Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ omuz "Osteosarkom" omzumda protez var. ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

bakkol

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Sağ omuz "Osteosarkom" omzumda protez var. ÖTV indiriminden yararlanabilir miyim?

Arkadaşlar kolay gelsin,

20 sene önce sağ omzum da kemikte "Osteosarkom" rahatsızlığı geçirdim.

Sağ omzumda ve kolumun yarısına kadar protez takılmış durumda. Parmak hareketlerimde hiç bir sorun yok. Sadece omuzdan olan hareketlerim kısıtlı. Düz vites otomobil kullanabiliyorum fakat otomatik vites aracı çok daha rahat kullanabiliyorum. Tertibatsız sadece otomatik vites yazan ehliyet alabilme olanağım nelerdir. Bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

B sınıfı ehliyetim var bu arada.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

bakkol
mevcut rahatsızlığınızla ilgili kısıtlılığınız varmıdır ? bunu belirtir raporunuz (engelli) mevcutmu ÖTV indirimi raporu için dayanak gösterebileceğiniz..

yciv

Merhabalar,

Rahatsızlığın üzerinden çok fazla geçtiği için elimde fazla bişey yok maalesef. Ama ilk muayenede anlaşılacak bir duruşu var. Hareket alanım biraz kısıtlı , kolumu yukarıya kaldıramıyorum, itme ve çekme hareketleri de zor oluyor. Sağ taraf olduğu için vites değiştirmekte zorlanıyorum.

yciv

Bilgilendirme için teşekkür ederim, aklıma takılan bir konu daha var; rapora sadece otomatik vites yazdırıp ÖTV indiriminden yararlanmam mümkün mü? Böylelikle tertibat gerektirmeden tüm otomatik vitesli arabaları kullanabiliyorum sanırım. Bunun için sağlık raporu alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir? Tekrar teşekkür ederim..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bakkol
Otomatik vites kullanimi uygundur yazilmasi yeter ancak bazi kurumlar otomatik araci otv lide alabilir mantigiyla raporu kabul etmiyorlarmis ancak tertibat olursa oyle olmuyor.

yciv

Tertibat hayatımı kısıtlar, başka araç kullanmamı engeller. Otm. vites ile kullanabilir raporu almayı deneyeceğim. Sonuçları buradan tekrar yazarım. Yardımlarınız için çok tşk. Ederim..

Peki otomatik vites yazsa bile engelli aracı olarak tescilli olmayan bir aracı kullanabilirmisiniz? bilen birisi cevaplayabilir mi acaba ayrıca bildiğim kadarı ile sağ el engelli olanlar için direksiyon topuzu şartı koyuyorlar.

Bertoned

Özel tertibat ile birlikte yazmasa kullanılabiliyor diye biliyorum. Sadece otm. Vites yazarsa tüm otm. Vitesli otomobilleri kullanabilirsiniz...

bakkol teşekkür ederim sayenizde yeni birşey ögrendim

BARTOned

Rica ederim, umarım işinize yarar..

Tertibatsız Otomatik Vites Kullanabilir Raporu

Merhaba Arkadaşlar,

Bugün İstinye Devlet Hastanesinden raporumu aldım. Raporda "tertibatsız otm. vites kullanabilir" yazıyor. Bildiğim kadarıyla tertibatsız demeleri yeterli ama otomatik vites kullanabilir ibaresi ileride başıma dert olur mu?

Raporu aşağıda paylaşıyorum..

http://imgur.com/a/8ncAn

bakkol[FONT=sans-serif]
Eyer sol ayak engelliyseniz ibare doğru.Rapor süresiz olduğu müddetçede raporu kUllanabilirsiniz.[/FONT]

Tertibatsız demesi senin için iyi degil.ötv indirimi falan olmaz.otomotik otomil tamam ve tertbatlı kullanabilir deseydi o zaman araba indiriminden faylanabilirdin

bakkol[FONT=sans-serif]
[/FONT]
Araç alımı için engelinize göreRapor ibareleri yanlış.Tertibatlı denmesi gerekirdi.Zaten Sürücü belgesi için alacağınız kodlar raporuza uymadığı için vergi dairesi kabul etmez.İlk önce siz sürücü belgesi için müracat edin.

Takipedeceğiniz yol Aile hekimi,Uzman hekim,İl sağlık kurulunda heyete girilecek kodlar alınacak.Bu işlemden sonra ÖTV siz araç için yeni oranlı rapor rapora yazılacak ibarede sadece donanımlı araç kullanır yazılması gerekli.

bakkol
Arkadaşım sürücü belgesi için aldığın kodlar raporuna uyuyor.Yanlız raporda yazılan ibarelerde sağ kolunla ilgili engel açıklaması var.Ellerini kullandığını yazmışsın.Bu durum biraz ilginç.

Senin burda yapman gereken rapor ve kodlu sürücü belgenle araç alımı için baş vurucaksın.Bu süreçte nasıl bir gelişme olur bilemeyiz. Olumluda olur olumsuzda.Çünkü vergi dairesi raporundaki engel ibarelerini nasıl deyerlendirir.

Bu durum orda çözülecek.İnşallah senin için hayırlısı olur.

Üst Alt