Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum ampute. H sınıfı ehliyetimi değiştirmek istiyorum..?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar doktorlar kesinlikle mevzuaattan habersiz
bugün bir tanesiyle konuştum sen sürücü olamazsın dedi ve moralimi çok bozdu hocam 7 yıldır H sınıfı özel tertibatlı araç kullanır ibareli ehliyetim var ve araç kullanıyorum çok şükür en ufak bir kazaya sebebiyetim olmadı ve kaza yapmadım dedim yok işte sen yeni yönetmeliğe göre sürücü olamazsın dedi.
Oysaki araba hayatımı çok kolaylaştırıyor araba olmasa işe bile gidip gelemem bizim ülkemizdeki doktorlar işi daha da zorlaştırıyor avrupada insanlar ayakları ile araba kullanıyor böyle basit mevzular tartışılmıyor bile,

demek istediğim ben hakkımı nasıl savunmalıyım nereye şikayette bulunayım ya da mahkemeye vermeliyim.
Benim sağ kol omuzdan yok şuan kullandığım araç otomatik vitesli sağ kol için gerekli olan sadece silecek kolu oda zaten kendiliğinden otamatik tertibata gerek kalmıyor silecek kolu için... yardımınıza ihtiyacım var özellikle BÜLENT ABİ :)

Merhaba,
Benim sağ kolum dirsek altı ampute. Yaklaşık 4 ay önce "H" ehliyetimi "B" ye çevirdim.
Konuştuğunuz kişiyi boşverin, heyete girin ve heyet raporunuzu alın. Olumsuz sonuç çıkarsa itiraz edersiniz. Zaten ehliyetiniz var, sorun çıkacağını hiç sanmıyorum.

kardeşim bazen denk geliyor böyle sorumsuz doktorlar. Bu her meslek dalında var. "doktor olmuş ama insan olamamış çok var malesef" yukardaki arkadaşımız itiraz edersin demiş nafile olur o. Bir kere bir hastane olumsuz demeye görsün, senden sürücü olmaz demeye görsün zincirleme olarak hepsi aynı kararı veriyor. Çünkü bir birlerini koruyorlar.

Benim engelim sağ elimde. Tam kavrama olmuyor. Ben 2009 da girdim heyete banada sürücü olamaz raporu verdiler. itiraz ettim ankarada hakem hastaneyede gittim, sonuç değişmedi, devlet hastanesinin verdiğinin aynısını yazdılar. Bende bekledim. En son işte kanun değişti. Bu kodlar yazılacak meselesi ortaya çıktı. Başka bir şehirde yeniden denedim.

Aile Hekimi >> Hastane >> İl Sağlık Müdürlüğü Komisyonu sürecini geçtim. Rapora kodları yazdılar. gidip ehliyetimi aldım.

Yani 6 - 7 yıl sonra hakkımı alabildim kendiliğinden.

Şu anki kanun gerçekten iyi hazırlanmış, bence yeniden de alsanız raporunuza kodları yazarlar merak etmeyin sorun olmaz. Zaten artık H sınıfı kalmadı hepsi B sınıfı, sadece ehliyetin arkasına araç sınırlama kodları yazılıyor.

Üst Alt