Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulağımda işitme kaybı var. Askerlikten muaf olur muyum?

medinemre

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.ufak bir araştırma yaparken siteyi gördüm ve üye oldum.umarım soruma bir cevap alabilirim.Şöyle bir sorum olacak.Ben 2 yaşlarında iken ateşli hastalık geçirdim ve sağ kulağımda işitme kaybı oluştu.ortaokula geldiğimde sorunlar yaşadıgım için hastahaneye gittik ve doktor sağ kulağım için işitme cihazı kullanmam gerektiğini söyledi.ama kullanmadım.sol kulağımda sorun yok ama sağ kulağımda % 25 dolaylarında sorun var.ortaokuldaki testlerden sonra birdaha test yaptırmadım.ancak sorunum devam ediyor.Fısıltıları ve dikkat gerektiren seslerin tamamını duymuyorum.bu sene üniversitem bitiyor ve askere gideceğim.Acaba muaf olur muyum bu durumdan bir bilginiz var mı ?

bir kulagin total kaybi askerlikden muaftir ,seninki öyle olmadigna göre burda kimse sana muafsin demes ,ve askeri hastanede askeri doktoru na kalmis bir karar dir

Şu haller askerlikten muaf olmayı sağlar:

B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.

2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.

3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).

4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.

D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.​

selam kardeş ben askerlikten kbb den dolayı muafım 2 sene boyunca ertesi yıla sevk aldım 3. sene elverişli degildir aldım yai muaf sonuçalrını yazayım var kendin yorumla sag kulak : HY : 75 KY: 23 sol kulak : HY :50 KY: 21 fısıltıyı hr iki kulagı ile 2m. arasında işitiyor sag acık otitis media sol kronk otisis media NOT : HY (hava yolu ) KY : (kemik yolu ) allah yardımcın olsun selametle

bir kulak sağlam, diğer kulakta çok hafif derecede (25-30 dB) kayıp var...

askerlik şubesi askeri hastaneye sevk edecek, askeri hastanede yeniden testleriniz yapılacak...

bu kadar hafif bir kayıpla asklerlikten muaf olamayabilirsiniz...

Üst Alt