Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sag kolum yok, H sınıfı otomobil kullanır ehliyetim var. Nasıl bir araç alabilirim?

patriyot

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler.
Ben Gaziyim. sag kolum yok ve H Otomobil Kullanır yazan ehliyetim var.
Mesajlarda okugum kadarıyla bu şartlarda vergi muafiyetli araç alamıyorum, yanlış anlamadıysam..
yakın zamanda 0 km araç alacagım için ne yapmam gerekiyor?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkr ederim.

Evet, herkes "alamaz" diyor, ama vergi muafiyetli otomobil alan birçok üyemiz var. Ben de ona istinaden "alabilirsiniz" diyorum.

Hayırlı olsun patriyot,kazasız ,belasız yolculuklar.

teşekkür ederim.
1 yıldır ugrastım
devletle ugrasmak çok zor

Yahu benim uğraşacak durumum bile yok.Ehliyetim bile yok,denemeye bile tırsıyorum,çünkü çok çok zel ve masraflı tertibata ihtiyaç var.Bunca badereden sonra devletle uğraşmayada mecalim olur mu bilmiyorum.Darısı benim dışımda diğer kolsuz arkadaşlara.Senni adına gerçekten çok mesrur oldum.Azmin sonu bu olsa gerek.

patriyot, nasol bir rapor ve araç aldın? Zamanın olduğunda tecrübelerini adım adım yazar mısın lütfen?

Raporumu devlet hastanesinden özel tertibatlı araç kullanabilir ibareli ve sürekli rapor aldım.
sonra araç bayiine gitttim sonra araç bayyi vergi dairesinden bana arac verilmedigini söyledi bu işlemi bir kaç kez denedim olmadı.
sonra bir dilekçe ile Nakil vasıtaları vergi dairesine bana neden araç verilmeginini resmi yazı ile bildirmelerini belirten bir dilekçe ile muracaat ettim
kayıt yaptırıp söz konusu memura gittim memur bana sana neden araç verilmesin ki dedi bana sag kolum olmadıgı için vites kolunun bir aparatla sol tarafa alınırsa hiç bir sorun olmadıgını söyledi
bende hemen bir hundayi baayine gittim ve anlattım olanları araca Halis Sayar tarafından tertibat yapılıp ve sonra vergi dairesinden kontrole geldi bir memur daha kapıdan girmeden sen kullanamassın felan fişman ayaklarına başladı bende bu iş için bir yıldır ugrastıgım ve vrgi dairesinden böyleyapmamı istediler deyip ondanaskın çıktım meger amacı farklıymış tabiki vermedim veböylece aracı almış buluuyorum..
benim durumumda insanlar varsa onlara neler yapmasını anlatabilirim..

tertibatın nasıl oldu biraz bilgi werirmisin?bendede sağ elde protezim war.otomatikmi aldın?

evet otomatik vites ve sola bir aparatla aldılar..

hayırlı uğurlu olsun . . Darısı benim başıma inşallah, bende sağ kol engelliyim ehliyetim ve raporum var ama henüz araç için müracaatım olmadı, böyle başa gelen zorlukları okudukça bana ne bahane bulacaklar diye çok merak ediyorum. İnşallah terslik çıkaran olmaz bu yazılanları okuyarak öyle bi doldum ki pişman ederim valla :)

sola nasıl bir aparat kardes tarif edermisin.hangi model aldın.

hundayi İ30 aldım vitesi ileri ger i ittiren bir kol yapıldı

Ya burda bir terslik var
arkadaşım benim sol kolum doğuş dan özürlü hiç kullanamıyorum
ehliyet almak için yolunu aşındırmadığım hastane kalmadı. kii sizin kol hiç yok anladığım kadarıyla
nasıl ehliyet aldınız merak ettim mümkün ise raporu yollar mısınız

namikyeter72@hotmail.com

bir arkadaşın sol kolda özürlü ehliyat aldım yazısında rapor vardı indirdim ona da yok dediler

Benim bu konuda gerçekleşmemiş düşüncelerim var,proje boyutunda bile olmasada,bunlardan biri sizin için uygulanmış,çok pratik bir tatbikat.Diğer şey de joystick tarzında direksiyon bana ancak bu uyar.Belki ilerki zamanlarda bu da geliştirilir.Tekrar hayırlı olsun .

Üst Alt