Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ön kol ampütasyon ile ehliyet ve araç alımı..?

Yusufbey16

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2 ay önce sağ kolumdan engelli oldum size bir kaç sorum olacak.

Engel durumum: sağ önkol 3/1 ampütasyon

1-Egel oranım ne kadar çıkar ortalama ?
2-Araç alımında ötv muafiyetinden yararlanabilir miyim?
3-Benim için otomatik vitesli araçtada tertibat gerekir mi?
4-Engelli raporu Ankara da ne kadar sürede onaylanır?

Şimdiden çok teşekkür ederim.

ÖTV muafiyetinden yararlanabilir miyim

Merhabalar iş kazası nedeniyle sağ ön kol ampütasyon ameliyatı geçirdim. %57 engel raporum çıktı. Raporda “İŞ KAZASI SONRASI SAĞ ÖN KOL ORTA HATDAN AMPUTE OLUP ÖZÜR ORANI TABLO 2.7 YE GÖRESADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT
KULLANMASI GEREKİR“ bu ibare yazıyor. B sınıfı ehliyetim var. ÖTV muafiyetinden yararlanabilir miyim? Ve bu sürece nasıl başlayıp nasıl devam edebilirim.

Geçmiş olsun kardeşim
ötv muafiyetinden faydalanabilirsin bu raporla yalnız ehliyetini kodlu b sınıfına çevirmen lazım bunun için sağlık ocağı dan devlet hastanesine sevk oradanda il sağlığa sevk edecekler oradaki kurul sana kodlu ehliyet verecek
bende sağ ön kol dan engelliyim yazdığım gibi işlem yaptım ve aracımı aldım.

Teşekkür ederim
Araç alındığı zaman araçta nasıl bir tertibat yapılıyor

Yusufbey16

geçmiş olsun.

dikkat etmen gereken bir noktayı yazayım. Şimdi elinde bir rapor var ve açıklama kısmında

"HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR" yazıyor.

Şimdi ikinci alacağın raporda (İl Sağlık Müdürlüğündeki komisyon) hareket ettirici aksamda tadilat yapılacağına dair bir kod yazmaları gerek ki sen ötv indiriminden yararlanabilesin.

Peki araçta hareket ettirici aksamlar nelerdir ?

1) Debriyaj
2) Gaz
3) Vites

Bunlardan başka hareket ettirici aksam malesef yok. Şimdi senin araba otomatik olacaktır. O yüzden debriyajı eledik.

Geriye kaldı. Gaz ve vites. Senin ayaklarda sorun olmadığı gazda elendi.

Geriye kaldı vites. Şimdi vitesde bir tadilat olması gerek ki ötv indiriminden faydalanabilesin.

Onunda kodu

10.04 Uyarlanmış vites kolu

bu kodun raporunuza ve ehliyetinize yazılması gerekiyor. Yoksa ötv indirimi zor. Sağ elde veya kolda engeli olanlar için malesef böyle durum. Daha net ve doğru bilgiyi aracı alacağınız ilin vergi dairesinden alabilirsiniz.

Üst Alt