Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan engelliyim. H sınıfı ehliyetim değişecekmiş..?

lion96

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar sag kolum yok h sınıfı ehliyetim var . araçfiyatlarını sormak için bayiye gittim bayideki yetkililer ehliyeti degiştirmen lazım dediler artık h ehliyeti degişti diyorlar ehliyeti degiştirmek için ne yapmam lazım . bu kod olayı nasıl oluyor normalde tertibat yok bende sadece direksiyonda topuz var yeni kodlu ehliyette degişir mi tertibat olayı ?

Ehliyet yenileyecegim doktor araç süremezsin diyor?

Merhaba arkadaslar 1 sene önce h ehliyet aldım sag kolum yok. Şuan araç alacagım yeni ehliywt alman lazım diyorlar h ehliyet kalktı diyor bayiler bugün Adana devlet hastanesi ne gittim oradaki ortopedi doktor onay vermiyor ben veremem diyor biz ortopedi doktorlar karar aldık bir eli olana vermeyecegiz diyorlar. Ne yapmam lazım ehliyeti nasıl degiştirecegim?

lion96
ortopedi doktorları kafalarına göre hareket ediyorlar sacmalığa bakın ya kardeş benim sol ayak diz üstü sağ kolumda dirsekten yok 2016 nisan ayında aldım il sağlıkta raporu değistim ehliyeti üstüne düş derim iyi günler

lion96

2020 ye kadar gecerli degilmi ehliyet nasil kafasina gore yeni ehliyet ister

ehliyet degiştirme

merhaba arkadaşlar ehliyet değiştirmek için devlet hastenesine gitmiştim ortepedi doktoru onay vermedi rahatsızlığım sag kolum yok doktorun söylediği söz şuydu kanunda bir kolu olana ister ver ister verme diyor dedi bende vermiyorum dedi bende tamam deyip çıktım tekrardan aile hekimliğinin verdiği raporla başka ortepedi doktoruna gittim o hiç bişe demedi kağıda bişeyler yazdı (okunmuyordu yazdıkları ben okuyamadım) bunu ilçe sağlık müdürlüğüne götür dedi ilçe sağlık müdürlüğüne götürdüm oradakilerde heyete gireceksin dedi biz seni çagıracagız dedi . ne oldu şimdi ehliyet alacakmıyım alamıyacakmıyım sonuç ne olacak ? kafam karıştı yardımcı olabilirmisiniz ?

Alirsin kardesim kafan rahat olsun. Il saglik mudurlugunde heyete gireceksin onlar nasil arac kullanacagiji belirleyecekler.

H ehliyet degişiminde sıkıntı

Merhaba arkadaşlar sag kolum omuzdan itibaren yok araç alacağım için kodlu ehliyet istediler heyet bana otmtk vites ve 35.03 kodunu yazdı yani sol eli çekmeden kullanabilme ehliyeti aldım sonra devlet hastanesinden özel tertibatlı araç kullanabilir raporu nu aldım o raporda kod yazmadılar ama. Proje yi çizen mühendis vitesi sola alacağız diyor ama bunun kodu yok git eklttir diyor özel tertibatlı araç kullanabilir raporu na da eklettirsen olur diyor tekrardan ehliyeti degiştirmene gerek yok diyor sizce sıkıntı olur mu sonuçta o kod ehliyette yazmıyacak emniyet de falan sıkıntı olur mu?

lion96
kardeş sen mühesdisin dediğine bakma yeni düzenlemede vites kodlarıda var ama sana yazılmamış benim 35.03 tertibatcıyla konuştum sadece direksiyona topus silecek koluna ek cubuk olacakmış

mühendisin lafıyla hareket edersen yeni rapor yeni ehliyet mühendis ısrar ederse başkasına yaptır

Başka mühendis e de sordum oda diyor vitesi sola alma kodunu eklet diyor yoksa maliyede sıkıntı çıkar diyor

ötv araç alacaksan bayii ince yolunu biliyor onlara bırak normal arabanı tertibatlıyorsan mühendis işi yokuşuna sürüyor

Bayi hiç bişeyden anlamıyor. Şimdi 10.04 kodunu saglık kurlu raporuna ekletsem ehliyetde olmasa o kod sıkıntı olur mu

Projeyi çizen sadece saglık kurulu raporuna ekletsen olur diyor ehliyetde olmasada olur diyor

sende sor araştır oluyorsa mühendisin dediğini yap

S. A OturanBoğa abi arabayı aldım vergi dairesi vitesi sola almadan olmaz dedi ısrarla bende o kodu ekletip öyle aldım aracı

lion96

hayırlı olsun yane sizin normal bütünüyle yok dimi ? bu konuda sanırım biraz haklılar ama böyle almışınız etmişiniz hayırlı olsun peki vergi dairesi kodları dıkkate alıyor mu ? kodlu raporu veya kodları dıkkate alıyor mu bakıyor mu yoksa sadece engelli sağlık kurulu raporuna göre mi hareket edılıyor

Vergi dairesi pek bakmıyor koda ama bi duyumuma göre adana vergi dairesi herhalde artık saglık kurlu raporuna da kod istiyormuş

İl Sağlık ehliyet için veriyor onada tse proje çizilirken bakıyorlar

bendede sol el ampute otomatık ve 40.14 kodu yazılı ne yapılacak bılmıyorum sanırım sınyal kolu ve topuz olur

35.04 sinyalı sağ tarafa alıyor ama 40.14 de ne yaparlar bilmiyorum

Üst Alt