Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum doğuştan sinir ezilmesi var. Yüzde kaç oranla rapor verilir?

onur224

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sağ kolumu omuzdan yukarı kaldıramıyorum..diresek kasılı tam olarak açılmıyor parmaklarımı tam olarak kullanamıyorum..bilekiğimide kasılma var.Parmaklarımı tam olarak kullanamıyorum ve SAĞ KOLUM SOL KOLDAN KÜÇÜK.sizce yüzde kaç oranla rapor alabilirim

kardeş benim her iki koldan vardı avuç içlerimi açamıyorum %44 aldım her iki koldan ama ne olur seninki onu bilemiyorum

Kaya senin ki eski özürlü cetveline göre mi yeni cetvele göremi aldın ayrıca cetvelde hangi kısma girdiğini biliyormusun?

----------

Onur seninkini bilmemiz mümkün değil inan ki doktorlar bile zorlanır birinin verdiği yüzde diğerinkine tutmaz onun için tek öğrenmenin yolu rapor için müracaat etmektir

30-45 arası olabilir..aralığın bukadar geniş olmasının nedeni bununla ilgili rakamsal bir değer göstermemeniz.(kas testi,geom. ölçüm testi.,emg..vb.)

Cetvelin ilgili kısmı şöyle (bkz):

Birleşik Özürlülüğün Belirlenmesi:
Üst ekstremiteye ait her birimdeki özürlülük oranları ayrı ayrı belirlenir. Her birimin kendi içindeki özürlülük oranları toplandıktan sonra Birleşik Değerler Tablosu kullanılarak Tablo 2.1.’e göre kişide yarattığı özürlülük yüzdesi hesaplanır.

adszwue.png

Örnek:
Kolunda multipl yaralanması olan bir hastanın, el başparmağına ait %50, işaret parmağına ait %10, el bileğine ait %5, dirseğe ait %2 oranında özürlülüğe yol açacak sorunları var.
Tablo 2.1.’e göre başparmağın %50 özürlülüğü elde %20, işaret parmağının %10 özürlülüğü elde %2 özürlülüğe neden olmakta, ve bu iki durum elde toplam %22 özürlülüğe yol açmaktadır. Eldeki %22 özürlülük Tablo 2.1.’e göre kolda % 19,8»20 özürlülüğe neden olmaktadır.
Elden kaynaklanan %20, el bileğinden kaynaklanan %5 ve dirsekten kaynaklanan %2 özürlülük Birleşik Değerler Tablosu kullanılarak hesaplandığında kolun toplam özürlülük yüzdesi %26, kişinin özürlülük yüzdesi ise Tablo 2.2.’e göre % 16 bulunmaktadır.

Bu Kadar Haksızlık Ancak TÜrkiyede olur

Daha öncede (3 gün önce) foruma kolumda sinir ezilmesi olduğunu anlatan
ve bu sakatlığımla % kaç rapor alrımı diye sormuştum
bazıalrı %35 bazıları %45 alırsın dedi...bende Özürlüler durumun a göre çalışma iş gücü kaybı cetveline baktım ve sonuç %45 çıkıyordu
ve hastaneye gitti baş vurdum heyete girdim 5 saat tetkitler sonra heyete
girdim ve bana şaka gibi %39 verdiler raporu görünce .. doğrusunu söyleyim içimden geldiğince küfür ettim.. çünkü forumda duymuştum %39 rapor alındığına inanmıyorum ama

bu haksızlık başyıma gelince anladım gittim sağlık bakanlığının cetveli elimde
NÖROILOJİYE GİTTİM
Daha önce %39 veren kadının yerine
Erkek doktor inanılmaz bir hatanın (üzülerek) olduğunu söyledi ben de mağduriyetimi bildirdim kabul ettiler

RAPORUM %45 ÇIKARTILAR

doktorun sözü; git sol gözünü kör et %40 tamamlayım

ama itirazım sonucunda %45 raporumu aldım....

Sonuc olarak sırf engelli olduğum için uğraşamadğım çirkeflik kalmadı...

SON söz olarak böyle devletin ..... sadece insanları mağdur etmektenm başka bişey yapmıyor..

%39 cetvelin hangi bölümünde sıra numarası vardır yazsana birde biz bakalım hangi mantıkla %39 da bırakmışlar dalga geçer gibi. birde daha sonra %45 vermişler ya o cetvelin neresinde onunda sıra numarasını yazarmısın aralarında bağlantı var mı bakalım

doktor bana daha önce ameliyat oldunmu diye sordu. oldum ama olumlu bir sonuca varılamadı ilettim..küçük bir operasyon geçirmeme rağman kolumun kalıcı sakatlık..diye not ederek kurula tekrardan değerlendirmesi için gönderdi ve %45 verdi

yani cetvelin hangi kısmına göre iş gücü kaybı verdiklerini bilmiyorsun?neyse iyi ki arkasını aramışsın

devletin demiycen hükümetin diycen devleti karıştırsan hakkında dava açabilirler

uyarmakta haklısın da dava açılacak bir bu arkadaş mı kaldı ya....

saten böyle giderse bu ülkeyi terk edicem beni insan yerine koyucak bir ülke arıyorum

onur istersen fazla derinlere girme seni anlıyorum fazla gerginsin haksızlığa uğramışsın.sen istersen biraz dinlen ,kendine gel,sonra bu konuları görüşürüz.kendine iyi bak.sıkma canını

Devlet, ortak bir hayatı ve kültürü paylaşan bir toplumda, bu toplumu düzenleme, bu topluma güvenlik, refah ve huzur sağlama amacını güden ve bu amaca yönelik olarak kanun koyma, bu kanunları uygulama, yargılama, cezalandırma gibi güçlere sahip olan kurumdur.

hükümet; devletin parlamento tarafından onaylanan ve yürütme işlevini gören organıdır. demokrasilerde hükümet, başbakan ve bakanlar kurulundan oluşur ve yaptıkları çalışmalar parlamento tarafından denetlenir

bu hükümet
pir sultan'a pasaport vermiyor,
onu anladık.

yunus emre'ye de
basın kartı vermiyor,
onu da anladık.

ama bu hükümet
ferman çıkarmış
karacaoğlan'ı
otobüse bindirtmiyor

Üst Alt