Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulağım hiç duymuyor. Askerden muaf olabilir miyim?

bighunter

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler benim sağ kulağımda küçükken geçirdiğim ateşli hastalık yüzünden sinirler ölmüş, sol kulağımda bi problem yok askerliğim geldi muaf olurmuyum acaba. Bide mamak askerlik şubesine gideceğim orda ne demem gerek bilgisi olanlar beni aydınlatirsa çok mutlu olurum olmazsa tecil ettirmeyi düşünüyorum.

askerlik yapıp yapamayacağınıza dair hastaneye sevkiniz olcek önce işlem şöyle yürüyor ilk olarak sizi bağlı olduğunuz sağlık ocağına sevk ediyorlar ordaki doktora kulağını söyliceksin doktor hastaneye sevkini istiyor sonra askerlik şubesine gidip askeri hastaneye sevkin yapılıyor orda işitme testlerine falan girceksin elinde hastalığınla ilgili bir evrak varsa onuda götür sonra heyete girceksin heyet askerlik yapıpı yapamayacağına dair karar veriyor ve elinize yazını veriyor bu kadar

şubeye git ve askerlik muaf belgesi almak istediğini söyle ordan sizi yönlendirirler .tecil ettirmeyin muaflık belgesi isteyin çoğu iş yeri engelliden askerlik muaf belgesi talep eder. muaf belgesini alırsınız aynı durumdaydım ben muafım şu an.

Askerlikten kulağınızda problem olduğunu muaflık istediğinizi belirtiniz.
1. işlem yapacaklar rutin işlemler.
2. En yakın askeri hastanesi gönderecekler: Etlik GATA olabilir yada Dışkapıdaki Mevkii hastanesi olabilir. Kapalı zarf verecekler size; gidip teslim edeceksiniz.
not: teslim ederken evden gidip gelebileceğinizi belirtiniz yoksa sizi koğuş tıkarlar. kalk borusu yat borusu yoksa dayak faslı
3. Er durumda iseniz işini zor. Sıra sona atılıyor. Sabretmek zorundasınız: Yedek Subay olabilecek durumda iseniz iş bir günde biter.
4. KBB Doktoruna muayene ve ODYO testi sonucu iş bitiyor.
5. size heyet raporu verecekler CÜRÜK yazarsa askerliği yırtarsınız...
6. Heyet raporu askeri birliğine yada MAMAK bürona teslim edeceksiniznot: sistemler bilgisayara döndüğü için 5-6 şıklar uygulanmayabilir. ama siz yine de elinizde ek rapor isteyiniz...

Üst Alt