Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdaki kısalıktan dolayı yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

aliegitim

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Dünyaya gelirken sağ omuzum çıktı ve sağ kolum diğerine göre 10 cm kısa rapor almak istiyorum acaba % kaç rapor alırım?
Dünyaya ilk geldiğim gün 1-0 geri başladım hayata.

Sakatlık oranı cetvelinden bu tabloya göre oran verilir size..Sonucu aldığınız zaman buraya yazar mısınız?

Tek Üst Ekstremite Bozukluğu Özür Oranları:

Dominant Ekstremite:
1-Hafif: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım, günlük aktivitelerinde ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor: % 10
2-Hafif Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok.: % 25
3-Ağır Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor: % 40
4-Ağır: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor: % 60

Non-Dominant Ekstremite:
1-Hafif: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım, günlük aktivitelerinde ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor: % 5
2-Hafif Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok.: % 15
3-Ağır Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor: % 30
4-Ağır: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor: % 45

(Dominant Ekstremite) ve (Non-Dominant Ekstremite) ne demek hangisi özür orarınını belirliyor?
Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirmisiniz?

Dominant Ekstremite, Non-Dominant Ekstremite: Solak - sağlak demekmiş, bu tamam. Şimdi, tamamen mantık yürütmesiyle yazıyorum kafadan atmışda, yani sallıyor da olabilirim söylim baştan.:) Acaba, Sağ- solakmış ya bunun anlamı, o zaman solak olana yüksek oran verilen tablodan bakılıyor demekki. Çünkü sağ kolunu sakat olmasa da zaten zor kullanır insan solak olunca.. Daha fazla hareket kısıtlılığı olur.. Solaklık durumu yoksa da düşük oran verilen tablodan bakılır heralde, galiba yani..:)

Bu işin aslını bilen varsa yazabilir mi, araştırdım ama hiç birşey bulamadım..Ben de merak ettim.. Yine lazım olabilir bu bilgi, bilen varsa anlatsın lütfen bize, öğrenelim.:)

sağ elini kullanan kişinin sağ eli sakatlanıyorsa, oran daha yüksek oluyor. Sol eli sakatlanıyorsa, daha düşük oluyor... Sanırım burada kullandığı eldeki hareket kaybının gündelik yaşamda daha bir zorlanacak olmasından hareket ediliyor...

Merhaba arkadaşlar..
Benim özür oranımı %30 olarak belirlediler.
Raporum %30 acaba bu raporun ne gibi avantajalrı olur vergi nidirimi araç alımı gibi konularda?

hiç bir avantajı olmaz.
araç konusu raporunda yazıyorsa olur, yazmıyorsa olmaz.

Üst Alt