Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolu ampute olan babamın H sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç başvurusu...?

turgaypdr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba öncelikle adım Turgay babam bilgisayar kullanmayı bilmediği için ben yazmak durumundayım. benim babam 1.5 ay önce iş kazası geçirdi ve sağ kolu omuzun 10 cm aşağısından ambule edildi malesef. Hastaneye H sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç için sağlık raporu başvurusu yaptık ancak sonuç olumsuz çıktı.

Başka hastaneden de rapor için başvuru yapabilir miyiz. Oda olumsuz olursa ne yapabiliriz. Bababm için araba kullanmak çok önemli çünkü otomatik vitesi kullanabiliyor zaten rahatça. Birde bu rapor için bizden para alınması yasal mı değilmi ? Raporu zorlamadan veren hastaneler var mı acaba ? Şimdiden teşekkürler

Babanız sürücü belgesi alabilir. İşgüzar dokto ve hastanelerden uzak durup, aklı başında birilerini bulupi, onlardan rapor almayı deneyin. Avrupa ve Amerika'da iki kolu iki bacağı olmayanlar dahi kolayca araç kullanıp sürücü (hatta pilot!!!) olabiliyorken, bizde ceberrut doktorlar ve hastaneler mır mır yapıp insanların yaşamlarını terörize etmeye devam ediyor!
Şişli Etfal veriyor böyle rapor sanırım...

Ek bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-ile-vergi-muafiyetli-arac-alabilirler.html

Teşekkürler bülent bey cevabınız için babam sağ kolunu kullanabilecek bir durumda değil omuzun aşağısına küçük bir parça var bu kişi için ÖTV den yararlanabilecek özel tertibat ne olabilir acaba bu konuda bilginiz var mı? Mesela el freninin sola alınması özel tertibat olarak değerlendirilebilir mi?

Merhaba turgaypdr;
Ben de babanızla aynı durumdayım. Bülent Bey'in dediği gibi babanız H sınıfı sürücü belgesi alabilir. Ben sürücü belgesi için raporu Afyon'da oturduğum için orada özel bir hastaneden aldım. ÖTV indirimi ile araç alabilmek için yeniden rapor almam gerekti. Fakat üst extremiteden sakat olanlar ÖTV indirimi ile otomobil alamıyorlar. Ben de alamadım. Ancak ikinci el otomatik vitesli bir araç alırsınız. Eğer ÖTV indirimi ile otomobil alırsanız lütfen yaşadıklarınızı burada paylaşın.

Merhaba niyazi bey öncelikle geçmiş olsun. Üst ezremiteden sakat olup sadece ötv den yararlanıp tertibatsız otomatik araç alanda var bu nasıl bi anlayış nasıl bir farklılık ben anlamadım gitti.
Biz hastaneye başvurmuştuk reddedilmişti. Daha bir başvuru yapmadık. Tabiki ÖTV indirimi olursa paylaşırım burada.
Niyazi bey sizin raporunuzda tam olarak ne yazıyor. H sınıfı ehliyet alabilir otomatik vites araç kullanabilir mi yazıyor acaba

sağ el ampute ötv

h ehliyetimde sağ el protez kullanmak şartı ile araç kullanabilir ibaresi yer alıyor.ben hangi tür araçları kullanabilirim ötv den yararlanabilirmiyim...

Merhaba Turgay;

Geçen yıl temmuz ayında sürücü kursuna kayıt için gittiğimde beni öncelikle hastaneye götüdüler. Hastanedeki ortopedi doktoru şöyle bir baktı, bir kaç el kol hareketi yaptırdı ve H sınıfı sürücü belgesi alabileceğimi söyledi. Böylelikle raporumu aldım. Daha doğrusu sürücü kursu çalışanı benim adıma bu işleri takip edip sonuçlandırdı.
Ben ehliyetimi bastıracağım ana kadar raporda ne yazdığına hiç dikkat etmemiştim (Acemilik). Sınavları kazanıp ehliyetimi almak için emniyet müdürlüğüne gittim. Bu işle görevli memur raporumdaki ifadenin değişmesi gerektiğini, aksi takdirde ehliyeti alamayacağımı söyledi ve "sol elle ve bacaklarıyla kumanda edebileceği, özel donanımlı ve otomatik vitesli araç kullanabilir" ifadesini raporuma yazdırmam gerektiğini söyledi.
Ben de hemen raporu aldığım hastaneye gittim ve aynı doktorla görüştüm. Elimdeki raporun üzerine el yazısıyla yazıp imzaladı, sekretere götürüp yenisini çıkarttırdım. Böylelikle ehliyeti aldım. Ehliyetin üzerinde de raporda yazan ifadenin aynısı yazılı.

Eğer aracı da aynı raporla almayı düşünüyorsanız yetkili hastanelerden birine müracaat edip sağlık kurulu raporu almanız gerekiyor. Rapora böyle ifadeleri yazdırıyorlar fakat nasıl bir özel donanım olacağı konusuna açıklık getiremiyorlar.
Eğer forumu araştırırsanız göreceksiniz ki 30.04.2010 tarihinde yeni bir sirküler yayınlandı. Üst extremiteden sakatlığı olanların yurt içinden ÖTV indirimi ile araç satın alması çok zorlaştı hatta imkansız hale geldi. İnşaallah başarırsınız.

Görüşmek dileğiyle, hoşçakalın.

Yukarıda yazdıklarıma şunu ilave etmek istiyorum. Üst extremiteden sakatlığı olanlar doktor kanaati ile rapor alabiliyorlar. Beni muayene eden doktor "yönetmeliğe göre olmuyor, fakat doktor kanaatiyle oluyor" demişti.

çok teşekkürler necazi bey cevabınız için. O zaman en mantıklısı özel hastaneden H sınıfı ehliyet alır otomatik vitesli araç kullanabilir raporu almak. ÖTV indiriminden yararlanamasakta rahatca araba kullanmış oluruz hiç değilse.

Üst Alt