Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulağım duymuyor. Askere alırlar mı?

srtncvk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar internette gezindim herkes ayrı bir şekilde açıklama ve örnek vermiş o yüzden benim durumum hakkında kesin bilgisi olan varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim. Benim sağ kulağım doğuştan duymuyor ve işe girmem için askerlik durum belgesi gerekiyordu ancak o zamanki muayene esnasında bu sorunumdan bahsetmemiştim (zaten doğru düzgün soran da olmamıştı). 2016 Eylül ayında askerliğe sevkim görünüyor. O tarihte bu sorunumu belirtmem askerliğe elverişli değildir raporu alabilmemi sağlayabilir mi? Şu aralar bedelli askerlik durumu da var, çok kararsızım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Bir kulağın tamamen duymamasına muafiyet verilir.

Bununla ilgili girdiğim testler kulağın hiç duymadığını gösteriyor ancak askeriyede durum değişir mi bilemedim. Cevapladığınız için teşekkürler.

kardeş benim tamamen sol yok sagda sıkıntı askere aldılar yaptık :D revire falan çık ama ısparta falan gelirse umutlanma :D

ENGELLİ raporun varsa önemserler.yoksa sana inanmak istemzler .benim teyzeogluda tek kulak yoktu duymuyordu oda samsunda yaptırdılar :D

Ne zaman yaptın ki askerliği, yüzlerce kişi muaf olmuş ama aksini söyleyenlerde var ne yapacağımı bilemedim :(

2005 DE yaptım teyze oglu 2012 samsın :D

sana tavisyem zorla.kesinlikle.revire çık birşey yap yoksa ben gibi asker olacam diye tutturursan kimse oralı olmaz :D baştan raporunu al git

Hadi ya, ne yapacağım ya ben çok kararsızım, bedelli de bir seçenek gibi duruyor ama az para değil ki eğer muaf olabilme durumum olursa gitmeyeyim.

Ayrıca askerlikten muaf olma koşullarında tek kulağın %70 duymaması askere gitmemek için yeterli yazıyor ben ilk muayenede söylemedim keşke söyleseydim şimdi sorunum kalmamıştı

son durum ne dir bilmiyroum malum bri yumuşama dönemindyiz.belki esnekleşme olmuştur...ama ne yaparsan yapa eger gönülsüz gidersen geçmez askerlik.rambo hissediyorsan engel falan vız gelir...

5 aylık oğlum var bırakıp gitmek çok zor olacak, yoksa çok büyük problem değil gitmek

bak işte hatayı yapmışsın muayene de kontrol etmeden soruyorlar ya işte orda söyleseydin bellki seni askeri hastaneye yönlendirilerdi.bulundugu ilde de var zaten..yoksa da adana da var zaeten

o zaman yerin belli olunca orda da bir kontrol ediyorlar şap ignesini yemeden :D söyleki sıradan çıkarsınlar :D

Valla halletmem lazım bu sorunu :)

Bu konuda muaf olduğunu bildiğiniz kişiler var mı acaba?

1999 senesinde askere samsuna gittim sol kulağımdan dolayı askerlik yapmadım bence alırsın ve bundan eminim arkadaş

Çok teşekkür ederim, benim temennim de bu yönde.

Tebrikler 1 Yeni Çürük Adayımız Var.

Aramıza hoşgeldin.

:) arkadaşlar böyle umutlanıyorum ama ilk muayenede bu durumumdan bahsetmemiş olmam beni korkutuyor :(

Arkadaşım Merhaba,

Benim Sağ Kulağım Duyuyor fakat Sol Kulağım duymuyordu Beni askere gönderdiler 15 gün askerlik yaptım sonra muaf oldum. Cİhaz Kullanıyordum orda.

Merhaba, hangi tarihte gittin askere? Neden aldılar söylememişmiydin muayene sırasında duymama problemini?

benımde sag kulagım tam duymadıgı ıcın askerlıkten muaf tutuldum < ben 1 yıl once muaf oldum benım sag kulagım ısıtme sınırlerı olmus hıc duymuyor tedavısı yok allah yardımcınız olsun

Çok teşekkürler. Siz nasıl bir yol izlediniz, önce muayenede sıkıntınızı söylediniz ardından olaylar nasıl gelişti söyleyebilirseniz çok sevinirim.

Önce Askerlik Şubesine Gittim Ordan Durumu Anlattım 2005 de Ameliyat olduğumu Söyledim Beni Askeri Gata Hastanesine gönderdiler Kadiköydeki Ordan yetkili Rütbeli Askerler vardı biz seni alıyoruz hiç birşeyin yok Seni Ordan gönderrirler dedi Gün geldi çattı Askere gittim Cihaz vardı Kapıdaki Subay bana 15 gün sonra burdan çıkarsın dedi Cürük verirler sana dediler Harbiden de öyle oldu Askerden Hava hastanesi Hava Hastanesinden Askeri Ankara Gataya gittim ordan baktım 8 resim istedi anladım beni gönderecekler bir baktım elime raporu verdiler sonra zaten Eve gelmişim :)

Darısı başıma :) çok teşekkürler cevabınız için.

İnşallah ASkeriye şubeden Şubeye fark var Askerdeki komutanlar bile dedi seni neden gönderdiler dedi bende bilmiyorum dedim Sonuçta Eğitim yok Silah vermiyorlar Nobet vermiyorlar birşey yapmadım yani ben 15 gün boyunca sadece Hava hastanesine gittim geldim :)

Üst Alt