Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan %47 raporum var. Bunun askerlik ile ilgili nasıl bir etkisi olur?

skaradeniz

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
18 Ekim 2010 Güncel:

evet arkadaşlar uzun uğraşlar sonunda asker hastanesi heyet raporu sonucum: barışta askerliğe elverişli değildir. seferde görev yapar:):p

_________________---
merhaba arkadaşlar, ben serdar.

%47 engelli raporum var. rapor nedeni de sağ kolda ortapedik rahatsızık var ve kullanamıyorum kolmu.
askerden muaf olabiir miyim. %47 raporun muaf olmaya katkısı var mıdır.

lütfen açıklarsanız sevinirim. tesekkürler

Bu raporun (yani sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş raporun) askerlikten muaf olma işlemlerinde etkisi olmaz. Ancak fikir vermek için kullanılabilir bu ayrı konu.
Askerlikten muaf olmanız için askerlik şubeniz tarafından sevk edildiğiniz askeri hastaneden Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmliğine göre düzenlenmiş rapor almanız gerekir. Eğer bu Yönetmeliğe göre "D" ya da "B" dilimine uygun bulunursanız askerliktn muaf tutulursunuz.
O yüzden bahsettiğim yöntmeliği inceleyiniz. Hastalığınızla ilgili maddede bahsettiğim dilimlere uygunsanız muaf olursunuz.

D ya da B diimleri diye bir çok şart söz konusu. yani hiç birsey anlamadım yönetmelikten. daha ayrıntılı yazmak gerekirse. 10 yıl önce, sağ kolumdan kaza geçirdim ve kolum kangren oldu.
dirsekten kesilmekten son anda kurtuldu ve 12 kez ameliyat gecirdim.
bacaklarımdan kasıklarımdan kas transferi yaptılar, damar taransferi yaptılar. ve fizik tedavi gördüm ve enson şekli ile kolumu tamamen kullanamıyorum. parmaklarımı tamamen acamıyorum, 3 kg dan daha ağır kaldıramıyorum ve bileğimi oynatamıyorum.heyet kuruluna göre %47 raporum da var.
bu durumda olan birisi askerlik yapabilir mi cevap verirseniz sevinirim. tesekkürler

Anlattığınız gibiyse muaf olursunuz. 61. madde D bendi 1. maddeye bakınız

Yanlış mı baktım bilmiyorum ama, 61. madde dalgıçlarla ilgili madde. bilen arkadaslardan kesin bir cevap bekliyorum

Arkadaşım askerlik şubesine gideceksin ve gerekli tetiklerin yapılması için gata ya sevk edileceksin eğer ki oradan askerlik yapamaz raporu alır isen Askerlikten muaf olursun..

Resmi müracaatını yap, askerlikten muaf tutulursun.

Çıkacak olan rapor "barışta ve savaşta askerliğe elverişli değildir" die çıkar. :)

[SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] 61 D) Beden hareket ve vazifelerini ileri derecede bozan:[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE] [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2][SIZE=2] 1. Kas ve tendonların travmatik önemli derecedeki harabiyeti, ekstremitelerin hareketlerini 58 nci Maddenin 1.fıkrası derecesinde bozan grup kas hastalıkları. Askeri hastaneye basvurup sonucu bizimle paylaşırsan başka birilerine de yardım etmiş olursun.
Kolay gelsin..
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]
[/SIZE]

askerlik

arkadaslar benim sağ kolum kırılmıştı. alçıya alındı ve alçının sıkı olması sonucunda kolum kangren oldu. kesilmekten kurtuldu.
9 defa operasyon gecirdim. kasıklarımdan ve bacaklarımdan kas ve damar transferi yapıldı. en son hali ile kolumu tam olarak yumamıyorum. bileğimi kaldırıp indiremiyorum. parmaklarımı istedigim gibi hareket edemiyorum ve kolum da sekil bozukluğu var.
ayrıca %47 heyet raparum da var. askerlikten muaf olmak için basvurda bulundum.
kasımpaşa askeri hastanesine sevk edildim. 5 gündür gelip gidiyorum. doktor benden röntgen istedi emg istedi. korkuyorum acaba muaf olamam mı diye. bana sanki öyle geliyor.

lütfen iyi bilen arkadaslar varsa beni bilgilendirsinler.

askerlik işlemleri

arkadaşlar ben serdar. sağ ön kolda ortopedik rahatsızlığım var. %47 heyet raporum var. askerlik sürecimi anlatmak istedim: 1) ilk önce halıcıoğlu askerlik şubesine gittim
2)orası beni kasımpaşa asker hastanesine sevk etti
3)7 ekim de askeri hastaneye gittim
4)ortopedi bölümüne gittim benden röntgen istedi.
5)8 ekimde röntgenim çekildi.
6)11 ekimde röntgen sonuçlarım verildi
7)doktor röntgenime baktı ve kolumu inceledi.
8)kolumda hareket kısıtlığı olduğunu söyledi
9) 12 ekim. bi de nöroloji görsün dedi. nörolog doktor benlik işin yok dedi ve tekrar ortopediye gönderdi
10)tekrar ortopediye gittim ve bu seferde plastik cerrah ta görsün dedi
11)plastik cerrah ta benlik işin yok dedi ve yine tekrar oropedik doktora gittim. doktor da sağlık kuruluna karar verdi
12)bugün doktora sordum.hocam ne olur diye
. o da büyük bi ihtimal çürük alırsın dedi ama halaa biraz tedirginim. sizce ne olur

14) sağlık kurulunda ortopedi doktıru baktı ve bu pazartesi heyete karar verdi
15)pazartesi saat 11 de heyete girecegim. heyette nasıl bir süreç olur. daha önce askerden muaf olan arkadaslar bilgilendirirlerse sevinirim

evet arkadaşlar uzun uğraşlar sonunda asker hastanesi heyet raporu sonucum: barışta askerliğe elverişli değildir. seferde görev yapar:):p

Üst Alt