Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ koldan ortopedik engelliyim. Bu kodlarla ÖTV ve MTV muafiyetim olur mu?

_çalıkuşu_

Aktif Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
3
Eski ehliyetimde özel tertibatlı araç kullanır yazıyor. Tertibatım ise vites kolu yükseltildi.
Yeni ehliyetimin kodları: 47,64,102,78,10.02,35.03,40.11
Şimdi ben ötv den muaf mıyım? Sağ kol engelliyim. Baş parmak ampute.
9jd9t8a.jpg
[/URL][/IMG]

Sağ koldan ortapedik engelliyim.Bu kodlarla ötv ve mtv muafiyetim olur mu?

Eski ehliyetimde ve şuanki 2.el aracımın ruhsatında özel tertibatlı araç kullanır yazıyor. Mtv den muafım. 3.dereceden akrabaya kadar aracımı kullanabilir. Aracım vites kolundan tertibatlı.vites kolu yükseltilmişti.onu da TSE ye zor kabul ettirmiştik. Sola uzatmalı olması lazım demişlerdi. Sola uzatmaya ise hiç gerek yoktu benim engel durumum için.
Ehliyetimi değiştirdim. Şimdi kodlar değişti. Uyarlanmış vites kolu 10.04 kodu yok mesela.kurulda vites sola uzatılmalı dediler. Ben de karşı çıkmıştım. O şekilde kullanamadığımı ve vites kolunu yukarı yükseltmelı tertibat yaptırdığımı söyledim. El frenini çekebiliyor musun dediler. Evet dedim. İnanmadı ve sağ elime ağırlık verip kaldırmamı söyledi. Kaldırdım, tamam dedi. Şuan kullandığım aracın tertibatı da fotoğrafta.
Engelli raporumda ötv indirimi ile ilgili bir işaretleme yok. Komisyonun raporunda da özel tertibat açıklaması yok

m76dzo8.jpg
[/URL][/IMG]

rkko4a4.jpg
[/URL][/IMG]

bence vergi dairesine bi danışi belki eski engelli raporunu kabul ederler
ehliyette bi sorun yok kodlar tamam,EHLİYETLE İLGİLİ seni yormazlar
yeni engelli raporu çıkart derlerse mecbur raporunu yenileyeceksin.
raporunda SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR.
bu yazı noktasına kadar yazmalı.

ötv İNDİRİMİ NORMALDE % 90 ENGEL ORANI GEREKTİRİR. iSTİSNASI ORTOPEDİK ENGEL OLMASI. 2 AYAK VEYA 2 KOLDAN BİRİNDE ENGEL VARSA ötv İNDİRİMİ ALIRSINIZ. BEN % 55 ENGEL ORANI İLE ÖTV İNDİRİMİ ALDIM.

ASGOKCE

ortopedik engelde % nin oranı yok . doktor gereklı gorurse alırsın . Ben % 14 ıle aldım

İl sağlık komisyonunun verdiği raporda özel tertibatlı araç kullanır diye ibare mi olması gerekiyor. Bu şart mı yani. Ben engelimden dolayı sadece otomatik vites kullanabiliyorsam bu özel tertibat hükmündeydi hani.

_çalıkuşu_
Şart . İl sağlık kurulu senın engelıne göre nasıl bir tertıbat duzenegı ıle kullanacagını belırleyıp ılgıl ıkodları verıyor . Sadece otomatık vıtes kullanımı sol ayagından engelıler ıcın gecerli senın elinde oldugu ıcın vıtes topuzu yada sılecek sınyal kollarının yerı degısımı gibi seyler ısteyebılır .

Üst Alt