Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ Nefrektomi içerikli %50 raporum var..?

Shadow07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar sitenize yeni üye oldum, biraz araştırma yaptım ama beni ilgilendiren konuda çelişkilerle karşılaştım ve kuşkularımı kaldırmak üzere ayrıca sormak istedim..

Lise çağında sağ böbreğimi böbrek taşı nedeniyle kaybettim ve biz rahatsızlığı farkedene kadar sol böbreğimde büyüme oluşmuştu. 2004 yılında devlet hastanesinden yüzde 50 oranında SÜREKLİ özellikli özürlü raporu aldım ve 2005 yılında o raporla kamu da işe başladım.. Raporumda eski yönetmeliğe göre yüzde 30 Böbrek kaybı için ve yüzde 20 diğer böbreğimde fonksiyon bozukluğu için toplam yüzde 50 oran verilmişti. İşe başaldıktan birkaç yıl sonra vergi indirimi için bir kez müracaatım oldu, maliyeden ilgili yazıyı aldım fakat oğlumun sağlık problemleri nedeniyle hastaneden raporu yenileyemedim ve bu olay böylece kaldı. Şimdi vergi indiriminden yaralanmak için girişimde bulunacaktım ve yönetmeliğin değiştiğini öğrendim.. Araştırmalarıma göre;

OturanBoğa beyfendiden alıntıdır..
NEFREKTOMİ
NOT: Soliter Böbrek (diğer böbreğin renal fonksiyonları da (kreatinin klirensi değerlerine göre) değerlendirilecek ve eklenecektir).
Diğer böbrek tamamen normal: % 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı): % 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner sistem hastalığı: % 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı: % 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı: % 30​

Görülüyor ki oranlar değişmiş, vergi indirimi için müracaatım olduğunda % 40 lık oranı geçemeyeceğim izlenimine kapıldım ama daha sonra 30 Mart 2013 tarihli yönetmeliğin 18. Maddesi dikkatimi çekti;

Kazanılmış haklar
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

bu madde daha önce alınan SÜREKLİ nitelikte olan raporların korunduğunu belirtmekte..

Sorum şu;

Şimdi vergi indirimi için başvursam eski yönetmelikle verilen raporum mu geçerli olacak yoksa yeni yönetmeliğe göre daha düşük oranlar belirlendiği için % 40 ın altına düşüp vergi indiriminden faydalanamayacak mıyım?

NOT: Eğer gerekirse aldığım yüzde 50 oranlı raporu fotoğraf olarak ekleyebilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar..

Rapor tarihiniz çok eski. Raporunuz sürekli ibareli olsada vergi indirimi hakkı için yeniden rapor almanız gerekiyor. Yeni cetvele göre % 40 alamazsınız. En fazla % 30.. Başka hastalıklarınızda varsa onlarıda ekleterek belki % 40'a yükseltebilirsiniz raporunuzu.. Yani, % 14 puana daha ihtiyacınız var..

Şurada benzer bir konu var: http://www.engelliler.biz/forum/sak...iminde-rapor-oranim-duser-mi.html#post1161409

Üst Alt