Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulakta total işitme kaybı ve askerliğe dair yaşadığım süreç

ugurcannn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar,

Forum kültürünün en eksik yanı sorulara cevap aldıktan ve kendi işlemlerini yaptıktan sonra başından geçenleri anlatmayı unutmak, paylaşmamak. Bundan dolayı başıma gelenleri tek tek yazacağım. Ki herkes bilgi sahibi olabilsin.

6 yaşında geçirdiğim havale sonucu sağ kulağımda total işitme kaybı oldu. Küçükken gittiğim askeri hastanedeki doktorun uyarılarıyla 1993 yılından beri tüm raporlarımı askerlik için saklıyordum. Tecil işlemleri için Ankara askerlik şubesine gittim. Bu süreci herkes yaşamıştır. Muayene sırasında doktor "Herhangi bir sağlık problemin var mı?" diye sorunca ben de kulağımdaki işitme kaybını ve geçmiş yılların raporlarını gösterdim, beni Etimesgut Askeri hastaneye sevk ettiler. Sevk için 3 gününüz var bu çok önemli bunu unutmayın.

Askeri hastaneye gittim. Doktor eski raporlarıma bakma gereği bile duymadan odyo ölçümüne gönderdi. Buradaki sonuç sağ (hava) 110+ (kemik) 67+ çıktı. Sol ise (hava) 10, (kemik) ise 7 çıktı. Aynı gün ABR testine alındım. Bu testte sizi iğne ile uyutuyorlar. Ancak ben tam olarak uyuyamadım, sadece yarı baygın gibiydim. Neyseki odiyometrist sonuç alabildiğini söyledi. Sonuçta şöyle yazıyordu: " Sağ kulakta 2-4 KHz frekans aralığında 100d DHL'de (yazı tam okunmuyor DBL olabilir) eşik elde edilemedi." yazıyordu. Bu sonuçla tekrar doktora gittim. Doktor da beni sağlık kuruluna sevk etti. Ancak burada ufak bir detay, sağlık kurulu evraklarımı onaylayacakken ne yazık ki evraklarımın mühürleri vs. eksik çıktı. Bundan dolayı Etimesgut'tan Mamak'a git-gel yapmak zorunda kaldım. Az bir yol değil, sivil memurun dikkatsizliği sadece zamanımı çaldı. Buna mutlaka dikkat edin. Unutmadan, sizi askerlik şubesinden sevk ederlerken elinizde sadece kapalı bir zarf olmalı. Ama benim herşeyim açıktı, zarf falan kapalı değildi. Bu şekilde tüm muayeneleri oldum, sağlık kuruluna onay için gittiğimde onay vermediler. İmzalar eksikti, fotoğraflarımın arkasında mühür yoktu, nüfus cüzdanımın sureti mühürsüzdü. Askerlik şubesinde sevki aldığımda son olarak evraklarımı sivil memura gösterdiğimde tamam tamam diyerek beni geçiştirdi ama yine de olay bana patladı. Neyse.. Mamak'a gidip kapalı zarfı sivil memurla tartışarak aldım, Etimesgut'a gittim sağlık kurulunda onayladıktan sonra doktora geri götürdüm. Doktor da Cuma günü yani bugün kurula gelmem gerektiğini söyledi.

Bugün kurula gittim. Herkesi tek tek çağıracaklarını düşünürken toplu halde içeri girdik. Nüfus cüzdanımı verdim bir evrağa parmak bastım bana bir numara söylendi. Söylenen numarayı bir yandaki doktora söyledim. O da durumumu söyledi, barışta askerliğe elverişli değildir dedikten sonra önündeki kağıda yine parmak bastım. Raporumu öğleden sonra aldım. (Raporların arka tarafta bahçede isim isim okunarak verilmesi de çok tuhaf geldi ama askeri prosedür işte...) Alırken bir arkadaşla tanıştım onun da iki kulağı %50 duymuyormuş o da aynı şekilde muafiyet aldı. Alır almaz Mamak askerlik şubesine gidip tüm işlemleri hallettim. Asıl raporum posta yoluyla kendi şubemden 6 ay içinde gönderilecek. Geçici durum belgesini verdiler. Fotokopisini alıp, mühürletmeyi unutmayın. Sivil memurlara dikkat edin, gerekirse de 3 kere sorun herşeyi. Ne kadar kızdıkları da hiç önemli değil, önemli olan sizin sonradan zaman kaybetmemeniz.

NOT: Lütfen her yerde okuduğunuz şeylere inanmayın. Benim yazdıklarım benim başıma gelenler. Benimle birlikte ABR testinde 80 DB'de eşik alınan bir arkadaş benden daha umutluydu gitmeyeceğine çünkü hep böyle duymuş ve böyle okumuş internetten. Ama komando olamaz, askere elverişlidir sonucu çıktı. Ben son dakikaya kadar kendimi ve psikolojimi "gidebilirim"e ayarladım. Zararlı çıktığımı da düşünmüyorum. Umarım yazdıklarım işinize yarar.

Forumda yardımcı olan herkese çok teşekkürler!

Zaman ayırıp deneyimini böyle ince detaylarıyla paylaştığın için çok çok sağol Uğur. Var ol kardeşim.

Üst Alt