Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumda kısıtlılık var. Araç alımında ÖTV muafiyetinden yararlanabilir miyim?

art_SRY

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]arkadaşlar merhaba sürekli olarak %57 engellilik oranı ile vergi indiriminden faydalanarak 2 yıl önce emekli oldum
raporumda ehliyet ve araç alımı hakkında herhangi birşey yazmıyor
benim problemim sağ omzumda amyotrofik nevralji tanısı verdiler c4 c5 lezyon sekeli diyede yazıyor
şuanda normal otomatik vitesli araç kullanıyorum yeni çıkan kanunlarda benim ötv siz araç alma hakkım var mı
kolumu kısıtlı kullanıyorum aşağıya indirebiliyorum fakat omuz izasından yukarı çıkaramıyorum
birde tekrar rapor için başvursam genel anlamda mı rapor verilecek yoksa sadece araç alımı hakkında mı maalesef her yıl çıkan yeni kanunlar neticesinde oranı bazen düşürebiliyorlar oran düşse emeklilik hakkımda sıkıntı çıkar mı yanıtlarsanız sevinirim.[/FONT]

Merhaba ,
Sağ el kısıtlılığı ile araç alabilirsin.
Tek yapman gereken ( lafın gelişi tek yoksa süreç çok uzun :D) devlet hastanesinden " sağ elini kullanmasını gerektirmeyen özel tertibatlı araç alabilir " ibareli bir sağlık raporu alman .
Geri kalan işler kolay.
Başvuru yaptığında zaten raporu alma amacını talep kağıdına yazıyorsun. Raporun ona göre hazırlanıyor ( Örn:emeklilik,ÖTV indirimli araç alımı,işe giriş vb)
Bu arada aldığın raporun emekliliğini etkileyeceğini düşünmüyorum. Sonuçta emekli olalı 2 yıl olmuş.
Sağlıcakla kal.

Cevabın için teşekkür ederim en kısa zamanda bu rapor olayını gündeme alıp başvuracağım

yeniden yetkili hastaneden rapor almanız gerek oneday arkadaşımın dediği gibi, size verilen rapor istek formunda ötv indirimi ni seçin sadece. diğerlerini işaretlemeyin, düşük çıkarsa rapor, emekliliğiniz sıkıntıya girmesin... Rapor da özel tertibat ibaresi istiyor vergi dairesi.

Acaba Emekliliği var iken böyle bir rapora başvuran ve durumu net öğrenen var mı? riske girmeye değer mi? onu merak ediyorum

[FONT=sans-serif]arkadaşlar merhaba sürekli olarak %57 engellilik oranı ile vergi indiriminden faydalanarak 2 yıl önce emekli oldum[/FONT]
[FONT=sans-serif]raporumda ehliyet ve araç alımı hakkında herhangi birşey yazmıyor[/FONT]
[FONT=sans-serif]benim problemim sağ omzumda amyotrofik nevralji tanısı verdiler c4 c5 lezyon sekeli diyede yazıyor[/FONT]
[FONT=sans-serif]şuanda normal otomatik vitesli araç kullanıyorum yeni çıkan kanunlarda benim ötv siz araç alma hakkım var mı[/FONT]
[FONT=sans-serif]kolumu kısıtlı kullanıyorum aşağıya indirebiliyorum fakat omuz izasından yukarı çıkaramıyorum[/FONT]
[FONT=sans-serif]birde tekrar rapor için başvursam genel anlamda mı rapor verilecek yoksa sadece araç alımı hakkında mı maalesef her yıl çıkan yeni kanunlar neticesinde oranı bazen düşürebiliyorlar oran düşse emeklilik hakkımda sıkıntı çıkar mı yanıtlarsanız sevinirim.

bu konuda kanun anlamında sanırım bir gelişme olmadı emeklilik haklarımızın yanıp yanmadığı konusunda hala kararsızım [/FONT]

tekrar merhaba uzun bir süreçten sonra dün 06/07/2022 tarihinde sağ kol engelinden dolayı otomatik vites almak ötv ve mtv muafiyeti için heyete girdim sadece nöroloji oılarak tesadüf bana bana doktor bey heyetteydi sağolsun durumumu anlattı raporda eskisi gibi bir ibare olmayacak sadece özel tertibatlı araç alabilir yazacak sanırım rapor 1 aya kadar elinize ulaşır dediler kanunlar çok değişmiş eskisi gibi değil bundan sonraki süreç hakkında çok bilgim yok açıkcası otomatik vites ve ehliyet için il sağlık kurulunamı başvurmamız gerekiyor

Tekrardan merhaba sap kol üst engeli için heyete girmiştim raporum çıkmadı henüz ama doktorla görüştüm senin raporda tözel tertibatlı otomatik vites alabilir yazacakmış bundan sonraki süreç nasıl olacak acaba bilgisi olan varmıdır

bu aldığın rapor %40 ın altına düşerse emekliliğin iptal olur. çünkü her zaman son aldığın rapor geçerlidir. büyük ihtimal düşmez bende senin gibi sağ kol brekial pleksusum önce emekli oldum sonra ötv indirimli aracımı geçen sene aldım.
yapman gereken şey aldığın raporunda SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR.noktasına kadar bu yazacak başka bi şey yazmıyacak.
normal b sınıfı ehliyetin varsa engelli ehliyetine çevirmen gerekecek
aile hekimine gideceksin o seni uzman dr. sevk edecek uzman dr. muayne sonucu seni il sağlığa heyete sevk edecek.il sağlığa evrakları teslim edince ehliyet için heyet günü alacaksın.girdiğin heyette sana kodlu ehliyet verecekler otomatik vites gibi. v.s ( otomatik vites senin tertibatın ) ehliyetin ve raporun uyumlu olursa ötv indirimli araba alırsın kolay gelsin şimdiden..

raporda oran belirtilmedi mevcutta b sınıfı ehliyetim var sağ kolumda güç kaybım v.s. yok sadece yukarı kısmi hareket ettirebiliyorum il sağlıkta ötv raporu gibi uzun mu sürüyor bende aynı raporla birlikte alabileceğimi zannediyordum

benim normalde eski tip b sınıfı ehliyetim var çipliye geçmemiştim şimdi rapor çıktıktan sonra çipliye geçip sonramı h sınıfına geçmek mantıklı yoksa eski tip ehliyetten mi geçmek mantıklı nasıl bir yol izleyeyim fikirlerinizi alabilirimiyim

nSV7wn
merhaba tekrardan rapor çıkmış ekteki gibi tam anlayamadım ehliyetim b sınıfı bundan sonra ne yapmam lazım fikir verebilecek birisi yardımcı olursa sevinirim
https://imgyukle.com/i/nSV7wn

https://imgyukle.com/i/nSnkZo
nSV7wn

ne yapman gerekeni yukarıda belirttim. ehliyetin eski tip kalsın yenileyince çipli verecekler zaten .
1-aile hekimine gideceksin o seni uzman dr. sevk edecek ehliyetimi yenileyeceğim de raporunu göster.
2- uzman dr. muayne sonucu seni il sağlığa heyete sevk edecek.
3-il sağlığa evrakları teslim edince ehliyet için heyet günü alacaksın.
4- heyette sana kodlu ehliyet verecekler otomatik vites gibi. v.s ( otomatik vites senin tertibatın ) ehliyetin ve raporun uyumlu olursa ötv indirimli araba alırsın.
5- il sağlığın verdiği raporla nufus müdürlüğüne gidip yeni tip ehliyetini alacaksın bu kadar.

teşeküür ederim orda ağ kol engeli diyor ama bunu nöroloji verdi ortopedi değil sorun olur mu diğer sorum ise Sol elden donanımlı özel tertibatlı otomatik vites araç kullanması uygundur. deniyor sol kol donanımı ne demek

merhaba bugün ehliyet sonucumda çıktı benim sağ omzumda problem var kolumda hareket kısıtlılığına yol açıyor hastahanenin verdiği rapor SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR oldu açıklama kısmında ise Sol elden donanımlı özel tertibatlı otomatik vites araç kullanması uygundur deniyor bu raporla birlikte sürücü sağlık kuruluna girdim ordanda sonuç 47. İki tekerlekli araç kullanamaz,10.02 Otomatik vites ,35.03 Direksiyondan sol eli çekmedenkullanılabilen kontrol cihazları ,78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,102. Ticari araç,
resmi araç, ambulans kullanamaz oldu açıklamasında ise Engelli B sınıfı sürücü belgesi alabilir. deniyordu yinede emin olmak için vergi dairesinin ötv servisine başvurdum tüm bu açıklamalara rağmen bizim hastahane ile yazışma yapmamız gerekiyor gerçekten sağ kolunda kısıtlılık varmı omuz bununla alakalı olmayabilir dendi böyle bir durumla karşılaşan oldumu

[FONT=sans-serif]merhaba bugün ehliyet sonucumda çıktı benim sağ omzumda problem var kolumda hareket kısıtlılığına yol açıyor hastahanenin verdiği rapor SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR oldu açıklama kısmında ise Sol elden donanımlı özel tertibatlı otomatik vites araç kullanması uygundur deniyor bu raporla birlikte sürücü sağlık kuruluna girdim ordanda sonuç 47. İki tekerlekli araç kullanamaz,10.02 Otomatik vites ,35.03 Direksiyondan sol eli çekmedenkullanılabilen kontrol cihazları ,78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,102. Ticari araç,[/FONT]
[FONT=sans-serif]resmi araç, ambulans kullanamaz oldu açıklamasında ise Engelli B sınıfı sürücü belgesi alabilir. deniyordu yine de emin olmak için vergi dairesinin ötv servisine başvurdum tüm bu açıklamalara rağmen bizim hastahane ile yazışma yapmamız gerekiyor gerçekten sağ kolunda kısıtlılık varmı omuz bununla alakalı olmayabilir dendi böyle bir durumla karşılaşan oldumu[/FONT]

geçen hafta ötv biriminden cevap geldi alabilirsin dendi şunu belirtmek istiyorum sağ kol engelinden dolayı sadece ortopedi bölümünün değil nöroloji bölümünde raporu geçerli oluyor benim aldığım rapor %25 nöroloji sağ kol engeli idi [FONT=sans-serif]47. İki tekerlekli araç kullanamaz,10.02 Otomatik vites ,35.03 Direksiyondan sol eli çekmedenkullanılabilen kontrol cihazları ,78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir,102. Ticari araç,[/FONT]
[FONT=sans-serif]resmi araç, ambulans kullanamaz oldu bunuda ötv birimi kabul etti bilginize [/FONT]

Üst Alt