar aynı doktora çıkıp MR randevusu aldık.Şimdi MR randevusunu bekliyoruz.

Şimdi heyet doktoru MR sonucuna göre bize otomatik vites kodu yazsa ve ehliyet için başvursak ÖTV indirimli araç alabilir mi?
Yoksa Sol tarafa tertibat mı talep etmemiz gerekir
Bir yakınımız araç kullanırken fazla sıkıntı çekmiyorsan hiç bulaşma sahip olduğun E-A2 ehliyetlerini de alırlar demiş?

Sizlerden konu hakkında yardım rica ediyoruz

teşekkürler..

il sağlık müdürlüğünden ehliyeti değiştirirken 78 kod ve 35,03 kodu yazılmak zorunda ben vergi dairesi ile görüştüm

78 kod vardı 35,03 olmadan indirimden yararnalamazsın denildi sizde dikkat edin ilçe sdaplıkta ehliyeti değiştirmeye gittiğinizdce

otomatik araba kullanabiliyom silecek kolunu sol tarafa alınmış araba kullanıyorum deyin bunu demeniz yeterli

bu yazdıklarım sadece sağ kol kısıtlılığı için geçerlidir sizin durumunuza uyar mı ona göre değerlendirin

Hocam çok teşekkür ederim önemli bilgiler için.Allah razı olsun.Kodların yazılmasına dikkat edeceğiz silecek sol tarafa alınması babam için daha rahat bir sürüş anlamına geliyor.çok teşekkürler

Üst Alt