Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumdan sakatlığım var. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

criptons19

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 18 yaşındayım. doğum sırasında sağ omzumdaki sinirlerde ezilme meydana geldi. tam olarak kullanamıyorum kolumu fazla kalkmıyor ve fazla gücü yok. acaba engelli olarak çalışmak için %40lık rapor alabilir miyim?

Tek Üst Ekstremite Bozukluğu Özür Oranları:

Dominant Ekstremite:
1-hafif Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım, günlük aktivitelerinde ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor: % 10
2-hafif Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok.: % 25
3-Ağır Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor: % 40
4-Ağır: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor: % 60

Non-Dominant Ekstremite:
1-hafif Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım, günlük aktivitelerinde ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor: % 5
2-hafif Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok.: % 15
3-Ağır Orta: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor: % 30
4-Ağır: Kişi etkilenmiş ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor: % 45

Heyet raporumu yükseltebilir miyim?

iyi günler benim kolumda sinir ezilmesi var ama adam akıllı bir muayene bile olmadan %25 heyet raporu verdiler. bunu başka bir bölümden heyet raporu alarak %15 daha arttırıp %40'a tamamlayabilir miyim? Mesela psikiyatri bölümünden %15 alıp ikisini birleştirebilir miyim?

merhaba kardeş bende doğum esnasında oluşan brakial pleksus lezonu var sol kolda aldığım rapor % 50 çalışmak için 2006 da almıstım ama şuan vergi indirimi basvurdum mevcut cetvele göre doktor % 45 vericeğini söyledi
çünkü sağ kola oranla daha kısa ve parmak aktivitesi yok hiç kullanamıyorsan % 45 verirler seninki sağ kol olunca rahat alırsın

bizim bu sitede brakial pleksuslar grubu var hangi hastane neye göre nasıl verdi bakmadan rapor yazmak saçma mutlaka itiraz et hakem hastane talebinde bulun sende durumundan bahset çatal kaşık elbise zor giyiyorum de % 25 cetvele göre az çok kişi % 40 ve üzeri alıyor

Üst Alt