Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulakta %65, sol kulakta %98 işitme kaybım var. Yüzde kaç oran alabilirim?

ibosel

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benimde işitme kaybım sağ kulak yüze 65 sol kulakta yüzde 98
rapor almadım ama ne kadar sakatlık oranı verebilirler?
bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun.
ben 10 yıllık devlet memuruyum bu şekilde malulen emekli olabilirmiyim?
ne yapmam lazım?

Sayın avcı komando bu rakam ile iş göremez roporu alabilirmiyim.bu şekilde malulen emekli olabilirmiyim ben 10 yıllık devlet memuruyum.Hastaneye gitmem raporu almam emeklilik işlemleri ne kadar sürer.

İbrahim bey,
Tam hesaplama yapabilmemiz için odyo testinizi görmemiz gerekir.Ama bir gerçek te işitme engelliler malulen emekli olamaz.Malulen emeklilik şartları 10 yıl 1800 gün prim demektir.İşitme engelliler en son %52 oranında rapor alabilirler.

hocam odyo testini buraya atamıyorum.fakat yüzde bu işitme kaybıyla yüzde 40 rapor alabiliyorum anladığım kadrıyla.bu şekilde bir devlet memuru olarak hangi haklardan faydalanabilirim?teşekkürler.

raporu aldığınız zaman 15 yılı bi fiil tamamladıgınızda kurumunuza emekli dilekçesi verebiliyorsunuz..
raporu alınca vergi indirimi içinde rapor çıkartırsanız maaşınızdan belirli oranda daha az vergi kesiliyor..

öncelik raporunuzu alabilmenizdir..

Yanlış avcı kardeşim öyle hesaplama yapılmaz,
500hz 1000hz 2000hz ve 4000 hz verileri baz alınır ve işitme kaybı öyle hesaplanır İbrahim bey odyo testinizi bizimle paylaşın ve net oranı bulalım..

Emeklik hesabı ise 5510 sayılı kanun çıktıktan sonra şu şekilde oldu.
Sonradan sakatlanan memurun emeklilik şartları.
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

ilker bu arkadaş memurum dio..sen ssk yada bağkur primi yatıranlar için emeklilik işlemleri daire başkanlığı adresini vermişsin ama memurlarda değişir..

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.Dayanışma ve Bilgi alışverişi müthiş.yarın hastanedeyim.odyo testini atacağım.ilginize teşekkür ederim.Kandiliniz mübarek olsun....

Göstereceğim sana merak etme avcı hiç olmaz ise bir şeyler öğrenirsin....
Şu alttaki alıntıyı iyi (Özellikle altını çizdiğim yeri)oku avcı efendi bilip bilmeden de yazma yeter artık her şeyi biliyorum ayaklarına yatma biraz oku bilgilen,

İşitme desibel (db) ile belirli frekanslarda hertz (hz) ile ölçülür.

İşitme özür oranları hesaplaması oranları cetvelinin 1-5. sayfalarında anlatılmaktadır.

Bu hesaplamalar için her bir kulakta 500,1000,2000 ve 4000 hz lerdeki işitme değerleri db olarak bilinmelidir. Bu değerler 100 db den fazlaysa 100 db olarak kabul edilir. Değerler 0 dan azsa (normalden iyi işitme anlamına gelir) 0 olarak hesaplanır)

Avcı efendi sana özelden yazdım arkadaşın konusu tartışma alanı değil...

arkadaşlar siteye üye oldum ama kimseye özel mesaj göndermeyi beceremedim. Benim başka bir sorum olacak.Açıkça burada yyazıyorum.şimdi ben 2002 de göreve başylayan bir .şu anda bir soruşturmam var ve benim dosyam ağır cezaya giderse devlet memmurluğundan men cezası alabilirim.Bunun için bu yüzde 41 oranla malulen emeklilik isteyebilirmiyim.istersem ne kadar zamanda sonuçlanır.yukarda bir arkadaş 15 yılı doldurmadan emeklilik isteyemezsin dedi.bu doğrumu?teşekkürler.

yüzde 40 ile rapor alabiliyorum.

%41 oran ile malulen emekli olunmaz, Malulen emekli olabilmek için en az %60 ve üzeri almanız gerekli.
İşitme sorununuzdan en fazla %52 oranında rapor alabilirsiniz.Bu oran sadece total kayıplılara verilir sizin rapor oranınız sizin odyo testinize göre hesaplanır.
Ne oranda rapor alacağınızı odyo testinden sonra söyleyebiliriz..

seninle aynı oranda işitme derecelerine sahibiz.Kardeşim snaa verilecke oran yüzde 40 malulen mekli şansın yok.Kendiim denediğim için biliyorum.Şansın yok yani.

Üst Alt