Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum kısıtlı. Tertibatlı araç kullanmak kararına itiraz edebilir miyim?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 18 yaşındayım ve ortopedik sağ kolumu kısıtlı kullanıyorum babamın manuel vites arabasını kullanabiliyorum fakat sağlık kurulu raporumda Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazıyor ben zorlandığımı düşünmüyorum bunu zorunlu yaptırmak zorundamıyım nasıl oluyor

Hocam daha ne istiyorsun millet bu raporu almak için nerelere basvuruyor bir bilsen :) Otomatik 0 arac alabılırsın bu raporla ehlıyetını'de H yap devam et :)

yürüyensolucan

H değil de engelli komisyonuna girip ehliyetine kısıtlama kodları ekletmen gerek eğer kısıtlama kodu olmazsa vergi dairesi çok uğraştırır

Verilmesinde. Şikayetçi değilim ama kol için neyin tertibatını takcaklar vitesi atabiliyorum
Mümin Çelik bu dediğinizi yaparsam ne işime yarar onu anlamadım

mustafanasır766

ötv indirimli araç almak istiyorsan o kodlara ihtiyacın var o yazılan yazıyı yazdırmak için engelli kardeşlerimiz mahvoluyor sana yazılmış şanslısın değerlendire bilirsin

İtiraz Sağlık kurulu raporu

Herkese iyi günler ben 18 yaşındayım sağ kolumda tümör vardı 3 sene önce tedavim bitti ve ilk sağlık kurulu raporumda onkoloji %60 oran verdi ortopedi %24 engel oranı verdi fakat kolumun engel oranı aynı hastalığı yaşayan tıpatıp arkadaşıma %55 oran veriliyor kola inanılmaz bir şey kolumun humerus yani dirsekten omuza kadar bölge içten protez kolum ip ince kassız güçsüz itiraz raporu çıkarttım engelli kadrosunda işe girebilme eklettim ötv eklettim açıklamada yazarmıydı o hakları alsaydım hiç tecrübem yok birisi fikir versin lütfen ilk raporumda açıklamada tek sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazıyordu ilk rapor baz mı alınıyo birde ilk rapor 5 seneydi bu itiraza 2 sene vermişler kişinin engel oranı %70 ti ilk raporda itirazda %72 şimdi ben napmalıyım ne tavsiyeniz olur

mustafanasır766

Benimde raporumda ÖTV muafietinden yararlanır tarzında herhangi bir ibare bulunmuyordu. Eskiden alınmış olan bir rapor olduğu için, bunun için öncelikle sağlık ocağından engelli raporu çıkartan bir hastaneye sevk isteyeceksin. Orada kaydını yaptırdıktan sonra heyet gününü bekleyeceksin. Heyette bahse konu engel durumunuza uygun kod sınıflarının belirtildiği bir rapor verecek. O rapor ile herhangi bir araç bayisine gidip 0 araç alacağınızı söylerseniz vekalet alıp, gerekli bütün işlemleri onlar yapıyor zaten.

1Şans Peki şuan bu durumda ehliyet almak istiyorum nasıl yapacağım ilk raporda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazıyordu itiraz raporunda yazmıyor ya sorun olurmu hiç anlamıyorum bu işlerden

mustafanasır766
:)) gülmeyim dedim gülüyorum..
yaa mustafanasır766 sen sakat değil misin..
sağ koldan engelli değil misin...
normal ehliyet alacaksın da verdiler mi..?
muhtemelen vermediler..
o zaman senin yapacağın engelli kod'lu ehliyet alman için gerekenleri yapmak..
yok ben kullanıyorum, yok vites atıyorum, bunlar bir şeyi değiştirmez.
(not: ben de sağ kol dirsek altı ampute, kodlu ehliyet ve ÖTV muhafiyetliyim, yaptırıyon tertibatı, ister kullan ister kullanma. o arabanda mevcut olacak )
mustafanasır766 , bu sitede ''tertibatlı araç kullanabilir '' ibaresi koydurabilmek için o kadar sıkıntı çeken insan var..
sen ne yapıyorsun; yazan ibareyi kaldırtıyor ve övünerek anlatıyorsun.. umarım hakkın zayi olmaz.
o ibare olmadan, ötv'siz araç alamazsın..
kodlu engelli araç kullanabilmek için ehliyet alırsın..
ötv'den muaf araç almak için ise ''tertibatlı araç kullanabilir '' ibaresi şap'şart ..

mustafanasır766

Kardeşim sen elindeki raporunla herhangi bir sürücü kursuna git, onlar sana güncel hâliyle tam olarak ne yapman gerektiğinin izahını yaparlar.

cann.sm ehliyet kursuna hiç gitmedim henüz zaten araba alabilcek durumda değilim şuan için raporun 2 yıl süresi var ondan sonra yeni rapor alcağım için sıfırdan bu çıkan ilk rapor ve itiraz raporu değerlendirmeye giriyormu ehliyet şuan alırsam normal araç kullanamıyorum sadece dimi

@mustafanasır766
Hımm.. Senin rahatsızlık tedavi olabilir(mi) ben onu anlıyorum.. 2 yıl süreli ise..
Benim sakat'lık sürekli..
Süreli engel durumu ile, Ehliyet ya da Araç alım konusunda bilgi sahibi değilim.

Ehliyet başvurusu nasıl yapacağım

Merhaba ben istanbulda ikametgah ediyorum sağlık kurulu raporum var sağ koldan %33 engelliyim onkolojiden de %60 ehliyetim b sınıfımı h sınıfımı olucak nasıl öğrenebilirim ehliyet almak için ekstra rapor çıkarmam gerekiyor mu?

Ehliyet komisyona sevk

Merhaba sağ koldan %33 engelliyim humerus kemiğim protez ehliyeti için müracaatta bulundum fakat komisyona sevk edildim bu nedir nasıl işliyor manuel vites veya otomatik vites araç kullanabilir miyim?

mustafanasır766

64. Araç hızı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin100 üncü maddesinde belirtilen hız sınırlarından 10
km daha az olmalıdır. ,
10.02 Otomatik vites
10.04 Uyarlanmış vites kolu
20.09 Uyarlanmış park freni
35.03 Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11.Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)
47. İki tekerlekli araç kullanamaz
78.Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ticari araç,resmi araç, ambulans kullanamaz

Benimde sağ kolumda problem var komisyonun bana vermiş olduğu tertibat kodları böyle. Sizin kolunuzda ki duruma göre komisyondaki görevliler yukarıdaki kodların çoğunu eklerler. Sağ kol olduğu için Otomatik Vites genellikle ekleniyor. Otomatik vites kodu eklenirse manuel araç kullanırken yakalanırsanız cezası olur buna dikkat etmeniz gerekir.

Komisyona başvuru yaparken engelli raporunuzu da götürün. Size gün ve saat söyleyecekler o gün gidip komisyona görüneceksiniz o kadar. Bazı komisyonlar hemen kodları yazıp raporu verebiliyor yada 1-2 gün içinde e devlete düşüyor. O raporla da nüfus müdürlüğüne gidip yeni B sınıfı kodlar yazılı ehliyeti çıkartacaksınız. İyi akşamlar.

( Ehliyetiniz hiç yoksa komisyonun verdiği raporla ehliyet kursuna başvuracaksınız. )

Son düzenleme:
Hocam peki bu yazdığın kodların hepsi zorunlu mu yoksa babamın aracı otomatik onu kullanabilir miyim yoksa diğerleride olmak zorunda mı

Kullandığın araçta mecburen o ehliyetine yazılı kodların olduğu tertibatlar olmak zorunda. Trafik kontrolünde dikkatli bir polise denk gelirsen ceza yeme olasılığı yüksektir. Forumlarda tertibatlı ehliyeti ile normal bir araç kullanırken yakalanan ve neler olduğunu yazan bir konuyla karşılaşmadım hiç.

cann.sm ehliyet kursuna hiç gitmedim henüz zaten araba alabilcek durumda değilim şuan için raporun 2 yıl süresi var ondan sonra yeni rapor alcağım için sıfırdan bu çıkan ilk rapor ve itiraz raporu değerlendirmeye giriyormu ehliyet şuan alırsam normal araç kullanamıyorum sadece dimi

kullanamazsınız

BnymnYldz

Çok çok sıkıntılı durum o tertibatları yaptırması var birde morelim bozuldu şimdi abi ya

ötv indirimiyle engelli aracı veren firmaların fabrikalarında yapılıyor tertibatta çok uzun sürüyor biliğim kadarıyla bir ara bende yakınıma almayı düşünüyordum uzayınca vazgectim

Kardeşimizin kafası çok karıştı belli ki sade bir şekilde anlatalım, Dostum aldığın raporda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" bu ibare yazıyor ise yapman gereken tek şey B hasta ehliyeti almak bu ehliyeti alırken sana komisyon kod verecek. Eğer sol kolun dışında bir rahatsızlığın yok ise otomatik vitesli araç kullanabilirsin özel tertibatlı araç statüsüne giriyor. Gelelim bunun sana faydasına alacağın aracın sıfır fiyatından daha düşük bir fiyata alıyorsun(ÖTV ödemeden), MTV vergisinden muaf oluyorsun. İstanbul'da yaşıyorsan İSPARK otoparklarına ücretsiz park ediyorsun, oturduğun muhitin belediyesinin Fen İşleri Müdürlüğüne başvurup evinin önüne sadece senin park etmen için yer açıyorlar. Bütün bunlardan faydalanabilmen için aracın senin adına olması lazım. Sakın engelli raporundaki o ibareyi sildirme

umetinn abi nisan ayında ilk defa çıkardığım sağlık kurulu raporumda açıklamada sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir yazıyordu fakat ben ortopedi ve onkolojinin verdiği oranları düşük gördüğüm için itiraz yapıp yeni rapor çıkarttım açıklama kısmında hiçbir şey yazmıyor şimdi ötvsiz araç olmaz mı bana genelde ilk rapor önemli olduğunu söylüyorlar

mustafanasır766 dostum geçmiş olsun son aldığın rapor güncel rapordur, artık edevlet üzerinden görüldüğü için şansını kaybettin Oran ne kadar düşüktü ? şimdi yükselttin ne faydasını gördün bilmiyorum ama şuan o ibareyi yazdırman çok zor.

Abi oran yükseldi hiçbir işime yaramadı fakat ben o açıklamada yazan yazının bu işe yaradığını kalkacağını filan hiç anlamadım tekrar yazdırmayı denemek için yeni rapor mu çıkarmak gerekiyor hiçbirşey yapamaz mıyım yani veya araba nasıl kullanacağım sadece kendi aracımı kullanabiliyorsam

Abi oran yükseldi hiçbir işime yaramadı fakat ben o açıklamada yazan yazının bu işe yaradığını kalkacağını filan hiç anlamadım tekrar yazdırmayı denemek için yeni rapor mu çıkarmak gerekiyor hiçbirşey yapamaz mıyım yani veya araba nasıl kullanacağım sadece kendi aracımı kullanabiliyorsam

umetinn

Şimdi ben sana sorayım sen bana cevap ver tek tek. Ehliyetin var mı ?

Yani yok. Komisyon dediğin ne komisyonu ? ehliyet için sağlık raporu mu çıkarıyorsun ?

umetinn abi şöyle sağlık ocağına gittim sürücü raporu için ortopediye sevk etti bende ameliyat olduğum yere gittim ortopediye muayene v.b ettiler komisyona sevk ettiler ona gidip gireceğim

Heh tamam güzel, şimdi sana komisyonda B engelli ehliyetinde görünecek kodları verecekler, daha sonra ehliyetini al komisyon kararını çoğalt sonrasında ÖTV den yararlanmak istediğini söyleyerek engelli raporunu yenile ve yanında bunları da götür. Dua et o ibareyi engelli raporuna tekrar yazsınlar yoksa sadece B engelli ehliyeti almakla yetineceksin maalesef

umetinn abi peki ekleme ihtimalleri düşük mü şimdi komisyondan sonra ehliyete yazılıp ehliyeti aldıktan sonra raporumu yenileyeceğim
ibare eklenmeze araç nasıl kullanırım?

Üst Alt