Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulağım duymuyor diye sol kulağım da etkilenir mi?

IWinYouLostt

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar , foruma yen üye oldum.Başlıktada yazdığım gibi 5 yaşında iken işitme kaybım farkedilmiş.Çok bilindik bir Tıp Fakültesi KBB bölümünde hemen dr gitmişiz bana her 2 kulak zarımında yırtık oldugunu fakat sağda bu daha belirgin olduğunu bu yüzden işitme kaybımın daha yoğun olduğu söylendi .Ve zamanla düzeleceği söylenmiş.(Düzelmezse ameliyat)

Ozaman ki test sonucumda sağda 60-70 db kayıplar, solda ise 40-50 db kayıplar vardı. Aradan 4 yıl geçtikten sonra ( 10 yasında) sol kulağımın 25-30 db civarı , sağ kulak ise cok ilerlemiş.(90-100Db) bana tam bu zaman hiperbarik oksijen verildi yani 5 yaşında nicin verilmedi bunu hala anlamıyorum. (He birde kabul etmiyorlar kabakulak olmuşum ondan gizli ateş yapmıştır deniyor) Zamanla düzelir nasıl denir bu nasıl bi mantık olabilir anlamıyorum .

Şuan 18 yaşındayım sol kulak 5-10db yazıyor işitme testinde , sağ ise tüm frekanslarda 100-110-120 db kayıplar.(SNİK tip) Hiçbir şey duyamıyorum sağdan. Yaşım daha çok genç diğer kulağımıda bir gün kaybedeceğim diye çok korkuyorum.Sağ kulağım duymuyor diye sol kulağımda etkilenir mi? Son gittiğimde bana işitme cihazı kullan dendi. Açıkcası tek taraf işitme kaybı evet kötü ama sesleri duymuyor değilim sadece seslerin nereden geldiğini bazen anlamıyorum ( telefon calınca nereden calıyor mesela) işitme cihazı kullanmamı önerir misiniz ?

Psikolojik acıdanda pek hazır değilim, anlayıslı olacagınızı düsünüyorum.

cok cok cok sanslı hısset kendını bence. nıyemı.kac db lık kayıptan sonra 5 10 db ye ulasan duzelme tek kulakta olsa bıle cok buyuk bır mutluluktur bence. ,sız tek kulak olsada tam duymanın mutlulugunu yasayın bence.

gencım dıyosun. daha ıyıya ıste. daha atık, daha uyanık, daha dıkkatlı davranabılırsınız kendınıze uyarı yaparak.

uzulmekle elınıze hıcbırsey gecmez.moral kuvvetı oldumu yenemeyecegınız engel yoktur.

ha bıde arkadas sorunu dersenız benden sana tıyo:eek:yanyana otururken, yanyana yururken muhatabınızı hep duyan tarafına alın:eek:hıc zorluk yasanmıyor, karsı karsıya oluncada zaten dıkkatınız ona yonelık oluyor:eek:tek kulak ısıtme:polan ben sıze bunu onerıyorum.ha bak o tek kulakta 100 db gıbı bı kayıp haaa...

cıhaz kullanma bence bıı suru kulfet, masraf. yalnız dıkkatlı olmaya calıc. alısırsın. sakın ola duymuyorum dıye kendınızı uzmeyın.saglam kulagınıza cok dıkkat edın. muzık bılmemne dıye yuksek seslerden koruyun. olabıldıgınızce grıp olmaktan kacının. mutlu bır yasam temennısıyle:eek:

[FONT=sans-serif]Hiperbarik oksijen tedavisi biraz fantaziye kaçmış o saatte. Muhtemelen ya doğuştan ya da kabakulak hastalığına bağlıdır sağ kulaktaki işitme kaybı. Sol kulak normal duyduğu için büyükler farketmemiştir tek tarafın duymadığını. Orta kulak enfeksiyonu geçirip, iyi taraf da duymamaya başlayınca, anne-baba telaşlanıp doktora götürmüşlerdir. Orta kulak enfeksiyonu 5 yaşında bu kadar fazla ve kalıcı işitme kaybına yol açmaz. Veya çok nadir görülür.

Sağ kulakta işitme cihazı işe yaramayacaktır. Ama denemesi bedava. Gidip bir firmaya deneyebilirsiniz.

Bilmeniz gereken bir kaç şey var:
Bu seviyede işitme kaybına çürük raporu veriliyor. Askere göndermiyorlar. Bazı ilaçlar (örneğin, bazı antibiotik türleri) kalıcı işitme kaybı yapar. Ağır hastalık geçirirseniz verilen ilaçların kontrolü önemli.

Yüksek sesle müzik dinlemeyin. Silah atışı yapmayın. Gürültülü ortamlarda (diskotek vb) bulunmayın. Bu tür ortamlarda kulak tıkacı kullanın.
Geçmiş olsun[/FONT]

Çok çok teşekkür ederim ikinizede. Evet yanımda konuşan kişiyi her zaman sol tarafıma alırım öyle çok rahat eder , konuşurum :) Askerlik olayını bilmiyorum bunu biraz açıklayabilir misiniz ? Ayrıca bu yıl üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Allah'a şükür derslerim iyi ve tıp okumak istiyorum.Bir sorun teşkil eder mi tıp fakültesi okumak ? Ayrıca diyelim ki askerlikten çürük almış oldum bu durum dr olmama engel olur mu ? Birde sağ kulağımın olmayışı zamanla sol kulağımda da azalmaya neden olur mu?

Son İşitme testi sonuçlarım bu şekilde
https://i.hizliresim.com/pGL0Rr.jpg

benim sağ kulağım hiç duymuyordu sol kulağa cihaz takıldı sol kulak ta duymamaya başladı cihazla birlikte ancak duyuyorum. bence bir kulaktaki işitme kaybı zamanla diğer kulağa da geçiyor bu benim kendi deneyimim.

işitme sorunu

kulaklarınızın dsbl kaçtı benım sol duymuyor sağ ıdare eder sağ kulaga cihaz aldım alışmaya çalışıyım bıde çok bas altısı yapıyor

Yüzde kaç rapor aldınız bu oranlara benım sol 90 sağ 85

işitme sorunu
Evet banada bazıları sizin dediginiz gibi bazıları ise hiçbir şekilde diğer kulağın etkilenmeyeceğini herkes icin geçerli olan riskler tek kulak icin geçerli olduğu söylendi. Yaşım daha cok ufak, umutsuz olmak istemiyorun hayallerim var , gerçeklştirmek istediğim planlar var . Sizce cihaz kullanmalı mıyım ?

Öncelikle geçmiş olsun. Hekim olmanızı engellemez bu durumunuz. Benim her iki kulağında da işitme cihazı olan bir öğrencim vardı. Derslerde en ön sıraya otururdu. Şimdi yanılmıyorsam Tıp Fakültesinde 5. sınıfta stajyer doktor. Ne teorik derslerde ne de klinik derslerde işitme probleminden dolayı sorun yaşadığını duymadım.

Esen kalın :)

Çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun , çok güzel bir motivasyon moral kaynağı oldu kendisi şuan :)

IWinYouLostt
Tek kulakta işitme kaybı, sosyal ve akademik hayatınızı etkilemez. Sadece gürültülü ortamlarda konuşmaları anlamakta biraz zorlanırsınız.
Eğer koşullar sizi zorlarsa (örneğin, anfide ders dinlemek gibi), size özel çözümler üretilebilir.

Acaba sag kulaginiza cochlea Implant yaptirma gibi bir fikriniz var mi? Acaba tavsiye ediliyor mu merak ediyorum.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Finally
Evet bahsettiler öyle bir imkanım var ama şuanda çok zorlanmadığımı düşünüyorum diğer kulağım iyi diye, bu yüzden şuanlık yok ama ileride hayat ne gelir ne götürür bilmiyorum :)

Üst Alt