Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulağım duymuyor. Askerlikten muaf olur muyum?

cezzar_tr

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba. benim sağ kulağım oldum olası duymuyor.bebekkken menenjit geçirmisim ve onun sonucunda da kulagım sagır olmus. ben 2005 gibi yine bi odyo testi yaptırdım ve sonuclar asagıdaki resime yakındı. bu testi ise 2011 yılında yaptırdım , ve elimden gldigince duymaya calıstım , sag kulagımın yani sagır olan kulagımın duydugunu sandıgım sesi aslında soldan duyuyordum ve hatta görevli kisi sag kulagın degil sol duyuyor sagdan duydugunu sanıyorsun diye uyardı beni . sonuc olarak asagıdaki sonuc ortaya cıktı. kulagım tamammen duymuyor. sol kulagıma yani duyan kulagıma kulaklık taktıgımda tamamen cevrimdısı oluyorum. yada biri gelsin avazi cıktıgınca bagırsın kulagımın dibinde hic tepki vermiyor. bu sonucalara göre askerlikten muaf olurmuyum ? askerlikten kacmak yırtmak gibi derdim yok sadece eger muaf olacaksam tecili bozmak istiyorum tecilli iken is bulmakta zorlanıyorum . muaf olmayacaksamda bozmak istemiyorum cünkü bi üniversite daha okumak istiyorum . yasım 20. agustısta 21 olacak . bu sene 2 yıllık üni bitti gibi sonuclar acıklanır yakında .

Şu haller muafiyet sağlar:

B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.
[...]
D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.
2. Sağır ve dilsizlik.

*Tek kulak 100 ve üzeri olması muafiyet sebebidir.

Bir kulak tamamen sağır ise, askerlikten muaf olursunuz: Sağ kulakta işitme yok, askerden muaf olabilir miyim?

http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/69011-isitme-testinden-ozur-orani-hesaplanmasi.html

tesekkürler. bir kulagım duymuyor, hiç isitmiyorum .

senın kulak 120 db duymuyor odyo testıne gore yuksek bır ıhtımal almazlar ama benmımde boyle bı sorunum vardı 2 hastanede test yaptırdım bırısınde 110 db cıktı dıgerınde 53 db anlamadım ya ben yanlıs yaptım yada onlar yanlıs olctu en dogru sonucu abr testı vercktır askerı hastanede eyerkı kulagın abr testınde 100 db ye cevap almasa muaf olursun buyuk bır ıhtımal hakında hayırlısı olsun

Aradan gecen 3 yıldan sonra mesaj atıyorum diye kızmasın admin arkadaşlar . Mesaj atma sebebim başka arkadaşlara net bilgi vermek.( buraya konuyu açtıktan 1.5 yıl sonra tecili bozdum ve sonrası)

Giriş cümlesi olarak şunu belirteyim derdim hiç bir zaman askerlikten kaçmak olmadı lakin görüyorum ki devlet genelde gençleri duymazdan geliyor o yüzden hiç pişman olmadım Çürük olmaya. Görmezden geliyordan kastım genç nüfusun işsizligi....
.
2014 senesinin ilk çeyreğinde (mayıs)işsizlik parasızlık vs den tecili bozmak için Askelik subesine gittim . Çuruk raporu alıcamı söyledim bodoslama.
Memur recili bozarsan ve çuruk alamazsan ayni gün birliğine teslim olmaya gidersin zor olur gel ertemiyim dedi tecil 2016 bitiyordu üstelik. Israr ettim bozdu . 121 lira vergi cezası kesti yoklama kacagi çıktım ç ( üniversite biteli 5-6 ay olmuştu) hiç mi GBT ye girmedin dedi memur bende daha dun jandarma cevirdi antalyaya giderken dedim ( en az 4-5 defa gbt ye girmişimdir) subedeki doktora gönderdi boy kilo rahatsızlık vs derken Isparta askeri hastanesine sevk edildim. Biletleri getirirsem yol param verilecekMiş

Ispartaya sabahın 5 inde ulaştım insanlari normal. Suale açık..7 de başlatacak olan belediye otobuslerini bekledim çok kolay oldu bulması . Askeri hastaneye giriş yaptırdım. Odyo cihazı bozuk olduğu için devlet hastanesine sevk olundum. 09.00 -9.30 gbi devlet hastanesinde testi oldum rutbeli doktor bey e götürdüm. Baktı. İnceledi.

Etimesgut Askeri Hastanesine Sevk etti Denizli ye tabi geri döndüm yorgun ve ıslaktım. Yağmura yakalanmıştım sevk fotokopi vs ugrasırken. Sonra Denizliden Ankaraya gittim. Burada insanlar karma olduğundan kimse kimseyle ilgilenmiyor. Birine birsey sordugunuzda bir den çok kulak ve göz size takılıyor. Neredeyse takip edildiğim hissi uyanmıştır Ankara otogarında. Dolmuşu buldum ana caddede hemen . Askeri hastanenin önünde indim . Orada girişimi yaptırdım . Odyo testi yaptılar ama bu diğerlerinden baya farklı gibiydi iç mekan olarak

Arkasından ABR testine geldi sıra. Tabi doktorun keyfine. 10 da işim bitti ama doktorun keyfini bekledim. Öğlen mesaisinden sonra. 13.30-14.00 gibi ABR testini yapıcak doktor çağırdı. Bayandı ve iyiki bayan.

Başka Bi binaya gidiyorsunuz insanlar ve kalabalık azaliyor ve hiç kimse kalmiyor cevrede. Sonra sizi karanlık ama rahat kucuk bi odaya yatırıyorlar yüz ustu . Ufak bir iğne yapıp kafanıza bir takım şeyler koyuyorlar. Bayan öbür odada camınardından sizi izliyor ve bir takım komutlar yönlendiriyor cihaza . İgneye gelince Bilinç tamamen gitmiyor ama var da olmuyor. İğne öyle bi iğne. Derin bi uykuya dalıcakken doktor geldi ve işlem tamam dedi..

Sonucu size acıklamiyorlar. Asla açma Isparta askeri hastanesine ( sizi sevk eden hastahane) götür diyorlar. Oradan denizliye geçtim. Dinlendim. Sonra Ispartaya geçtim.
Sonucu ilkgun gittiğim doktora verdim bana bu şonuclara göre muaf olma ihtimalin yüksek dedi ben den yanıt bekledi. Bsey diyemedim. Cunku askerlik yapmak sorun değil lakin bedelli askerlik yaparken zengin çocuğu ben niye askerde para yiyip askerlik yapayım dedim kendi kendime. Hayırlısı olsun dedim doktora. İşlemler daha bitmedi. Orada Heyete giriyorsunuz. Heyet isminizi okuyor ve gerekli tüm evrakı veriyorlar sonucu acıklıyorlar ve subenize götürüyorsunuz. Subenizde asıllarını saklamak üzere size veriyor. Yol ücreti olarak çok az bir miktar aldım.

Ek olarak daha fazla uzun olmasın diye yazmadım , fotoğraftır , biraz eskimiş kimliktir vs bu tur şeylere dikkat edin. Isparta bunlarla da zaman ayırmak zorunda kaldım. Birde üniversitelerin - final sınavları yada tatil günlerine denk getirmemeye çalışın. Ben bilet bulmakta zorlandım özellikle ıspartaya gidip dönerken..

( ABR testinde 100db Eşik alınamadı ibaresi. Çok muhim . )

Son düzenleme:
Mrb bende doğuştan sağ kulağım duymuyor askerlikten muaf olurmuyum

Üst Alt