Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumda Brakial pleksus lezyonu var. Görev yeri konusunda..?

Copain87

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese selam. Benim de sağ kolumda brakial pleksus lezyonu mevcut. 2012 yılında askerlik için İzmir Hatay askeri hastanesinden Gata haydarpaşa hastanesine sevk edildim. Orada askerliğe elverişsiz raporum düzenlendi.

2014 yılında lisans kpss ye girerek Diyarbakır'a memur olarak atandım. 2017 yılında ise sağ kolumdaki sorunu fark eden bir iş arkadaşım sayesinde ötv indirimli araç almak için engelli raporuna başvurdum ve tertibatlı araç kullanma iznim çıktı. Aracı aldım. Fakat oran olarak %29 verildi.

Gel gelelim şuan Diyarbakır'daki görev sürem dolduğu için ( asker polis değilim) istanbul'da görev yapmaktayım ve geçici görevle tekrar doğuya gönderilmek isteniyorum.

Sağ elimin yardımını gerektiren tırnak kesme, fermuar kapatma, ayakkabı bağcığı bağlama, kişisel hijyen, yemek yapmak için birşeyler kesmek doğramak gibi işlemlerimi tek başıma halledemiyorum. Fakat kolumu yukarı kaldırabiliyorum. Geçici görevle gidersem eşim istanbulda çalıştığı için onu yanımda götüremediğimden fazlasıyla zorlanacağım.

Bölge müdürlüğüyle görüştüğümde geçici göreve verilmemem için 2017 yılında almış olduğum sağlık raporunu 2019 yılında çıkan engellilik durum bildirimi yönetmeliğine göre güncelletip kısmi bağımlı engelli birey ibaresini ekletmem gerekiyormuş.

Sevgili dostlar, aranızda oranı benim gibi düşük olup da kısmi bağımlı engelli birey olarak kabul edilen olup olmadığını merak ediyorum. Ayrıca İstanbul'da hangi hastaneye başvuracağım konusunda en ufak bir bilgim yok.

Forumda ziyaret ettiğim başlıklarda yazılarından fazlasıyla faydalandığım StratoS ve marto1 arkadaşlarımızdan öğrendiğim kadarıyla hastaneden hastaneye keyfi uygulamalar söz konusuymuş. ( Bu iki dostumuza özel teşekkür ediyorum. Birçok soruma cevap teşkil eden yazıları mevcut)

İçerisinde bulunduğum duruma ışık tutmak adına yapacağınız tüm yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

Üst Alt