Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum dirsekten yok. Kullandığım araca yaptırmam gereken donanım nasıl olmalı?

alimutlu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben foruma yeni katılıyorum herkeze merhaba hayırlı akşamlar benim sağ kolum dirsekten altı yok 18 yıldır araç kullanıyorum hiç tertibat yaptırmadım [tırafiktede hiç sorun yaşamadım] ama artık korkarak araçkullanmak istemiyorum raporumda H sınıfıehliyet alabilir= EVET özel tertibatlı araç kullanabilir= EVET, diğer= SOL ELDEN KUMANDA SİSTEMİ OLAN ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR yazıyor vitese nasıl bir tertibat yapabilirim (aracım 94 opel düz vites) başka neyapmam gerekir? yardımcı olursanız sevinirim teşekürler.

Ali kardeş,

Öncelikle H sınıfı ehliyetin ve aracın otomatik vitesli olmalı. Ayrıca aracının sol tarafında bulunan bir takım fonksiyonları da sağ tarafa aktarılmalı.

benimde sağ koldan problem var otomatik vites olmalı ve silegeç kolunu bir çubukla sola alıyolar uzatılıyor gümrükten araç alıyosanız kontağıda sola alıyolar ben anadol kontağı taktırmıştım 15 tl ye

ali yüce H SINIFI ehliyetim var özürüm sağda sağ tarafta silecek var onu sola alrız vitese ne yapabiliriz

otomatik olması şartmı? kendim ben bi zaman renault;a el fireninin olduğu yere ikinci birvites kolu ve ikisinin arasına bir aparatla (ÖZÜRLÜ KOLUMLA) vitesi rahat kullanıyordum yine böyle bir düzenek yapsam ruhsata işletebilirmiyim yada sizin daha güzel fikriniz varmı?

ali bey otomatik olması şart ve vitesede bişey yaptırmanız gerekmiyor illaki normal vites diyosanız sıkıntı çıkartırlar kanuna göre sizin otomatik vites kullanmanız zorunlu

çerkez200 iyigeceler raporumda özeltertibatlı araç kullanır yazıyor, şuanda normal vites arabam var

Arkadaşlar kusuruma bakmayın yanlış oldu sol - sağ karıştırmışım.

Düzeltiyorum.

Sağ koldan engelliler de öncelikle kesinlikle otomatik vitesli araç kullanmak zorundalar. Eğer vergi indirimlerinden faydalanmak istiyorlarsa engelli kolun kullanabileceği fonksiyonları diğer tarafa aldırmak zorundalar.

Selamlar

ali bey normal vites araba kullanmanız yasal değil rapora göre otomatik vites olmalı ve silegeç kolu sola uzatılmalı ben 6 ay önce araba aldım aynı rapor bendede var proje çizdrdim silegeç sola uzaltıldı mtv den muaf olarak kullanıyorum

çerkez2000 şu halde benim arabayı satıp otomatik bir araba almam gerekiyor çerkez senin araban otomatikmi? buiş benim kafamı ağrıtacak. çerkez kusura bakma bisorum daha olacak: bu plan preje ruhsata işleme yani prosüdür nasıl işliyor kısaca bahsedermisin selamlar

Sağ kolu ampute olanlar vites kolunu profil boru ile uzatarak vergi istisnalı araç satın alabilirler.

Buna dair bir üyemizin (RUHİ) gönderdiği rapor ve projeyi aşağıya aktarıyorum:

sag_kol_ehliyet_raporu1.png

sag_kol_ehliyet_raporu2.png

Bu da kuantum fiziği ile yıllar süren araştırma sonucu ortaya konan en üst düzey proje :)

sagkol_vites_yukseltme.png

Bu da başka bir donanım: http://www.engelliler.biz/forum/oze...belgesi-ve-arac-icin-rapor-4.html#post1012291

Üst Alt