Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan engelliyim. Ehliyetimi iptal edecekler. Ne yapmalıyım?

veyselferit

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaaba arkadaşlar

ben sağ koldan engelliyim 2006 yılında h sınıfı ehliyet aldım ve ehliyetimde özel donanımlı araç kullanabilir yazyor 2 ay önce il sağlık müdürlüğüne ötv den faydalanmak için başvurdum ve beni izmir yeşilyurt atatürk eğitim ve araştırma hastanesine sevk ettiler rapor henüz elime ulaşmadı ama bugun il sağlık müdürlüğünü aradım sonuç hakkında bilgi almak için bana sonucu onlarında bilmediklerini raporumun imzada olduğunu ancak hiçbir sınıfa ait ehliyet alamaz yazılı olduğunu söylediler şimdi ne yapmam gerekli benim var olan ehliyetimide elimden alıyorlar

beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

Buarada özürüm sag kolda tutma kaybı ve hareket kısıtlılığı var yani dirsekten aşağısı yok hükmünde diye bilirim kolumu dirsekten aşağısını kendime çekebiliyorum ama ittiremiyorum

bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim

Ne diyeyim ki bu tür karar veren insanlara, kurumlara...

nedeersen de sana diyecegim tek kelme ağzına sağlık arkadaşım olacak

teşekkür ederim pazartesı günü ilk işim il sağlık müdürlüğüne giderek itiraz dilekçesi hazırlamak olacak

farklı hastaneye sevk yaptırabiliyorsan mutlaka hastaneleri araştır hangisi veriyorsa ona sevkettir. bozyaka eğitim araştırmada vermiyor biliyorum bilgine...

Iyi de özel tertibatli araç neden veriliyor bir düşünür insan birde doktor olcaklar

Bende aynı sorunu yaşadım Bakırköy Devlet Hastanesi sürücü belgesi alamaz raporu verdi, hiç itirazda bulunmadan bi kaç yıl sonra Zonguldak'ta başvurdum Özel Tertibatlı araç alabilir raporu aldım.

veyselferit;

doktor onayına istinaden verildiğinden şu hastane verir diyemiyorum.Atatürk eğ.ar.hast hakem hastane olduğundan ortak karar kuruldakilerin verilmemesi. alsancak devl.hast,tepecik eğ.arş.hast,trafik hast v.s hastanelerinin sağlık kurulunu arayarak veya bizzat giderek netleştirin.

nedemek gerekiyor bu hastaneleri arayıp bilginiz varmi ayyuzlu arkadasim

engelinizi söyleyip ''engelinizdekilere ehliyet,ötv indirimi v.s için olumlu rapor veriliyor mu'' şeklinde yani ne istiyorsanız onu sorun

Zor bir durum. Benim engelimde sizle aynı.van devlet hastanesinden tertibatlı araç kullanır diye raporum var.ötv için bende başvuracaktım ama ankara da problem çıkarırlar ve ehliyetimi elimden alırlar diye vaz geçtim.daha önce ankarada ehliyetinden olanlar olmuş çünkü.mahkemelerle uğraşmakta istemediğim için 2.el araç almaya karar verdim. Doktora göre akıbetimiz değişiyor.bu konuda standart bir uygulama yok.koldan engelliler hep sıkıntı çekiyor.

neyapalim peki araya illaki torpil mi sokalim rusvetmi verelim bu ülkede engelliysen 2.sinif insan muamelesi görüyoruz hep ehliyeti alalı 8 yıl olmuş kackez çevirme gördüm aracim normal otomatik vites olduğu için hoc sıkıntı cekmedim gönderdiler beni aracim özel tertibatli olmamasına rağmen ne saçma kuralları olan bir ulkeyiz ya ehliyete özel tertibatli yazıyorlar özel tertibatli araba alalım diyiyoruz ehliyeti iptal ediyorlar madem öyle en baştan vermeseydiniz ehliyeti kazanılmış bir hakkı nasıl oluyorda elimden alıyorlar ama bu işin peşini birakmiyacam tüm yollar bitince mahkemeye baş vuracam eğer yolu varsa AVR. inş. hak.mahkemesine kadar goturecem bu isi

Bundan sonraki tüm surecide heyet filan gibi hepsini gizli kamera ile kayıt altına alicam en güzeli bu elimde kanıt olur

Rapora itiraz etmektense başka bir hastaneden uygun rapor almayı deneyin. Böylesi daha kolay. Eğer alamazsanız, o zaman itiraz yoluna gidersiniz.

Bu kararların akılla, bilgiyle, insanlıkla hiç bir ilgisi yok. Bu tür kararlar insalık namına utanç vericidir. Bu kararı verenlerin insanlık namına ve dahası hukuk adına mahkum etmek, cezalandırmak, teşhir etmek lazım. Utanç duyuyorum bu insanlarla aynı coğrafyada yaşadığım için

Bülent abi hemde nasıl utanç verici.Maddi zararlarını geçtim manevi çok zarar veriyor bu işgüzar işbilmezler.beni az ehliyet,protez için ağlatmadılar.hatta en son rapor vermiyorlarsa bir bildikleri var,demek ki bende araba sürebilir potansiyeli görmüyorlar neyin cabası bu diyerek ehliyet almaktan vazgeçiyordum sağolsun erci mani oldu ve aldım.

Evet arkadaşlar tekrar Merhaba hepinize il sağlık müdürlüğüne rapor için itiraz etmiştim beni Tepecik eğitim araştırmaya sevk ettiler orada 3 ortopedi gorecek dediler ve ortopedi doktoru oldukça hoş görülü biri çıktı konuştuk durumu anlattım yonetmelikten bahsettim ÖTV ve H sınıfından yararlanabiliyorum dedim doktirda gözümün önünde sağ kol yok hükmünde olup heyet evragina h sınıfı ehliyet alabilir tertibatı sola aktarılmış otomatik vites araç kullanabilir yazdı tabi son karar kurulun dedi bakalım kuruldan ne cikacak

raporda elime geçince raporu ve işlemler sırasında tüm evrakların fotosunu buradan yayınlamaya çalışıcam becerebilirsem

haddi çok sevendim iyi haberlerinizi bekliyoruz:)

ınsallah arkadaşım bakalım ne olucak 10 15 gün sonra belli olucak sonuc

geçmiş olsun kardeşim raporun olumlu çıkacaktır emin olabilirsin.ancak ilk raporun emniyete gitti ise işin zor.çünkü bir olumlu bir olumsuz raporun var diye hakem hastaneye sevkini isteyecekler.

Evet arkadaşlar raporu aldım bugunde sitede raporu yayinliyicam h sınıfı ehliyeti kurtardikta ÖTV den biraz şüphem var

aB6o2g.png

Bu raporla ÖTV den yararlanabilirmiyim bilgisi olan varmi

Raporda bir oran yazıyorsa, araç alımında da kullanılabilir. Eğer oran yoksa, o zaman hastaneye gidip "buraya oran yazmanız lazım" deyin...

Üst Alt