Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulağım hiç duymuyor. Askerlikten muaf olur muyum?

coktay09

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,

gecen 5 sene icinde 3 defa sag kulagimdan ameliyat oldum. ilki kulak zari yenilemeydi sonrasinda ameliyatta yapilan bir hata ve bir cesit bakteri bulasmasi yuzunden kulagimdaki butun isitmeye yarayan organlar ve sinirler alindi
ama bu da yetmedi kulak akintisini durmadigi icin son ameliyatta akintiyi sagliyan bezler kazinip gobekten yag alip kulagimi tamamen kapattilar. yani netice itibariyle artik sag kulagim hic duymuyor.

bu durumda askerikten muaf olunur mu???

tesekkurler...

Benimde sağ kulağım küçüklükten geçirdiğim ateşli hastalıkların sonucu duyma yetisini kaybetti.GATA da yapılan ABR testinde ise sağ kulağım da 100 db e cevap alındı.Fakat bu test sırasında ben sadece gözlerimi kapattım..Uyumam gerekirken,hiç uyuyamadım..Acaba bu test sonucunu etkilemiş midir?Komanda olamaz sonucu verildi.Bu testi aralık ayında yaptırdım ve aralık ayında raporları askerlik subeme ilettim.
Benim sormak istediğim ayrıca nisan döneminde üniversite mezunu olduğum için erken sevk dilekçesi verip askerliğe başvurmak istiyorum. Şubat ayı sonuna kadar dilekçe için sürem var. Beni tekrar GATA ya sevk edip ABR testine sokarlar mı acaba?
Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi veren ve bana yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

teşekkür ederim oturanboğa verdiğin bilgi için.askere ya da yeniden sevk edildiğim zaman bana verilen 100 db de cevap alındı belgesini tekrar gösterdiğim zaman bana yaklaşımları nasıl olur acaba?yani sen aralıkta girmişsin ABR testine,tekrar giremezsin demezlermi?çünkü benim sağ kulağım tamamen sağır,sinirler ölmüş,küçüklükten beri bu bu eksikliğin çok zararını gördüm okulda ve başka yerlerde..ama yapılan testte 100 db de cevap alındı.Bende nasıl alındığını anlamadım açıkçası.

Bu konuda ne desem boş... Ama sonuçta bir hakkın var ve bu hakkı kullanmandan daha doğal bir şey olamaz...

Öncelikle böyle bir sitede can alıcı ve gerçekten işe yarayan bilgiler paylaştıgınız için çok teşekkür ederim. Kafamdaki bir çok soruya yanıt bulmama rağmen hala birkaç soru işaretim mevcut. Sağ kulağımın duymadığını, küçükken geçirdiğim ateşli hastalıktan dolayı, önceden biliyordum. Fakat ilk zamanlar bu %70 orandaydı bu aralar ise hiç ama hiç duymadığımı farkederek, Geçen hafta Akdeniz Üniversitesi Odyoloji bölümünde tüm işitme testlerine girdim. Çıkan sonuçların bazıları şu şekilde( grafikler de mvcut elimde):

Key ( left: air masked)
(right: 0 no response)

Konuşmayı alma eşiği ( sol 15db sağ no response)
Konuşmayı ayırt etme eşiği ( sol %100 55 db sağ no response)

Akustik reflex : sol kulak db 95-90-95-100
sağ kulak kocaman bir çarpı işaretiyle no response yani yanıt yok

Bunu yorumlamakta güçlük çektim. Yardımcı olursanız çok seviniriM. Asskere çağrılmama 2 ay var ve ben çevremdekileri bile duymakta güçlük çekerken, derslerde hocaları zar zor önde oturarak anlarken, sağ tarafıımdan seslenildiği zaman duymazken ve sağ kulağımın üstüne yatınca davul çalsa uyanmayacakken askere alınırsam sorun yaşamaktan korkuyorum. Bana bir yol gösterin ne olur. Çok teşekkür ederim..

Bende çok şüpheliydim ama garanti söylüyorum alınmazsın!!!

Teşekkür ederim Lord. Umarım zorluk yaşamam.

coktay09;
senin isin zor ,ancak askere gidikden sonra yine askerde ben hastaneye sevk istiyorum deyip gidebilirsin,cünkü senin hemde gatada kararin verilmis,onun icin zor diyorum
subeden yine sevk alman,seni igneyle uyutmadilarmi, ve bir kulagin total kayip olmasi lazim muaf olma icin,yani bir kulagin az duyoryor öbür kulagin normal duyuyor ,bu komado olamz demek askerlik yapar demek,yada iki kulak da sorun varsa ve 100de 65 kadar sagirlik da muaf tir genelikle, ,

Üst Alt