Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan engelliyim. Abim benim adıma Evde Bakım aylığı alabilir mi?

hamza41

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ;

Öncelikle Hepinize saygı ve selamlarımı iletmek isterim...

Ben %45 sağ kolumdan doğum anında ebelerin hatası ile sinir sistemimin zayıflığından kaynaklanan ortapedik rahatsızlığım ve kalıcı sürekli bir engelli raporum bulunmaktadır. Ayrıca şuan 23 yaşımdayım bundan 10 yıl önce yani 13 yaşımda annemle babamı ecelleriyle kaybettim bu sureç boyunca verasetmi diyorlar tam bilmiyorum ağbimin gözetiminde bakımım yapılıyordu. Bundan yaklaşık 1.5 yıl önce ağbimden ayrıldım kendi ayaklarımın üzerinde durarak çalışıyorum. Bu sebebler neticesinde Ağbim benden bakım parası alabilirmi ? birde duyduğum kadarı ile her engelli bir kişinin yanında akıllı birinin olması mal mulku kendi çerçevesinde imza yetkilerine sahip gibi ibareler yer alan bir kanun tasarısı varmış böyle dedikodu geldi kulağıma bu doğrumu ? zaten benim engelim sadece kolumla ilişkili akıl olarak ruhen ve psikolojik olarak bir problemim görulmemekte. Arkadaşlaar bu konu benim için çok önemli bir konu bir engelli olarak sizden ricam sorduğum sorulara cevap vererek beni aydınlatırmısınız hepinize şimdiden teşekkür ederim. Veya mail adresim üzerindende cevaplarınızı iletebilirsiniz.

E-mail : hamzatimur@hotmail.com

Allahın Rahmeti ,Selamı hepinizin üzerine olsun

Raporunda agir ozurlu ibaresi varsa basvurunu yap vakfa.

Ağır özürlü ibaresi yok kardeşim ayrıca çalışıyorum çalıştığım için hiçbir bakım ucreti yada aylığı alamaz değilmi?

Calistigin icin engelli maasi alamazsin . raporunda agir ibaresi olmadigi icin bakim parasida alamazsin

Rahatsızlığın bakıma muhtaç olmayı gerektirmez zaten, raporun tam olsada eve gelecek heyet onay vermez bakım aylığı almanıza..

peki diğer konu olan mal mülk veraset olayında yorumunuz ne arkadaşlar ?

engeli haklarından yararlanırsın yaşın yetişkin oldugundan aklen piskolojik problemin olmadıgından vasiye gerek yok çalışıyor olman nedeni ile en geli maşından agır gengeli olmadıgından bakım parasından yararlanamassın

Üst Alt