Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdaki kısıtlılığa rağmen ÖTV'siz araç rapor alamadım!?

Kemal_57

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar...
Geçen Sene hem engel durumumu öğrenmek hemde ötvsiz araç almayı denemek için heyete girdim.
Sap kolumda Hareket Kısıtlılığı (Kaza ve ameliyatlardan sebep) tam açılmıyor)) var. Fizik tedavi doktoru %9 rapor uygun gördü. Heyet raporumda hem ortopedik rahatsılığımın süresiz olduğu belirtilmiş hemde "ÖTV İNDİRİMİNDEN FAYDALANAMAZ" yazıyordu. Ehliyetim 2004 yılı normal B sınıfı. Şimdi sizlere sormak istediklerim.
ÖTVsiz araç almak için Önce Ehliyetimi H sınıfı ve Otomatik yapmak için il sağlık kuruluna mı gitmeliyim. Yoksa Yeniden Başvurup Şansımı mı denemeliyim.
şimdiden çok Teşekkürler arkadaşlar...

https://r.resimlink.com/BOH5odN.jpg

Son düzenleme:
Ilk önce aile hekimine gideceksin aile hekimi seni uzman doktora sevk edecek. Yetkili devlet hastanesine gidip sevk edildiğin branşa ücretli muayene olacaksın eğer doktor uygun görürse seni komisyona sevk eder sende ilindeki il sağlık müdürlüğüne gidip komisyon günü alırsın kpmisyon sonucu uygun kısıtlama kodları verilir ise tekrar hastanede heyete girmen gerekecek çünkü 2019 sonrası engelli raporlarında sadece haraket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanır. Ibaresi olmak zorunda yoksa yine alamazsın

Öncelikle cevap için teşekkür ediyorum. Yani ben şimdi sırasıyla
Aile hekimi +
hastaneye sevk +
il sağlık kuruluna sevk (oradan tertibatlı araç kullanması uygundur yazısıyla birlikte) +
hastane heyeti ( engel oranı alacağımız yer)

Sıralama bu şekilde mi hocam?

il sağlık kurulu tertibatlı araç kullanması uygundur raporu vermiyor sadece kısıtlama kodları verecek bu kodlar ile ehliyetini alacaksın sonra tekrar engelli heyetine gireceksin tekrar heyete girerken mutlaka ÖTV den yararlanmak istiyorum diye belirt eğer tabi komisyon uygun kodları verirse

Peki hocam. Ehliyeti hiç bulaştırma dan önce hastahaneden ÖTV indirim araç alabilir yazısı aldıktan sonra ehliyeti değiştirmek olmaz mı? Benim hali hazırra ehliyetim kısıtlamasız. Eğer ÖTV uygundur raporu alamazsak boşuna ehliyetimi kısıtlamış olmaz mıyım?

ehliyeti değiştirip heyete girmeniz size avantaj sağlar Ama karar sizin bu konuda daha net bilgisi olan arkadaşlar vardır mutlaka yorum yaparlar

Peki hocam ilk raporun linki yukarıda var. Sizce alabilme ihtimalim var mı?

Diğer tecrübe sahibi arkadaşlar da yanıtlarsa sevinirim. Bu zorlu uğraşa girmelimiyim?

2019 sonrası raporlarda 'sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanır.' ibaresi olmak zorunda yoksa alamazsın ayrıca kolunda ki kısıt araç kullanmaya engel değilse komisyonda kod vermeye bilir

Üst Alt