Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağ kulak % 70, sol kulak % 75 işitme kaybı olan kişi askere alınır mı?
Arkadaşlar birşey soracağım yakınım olan biri her iki kulağı işitme engelli sag kulak yüzde 70 sol yüzde 75 miş askere alınırmıymış bunun için ne yapabilirmiş henüz bu genc rapor flan çıkarmamış ne yapsın Arkadaşlar
B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitmekayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyelişitme kaybı.
[...]
D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.
2. Sağır ve dilsizlik.
Ayrıca benzer durumda olan bir arkadaşımızın yorumu;
benim sol % 61 sağ % 71 Aldığım rapor Askerliğe elverişli değildir.seferde görev yapabilir raporu verdiler.Gerçi Askere gitmeyi isterdim ama ne yapalım kısmet olmadı
Rapor almasın her koşulda askeri hastane kendisi test yapmak isteyecektir. Ama elindeki abr ölçümlerini bulundurabilir yanında, askerlik şubesinin askeri hastaneye sevk eder muayene sırasında da KBB doktoruna izah eder durumu yeniden yapılır testler sonuca göre heyette öğrenir kararı.. Karar kağıdını askerlik şubesine verir..
aynur hanım rapor almasına gerek yok zaten askerden önce muayene dönemi olur orada kulaklarından rahatsız olduğunu söylemesi yeterli onu işitme testine yollayacaklar sonra heyete girer heyetin kararı ne ise kesindir benim sağ 50 db sol 107 db olarak heyet muaf raporu verdi askerden muafım....