Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumda kısıtlılık var. Doktor sürücü belgesi alamaz yazdı!?

HANC1

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
2
Bugün ehliyet için devlet hastahanesine gittim ama sanırım olumsuz rapor aldım.
Sağ kolum felç..
Doktorların rapora yazdıkları.

Ortopedi: Hastanın Bursa il sağlık mürdürlüğüne sevki.
Göz: Miyop çıktı ama sorun yok dedi.
Fizik tedavi: Kolun durumunu yazmış felç olduğunu.
İç Hastalıkları: Sürücü belgesi almasında dahiliye yönüyle sorun yoktur.
Psikiyatri: Ram psikiyatri durumu değerlendirildi.
Nöroloji: Sağ kol opere plaxsus lezyonu. Hiç bir sınıf sürücü belgesi alamaz.

Nöroloji neden böyle yazdı direk ? Doktor arabayı nasıl kullanacağımı sordu otomatik vites alacağımı gerekirse ekipman taktıracağım dedim ama olumsuz dedi. :(
Şimdi ne yapacağım 200 tl para verdim hastahaneye rapor olumsuzmu ? Şimdi nereye gideceğim ?

ZkGR73.jpg
1vz0M5.jpg

merak etmeyin il sağlık müdürlüğü hastanelerde doktorların yazdığı şeylere pek bakmıyorlar. orda da alanında uzman doktor bulunduğu için. zaten raporda çelişki var. Hiçbir sürücü belgesi alamaz dediğin kişiyi tertibat için neden il sağlığa sevkedersin ki.. bende de br. pleksus lezyonu var.. alırsın inşallah.. ama alacağın sürücü kodlarını burada paylaşırsan çok sevinirm.. standart kodları mı veriyorlar yoksa kafalarına göre mi hareket ediyorlar onu anlamış olcam..

Arkadasim bendede sag brakial pleksus var ehliyette alirsin aracta rahat ol.

Merhaba arkadaşlar.Engelli ehliyeti almak için izlediğim yolları paylaşmak istiyorum sizinle

Benim özrüm sağ kolumdan.
Aile hekimliğine gidiyosunuz ben engelli ehliyeti almak için sağlık raporu almak istiyorum diyosun. Ben yanımda 2012 yılında aldığım engelli olduğumu belirtir raporuda götürdüm. Özrüm ortopedik olduğu için aile hekimi rapora baktı ehliyet almak için gereken formu bana doldurtup bir adet resim istedi. Formla beraber Devlet Hastanesi ortopedi bölümüne sevki uygundur diyerek beni gönderdi.

Hastaneye gittim.Sağlık Kurulu bölümüne gidip durumu izah ettim. Ortopedi bölümüne girişini yapıp seni doktora yönlendiriyorlar.Bu arada sadece ortopedik olduğu için tek doktor görmesi yetiyo. Doktor durumuna bakıp aile hekmliğinden almış olduğun formun ilgili bölümüne özrünün ne olduğunu yazıyor ve özel tertibatlı araç kullanması uygundur ibaresini mutlaka yazdırıyosun.
Ordan çıkıp hastane veznesine gidiyosun 50 tl ücret karşılığında makbuz veriyorlar.O makbuzla hastane yöneticisinin odasına gidip üst yazı ile seni İl Sağlık Müdürlüğüne gönderiyorlar.

Oraya gidip evrak kayıt bölümünde kaydını yaptırıp telefon numaranı istiyorlar biz sana haber ederiz diye seni gönderiyorlar,
Bulunduğun ilin yoğunluğuna göre kurul toplanıyor.Kurul tarihini onlardan öğrenirsin. Zaman geçer kurul toplanır.

Kuruldaki Kişiler şöyle. 1-Ortopedi doktoru 2- Makine mühendisi 3- Şube müdürü.
Seni çağırırlar durumuna bakarlar nası bir özel tertibat kullanabilirsin ellerinde içinde özür durumlarına göre devletin belirtmiş olduğu kodlar var ona bakarak karar verirler.
Benimkine (10.02) Otomatik vites (40.11) Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.) kodlarını yazdılar ve B sınıfı engelli ehliyeti alması uygundur diye not düştüler.

Raporu alıp Sağlık Müdürlüğünde 3 adet aslı gibidir yaptırıyosun her zaman lazım olacak.

Ordan çıkıyosun ve sıra emniyet bölümünde. Aslı gibidir yaptırdığın raporunla emniyete gidiyosun.(aslı sende kalsın) Eğer elinde mevcut sürücü ehliyetin var ise ne mutlu işin kolay sürücü kursuna gerek kalmadan mevcut ehliyetini engelli ehliyetine 15 tl karşılığında çeviriyorlar. Eğer yeni ehliyet alıyor isen sürücü kurslarına müracaat etmek gerekiyor. Emniyetten eli boş bir şekilde çıkıyosun :))

Saygılarımla...

Engeliniz nedir acaba 10.04 vermemeleri ilginç olmuş

%90 üzeri engelli raporu olanlar (kendisi) ötv'siz araç kullanabilr mi?

Bozdemir arkadaş özrüm sağ brakial pleksus lezyonu 10.04 yazdı doktor sildirdim. Otomotik viteste tertibat yerine geçiriyor dediler.10.02 yazdırdım.

Yüzde 90 ve üzeri engeli olanlar benim bildiğim araç kullanamaz. Nedeni 90 ve üzeri özrü olan yatağa mahkum hayatını tek başına idame ettiremeyecek olan kişidir sugar_agam

babam'ın beyin kanamasında sadece sol tarafta güç kaybı oldu ama sol tarafı fizik tedavi süreci ile daha da kuvvetlendrdi .
bundan 5-6 yıl öncede kalçada femur başlarına protez takıldı. raporunda da ağır engelli ibaresi var.
kendisininde durumu top oynayacak kadar iyi

Bıktım

Bir kolu kısıtlı kişiye sürücü olması için rapor vermeyen doktorları meslekten men edeceksin, hatta yetmez, halka teşhir edip utandıracaksın!

Bıktım
Tek kol kısıtında bile ehliyet verilmeyecekse bu engelli ehliyeti kime verilecek ???
İl sağlık müdürlüğüne itiraz edin bence ya da o raporla komisyona gitmeyip verirse aile hekiminden tekrar sevk alarak başka bir hastaneye gidin.
Kesinlikle ehliyet almanıza engel bir durum yoktur.

özcan66 rapor örneğini gönderirseniz çok iyi olacak saglık kurulundan alınan rapor sağ kolda kısıtlılık olan arkadaşlar sizdede varsa gönderirseniz çok iyi olur

Üst Alt