Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan engelliyim. Rapor oranım ne olur?

Mathieu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.Geçirdiğim bir trafik kazası sonrası sağ kolumda ortopedik ve nörolojik sorunlar var. Lisans mezunuyum ve Ekpss geç başvuru döneminde başvuru yapmak istiyorum ama henüz bir engelli raporum yok. Rapor için başvuru yapacam ama yüzde 40 ın altında çıkar diye çok korkuyorum. Askerlik muafiyet raporu sırasında doktorlara sordum hem ortopedi hem nöroloji doktoru kendi bölümleri için az puan alacağımı söylediler ama herhangi bir puan falan söylemediler.Sizce ne yapmalıyım ? Raporu alırsam ve yüzde 40'ın altında çıkarsa ne yapabilirim ?

Mathieu Öyle söylenmişse tek yapmanız gereken şey sağlık kurulundan randevu alarak uzman bir doktora muayene olmaktır. Sonrasında heyete girersiniz ve rapor oranınız belli olur. Çünkü ölçüm yapmaları ve kısıtlılığın oranını değerlendirmeleri gerekir. sakatlık oranı cetveli 'nde üst ekstremite olarak arattırdığınızda çeşitli tablolar çıkar ama hesaplamasını buradan yapmak imkansız olur.

Peki raporu kabul etmeme gibi bir hakkım var mıdır ? Yani mesela kurula girsem ve yüzde 30 rapor verilse artık sistemde yüzde 30 engelli olarak mı görüneceğim ?

Üst Alt