Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulağım 110 db-57 db, sol kulağım 20 db-10 db askerlikten muaf olur muyum?

Yunus Emre03

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar bugun odyo testine girdim. sağ kulağım 110+/57 db, sol kulağım20/10 db sonuçlandı. ABR testinde çok fazla fark olur mu?

buradaki ve benzer forumlardaki yorumları inceledim olurum diye düşünüyorum. Birde Özürlülük raporu alacağım sağ kulaktan % kaç alırım. sol kulağım normal işitme seviyesinde. Yardımcı olur musunuz. Tecil bozduracağım.

ben askere gıttıgım de testden gecmısdım doktorun elınde kıtap vardı kulakla ılgılı pek madde yoktu cıhazımı bıle gorduler bıse olmaz dedıler hatta ustelık astegmen oldum sol da sagda benım yuzde 40 raporu 2013 de cıkarttım ama askere 2010 da gttım rapor almadan gıtme bence

Tek kulak 100 ve üzeri olması muafiyet sebebidir.

59 dB (DESİBEL) kayıp vardı askere alınamadım her iki kulakta.......

gastauskas87 bende aynen senin durumuna düşmemek için acil çözmem gerekiyor. Odyoda 110+db çıkıpta ABR'de düşük çıkarmı? 5-10 puan fark etse yine de yetiyor.

91+db üzeri kesin muaf diyor kkelebbk teşekkürler.

ben demiyorum yönetmelik diyor:)

Şu haller muafiyet sağlar:

B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitmekayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.
[...]
D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.
2. Sağır ve dilsizlik.

Üst Alt