Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolumu kullanamıyorum. Sol kolum ile aldığım abdest kabul olur mu?

OnurcanG

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim sağ kolum kısa ve haraket kısıtlılıgı var avuç içi açık şekilde duruyor, şimdi ben abdest alırken doğal olarak sağ kolumu kullanamıyorum kullansamda sol elimin yardımıyla, abdest kabul oluyormu yoksa başka birşeymi yapmamız gerek bilemiyorum, sizlerden yardım bekliyorum teşekkürler.

Olur neden olmasın.. Mazeretin var sonuçta.. Yeterki abdest almaya gönlün olsun, niyetini Allah kabul eder..:)

Kendimden utandım sorunu okuyunca..

Dediğiniz doğru İslam hoşgörü ve güzellik dinidir. ben belki bir adabı ne bilim bir yolu yordamı vardır belki merak eden bazı arkadaşlarda vardır diye sorduydum :)

Ayrıca kendinizden utanmayınız:(

Ben de sağ kolumu kullanamıyorum ve sol kolumla abdest alıyorum. Sol kolumu da sağ koluma sürterek yıkıyorum. İnşaallah Allah yaptığımız her türlü eylem ve ibadetimizi kabul eder.

bence sen diyanete danış en sağlam cevabı alırsın :)) allah yardım etsin

diyanetlik bişey yoook.herşey mantık işi.ameller niyetlere göredir.varsın herkes abdest alıp namaz kılsında sağ koluy
la olmasın sol koluyla alsın....

Herşeyden önce niyet önemlidir. Niyet ettikten sonra durumunuza göre sırasıyla abdest alabilirsiniz.

herkes mantık üzerine ibatede kalksa oooo diyanet neden var ozaman akıllı olmak laızm

Allah aşkına Hakan, diyanet ne dicek sence? "Olmaaaaaaz sol kol ile abdest alınmaaaaaaz" mı diyecek?..:):) Sana namaz, abdest farz değil mi diyecek? Bak bu videoda adamın kolları yok ayakları ile abdest alıyor..

Sağ kolumu kullanamıyorum değince bende h sınıfı ehliyet verirlermi diye düşündüm :)İslam dini kolaylık dini, niyet önemli, namazı bile oturarak kılarsınız.

Kabul olur tabi ki önemli olan insanın niyetidir. Ellbetteki rabbim görüyor bizleri nasıl alabiyorsan o şekilde al rabbim kabul eylesin...

Her şeyin bir kuralı elbette var ama Allah akıl fikir denen bir özellik de vermiş insanlara. Adam bu haliyle abdest alıyor sen diyanete sor diyorsun diyanet yok olamaz derse abdest almasın mı? Zaten diğer elini kullanamadığı için sol elini kullanmak zorunda kalıyor keyfiyet yok bu durumda. İşte bu kuralcılık olur mu olmazlar mı yüzünden millet dinden uzaklaşıyor tabi ki biz nasıl istersen kafana göre takıl demiyoruz ancak İslam dini kolaylık dinidir su bulamadığın yerde toprakla teyemmüm bile caiz iken bırakın ibadetini niyetine göre yapsın. Allah kabul etsin kardeşim ve bizler içinde dua et...

Üst Alt