Merhabalar, 2013te geçirdiğim bir trafik kazasına bağlı travmadan dolayı sağ kolumu kullanamıyorum, %70 engelli raporum var. Bu raporun bir kısmı psikolojik sıkıntılara bağlı olduğundan raporu yeniletmem gerekiyor. Bu raporla araç almayıda düşünüyorum, bunu yaparken dikkat etmem gereken hususları buraya sorarak ilerlemenin daha mantıklı olacağını düşündüm.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Raporumda arka taraftaki H sınıfı ehliyet alabilir ve özel tertibatlı araç kullanabilir kısımları değerlendirilmedi olarak görünüyor. Bunların ikisinide evet olarak mı değiştirtmem gerekir? Bunu yeniletirken yapabilir miyim?
Üst ekstremitelerimden sadece biri sorunlu olduğundan aracın sadece otomatik vitesli olması yeterli olacak mı? Anladığım kadarıyla ekstra olarak sadece otomatik vitesli olan araçlar herkez tarafından kullanılabiliniyor. [-]Eğer yeterli olmazsa bu aracı en azından 1. derece yakınlarım kullanabilecek mi? Ben aslında 2. derece(kardeşim) yakınlarımda kullanabilsin isterim.[/-] Bunun cevabı sticky'lerde yazıyormuş farketmemişim.
H sınıfı ehliyet almak için sanırım ekstra bir raporda isteniyor, bunu kapsamlı anlatabilir misiniz? Benim şu an normal B ve A2 sınıfı ehliyetim duruyor ve 3 senedir sorunsuz kullanıyorum, birçok çevirmeye denk geldim hatta bir de kazaya karıştım ve bir sorun çıkmadı. Bunu nerden ve nasıl H sınıfı olarak tekrar düzenleteceğim?
Rapor muhtemelen %60 olarak yenilenecek, bunu arttırmak bir işime yarar mı?(eski raporumda ağrılarım dikkate alınmamıştı) Sanırım rapor çok yüksek düzenlenirse de farklı ekstra sıkıntılar ortaya çıkıyormuş, hoş zaten bende istesemde çok yüksek çıkmaz. Mesela rapor %90 düzenlenirse aracı herkes kullanabiliyor ama bu sefer ben ehliyet alabilir miyim?
Bunlar dışında şuna çok dikkat et dediğiniz hususlar var ise onlarıda belirtirseniz sevinirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Son düzenleme: